Harry’s focus op Israel 651

Israel, 1 augustus 2017

Geachte lezer,

Zoals ook al in mijn vorige Focus vermeld, zijn er veel internationale sportevenementen. Ik geniet van b.v. het Nederlandse damesvoetbal tijdens de Europese kampioenschappen.
Duidelijk is dat er wel terreurbotsingen zijn, maar toch niet zo veel als enkele weken geleden. Is dit toeval of blijken onze politieke leiders te begrijpen dat met elkaar van gedachten wisselen eigenlijk de enige oplossing is om eindelijk weer te werken aan een betere maatschappij. Het is ook een duidelijk gegeven dat de onrust wordt veroorzaakt door de islam. Maar zelfs diverse moslimleiders begrijpen eindelijk dat onderhandelen op politiek en economisch gebied in de diverse landen daarmee ook de armoede en dictatuur aanpakken, en dit samen met goed georganiseerde landen kunnen opheffen.
Dat wil jammer genoeg nog niet zeggen dat er niet ook gewerkt moet worden aan veiligheidsmaatregelen. Als we de situatie zien bij de Tempelberg in Jeruzalem en de maatregelen zien welke o.l.v. Bibi worden genomen, dan is het nog lang geen vrede op aarde.
8 jaar geleden heeft de toenmalige premier Ariel Sharon Gush Katif aan de Palestijnen afgestaan en verwachtte een basis voor vrede. De Joden zijn toen uit het gebied verdreven en hebben zich voornamelijk gevestigd in Nitzan. In plaats van vrede ontstond er in dat gebied meer terrorisme. Hoewel er in die omgeving gewerkt wordt aan o.a. landbouw, is er veel armoede onder de verhuisde families.
Mijn conclusie: er zullen niet alleen in Israel, maar eigenlijk in de hele wereld duidelijke en goede overeenkomsten moeten worden gemaakt om goede en betere leefomstandigheden te creëren.

1. Hongarije
Tijdens de ontmoeting van Bibi met zijn Hongaarse collega werd in het Hongaarse parlement een gezamenlijke verklaring afgelegd. Vermeld werd dat Hongarije een diep respect heeft voor Israel, en Israel voor Hongarije. Het bezoek van Bibi was het eerste na 20 jaar. “Wij vinden de relatie sterk, zullen die nog hechter maken en hopen dat deze nog jaren zo zal blijven.” In ons land, aldus Oeban, woont een kleine groep Joden. Wij garanderen hun veiligheid sinds wij al 120 jaar een democratie zijn. Wij moeten het groeiend antisemitisme in Europa aanpakken.”

2. WZO (World Zionist Organisation)
Het eerste Zionisten Congres was 120 jaar geleden en georganiseerd door Theodor Herzl in Basel. Volgens Knesset-voorzitter Edelstein tijdens de ceremonie was het de basis voor vrijheid en ook voor de opzet van het Zionisme. Herzls relatie, Max Nordau, was ook een Hongaar.

3. Israel
* Israel is tegen de Amerika-Rusland-deal over het staakt het vuren in Syrië. Israel is tegen omdat Iran dan meer invloed in de regio zal krijgen. Rusland maakt een deal met Zuid-Syrië.
* Israel geeft tonnen en liters medicijnen, kleding, voedsel, brandstof aan Syrië. Het heeft ook meer dan 110 operaties op Syriërs uitgevoerd sinds augustus 2016. Het Syrische volk wil ook vrede met Israel. “Israel is niet onze vijand”.
* Abdullah, de Jordaanse koning, wil werken met partners om de crisis op te lossen.
* In Judea en Samaria werken Arabieren en Joden samen om verkeersproblemen te voorkomen. Arabieren beschote er auto’s om er doodskisten van te maken. Nu gaat men wel de wegen verbeteren. Verkeersongevallen waren de grootste doodsoorzaak.
* De Israelische minister van Verkeer, Katz, heeft doorgegeven dat de regering detectors op de Tempelberg in eigen handen zal houden. Moslims krijgen op b.v. vrijdag wel toegang. Dat is dus vechten tegen de ISIS

4. Amerika
* Tussen Amerika en Iran is spanning omdat Amerika meer economische sancties heeft toegevoegd aan het atoom-akkoord. Iran geeft door dat Amerika haar militaire bases heeft aangepakt.
* Amerikanen zijn gelukkiger dan gedurende de laatste decennia
* Trump stopt met het steunen van de anti-president Assad-terroriristen. Dus geen betalingen meer zoals die door Obama gegeven zijn. Controle en steun dus nu aan Centraal en Zuid Syrië door president Assad. Trump zegt: geen vrede als Palestijnen en Arabieren geen eenheid vormen.
* Trump en de Libanese premier Hariri geven op 25/7 een persconferentie. Hariri prijst de houding van Trump t.a.v. ISIS, al Quada, Hezbollah, die een bedreiging zijn voor Libanon.

5. Frankrijk
Tijdens de herdenking van de Holocaust houdt president Macron een toespraak. De linkse leider veroordeelt Frankrijk dat in die jaren mede-schuldig was.
De Oost-Europese landen halen de band met Israel aan. Frans Timmermans is daar tegen. Oost-Europa wordt linkser en islamiseert, volgens hem.

6. Gaza
Via de gevechten gedurende 10 jaar tegen de Fatah heeft de Hamas Gaza overgenomen. Dit als gevolg oorlogen en dictatuur.
60% van de 20-24 jarigen is daar werkloos.
52% van de 25-29 jarigen is eveneens zonder werk.
4 uur per dag electra.
96% van het water is niet te drinken. Ontvangen giften, internationaal en belasting, wordt gebruikt voor wapens, munitie en bouw van tunnels.
50% van de bevolking wil emigreren.

7. Tempelberg
* Bij de ingangen van de Tempelberg worden de metaaldetectors verwijderd. Andere controle wordt toegepast. Nu weer beveiliging zoals dat het geval was voordat de politieagenten werden vermoord. Nu wel meer politie en een andere technologie, en hebben Moslims geen toegang. Buiten bidden. Wel protesten.
* Bibi heeft opdracht gegeven dat diegenen, die de Tempelberg willen bezoeken door de politie goed moeten worden onderzocht. Dus geen moslims meer. De Jordaanse koning Abdullah heeft contact gehad met Abu Mazen en hem gezegd de regels te respecteren.
*Onze ambassadeur Danny Danon spreekt tijdens een bijzondere VN-vergadering op 28/7 over het geweld op de Tempelberg. Hij verwijt hen dat de Palestijnen steeds een ander excuus voor hun terreur hebben, net als in het verleden bij de hereniging van Jeruzalem en bij de oprichting van de Joodse staat Israel. Maar terreur is hun religie. Christenen en Joden worden afgewezen. Het is ook het doden van andersdenkenden.

8. Georgië
Een delegatie o.l.v. premier Kvirikashvili en de minister van BuZA Janelidze van Georgië brengt een bezoek aan Israel. Op 24/7 een ontmoeting met Bibi en Rivlin.
De heren hebben een boom geplant in de tuin van Yad Vashem. Op 25/7 is een ontmoeting met minister Tzipi Hotovely. In 2016 bezochten 100.000 Israeli’s Georgië.
Een zakelijke samenwerking wordt tijdens het bezoek uitgewerkt evenals een bezoek van Israel aan Georgie.

9. TTIP
“Transatlantic Trade and Investment Partnership” is een handelsverdrag tussen de EU-staten en Amerika dat met elkaar onderhandelt. Alle facetten worden besproken. Vooral het gelijktrekken van de wetten. De onderhandelingen zijn geheim. Onderwerpen: arbeid, milieu, consumentenbescherming, dierenwelzijn.

10. Israel kort
++ Nederland betaalt mee aan de Palestijnse terreur. Er worden ook geen afkeuringen uitgesproken over door terroristen uitgevoerde acties en er wordt gezwegen door o.a. Mark Rutte.
++ Erdogan heeft een deal gemaakt met Moskou om een verdedigingssysteem inclusief mortieren te kopen. Bedrag: $ 2.5 miljard.
++ De Egyptische sheikh, die in Amerika werkt zegt tijdens het Vrijdagochtend gebed de Tempelberg te zuiveren van de Joden en hen uit te roeien.
++ Het is toch geweldig dat we ons in Nederland druk maken hoe men o.a. in de trein wordt aangesproken. Blijkbaar geen andere zorgen, beste medelezers.
++ In Brazilië wonen 120.000 Joden. In 2016 hebben zich er 700 in Israel gevestigd.
++ In een Duitse supermarkt werd een Hamburger doodgestoken door iemand, die roept: “Allahu akbar.” Zulk een aanslag kan men niet voorkomen. Wel na de aanslag.

Stichting Lechaim
Beste lezer, zoals in vorige nieuwsbrieven doorgegeven, verzoeken wij donaties te ontvangen opdat in het bijzonder de kinderen in Sderot en Nitzan van een beschermde vakantie kunnen genieten.
Natuurlijk vergeten wij de getroffen families niet, die geen subsidie van de sociale dienst ontvangen.
Ik kan veel voorbeelden geven. Maar dan wordt de brief te lang en ik neem aan dat u dan geen cent meer overboekt. Mijn dringend verzoek: vergeet ons werk niet en help ons onze taak in te vullen.
Dank en shalom,
Harry.

Spreekbeurten tussen 4 en 14 september 2017 en 3 en 14 maart 2018.


Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status.

Wekelijks ontvangt u gratis de Focus met nieuws uit Israel, en soms vragen wij u om het werk onder slachtoffers van terreur te steunen. U kunt ons regelmatig steunen door zelf een periodieke overboeking in te stellen in uw Internetbankieren. U kunt dan zelf de termijn en het bedrag instellen en veranderen wanneer u dat wilt.

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer