Sderot Afikim Kinderkampweken 2013

28 juli 2013
Aanvullend verslag Afikim-kamp: http://www.stichtinglechaim.nl/2013-afikim-camp.pdf


8 juli 2013
Geachte heer Nihom,

Hierbij het verslag van de eerste week op het Afikim-kamp 2013, zoals u hebt gevraagd.
Zonder u en onze andere partners was dit niet tot stand gekomen!

Met vriendelijke groet,
Ana Maman,
Resource Development Manager Assistant
Reut Sderot


Afikim-kamp 2013 – Onze eerste week!

Beste Partners,

We zijn heel blij om enkele verhalen met u te delen over onze eerste week van het Afikim-kamp. Het is onnodig om te zeggen – en daar zijn we het allemaal over eens, de kampeerders, de begeleiders en de ouders – deze eerste week van het kamp was een groot succes. Elk kind kwam op de eerste dag van de tweede week vol energie aan, bruisend enthousiast, en met een brede glimlach. We zijn er zeker van dat onze tweede week de eerste zal overtreffen.

Tijdens de eerste week genoten de kampeerders van een breed scala van activiteiten, die we graag voor u willen omschrijven. Onze eerste dag begon met een verfrissende duik in het zwembad – altijd een favoriet. Al snel daarna kregen alle kinderen een speciaal kijkje in de wereld van theater en cultuur. Clown workshops en voorstellingen; sieraden maken (tussen haakjes, onze kampeerders vertrokken met schatten van armbanden en kralen – wat een prachtig verrassingscadeau voor moeder!), kunst- en kunstnijverheidsateliers; schilderinstructie, en een modelvliegtuigwerkplaats waar de kinderen leerden om hun eigen vliegtuigen te bouwen en ermee te vliegen!

De kinderen gingen ook op excursie naar de havenstad van Herzliya, waar ze een bezoek aan de haven, de jachthaven en de stranden brachten. Ze bekeken de vloot van boten en jachten. En ze bouwden zandkastelen op het strand. Lunch en snacks, en dan zonovergoten terug naar huis na een ontspannen dag aan zee.
Deze eerste week van het kamp werd plezierig afgesloten met het bekijken van twee dramatische presentaties, die werden gepresenteerd op Sderot’s gloednieuwe culturele locatie. De twee producties – “Goede hond” en “Een reis naar het Land van Kracht” – vertelden het verhaal van een belangrijke Joodse historische figuur, terwijl het tegelijk de kinderen vermaakte.

Naast al deze spannende activiteiten, de workshops en uitstapjes, hielden de begeleiders hun dagelijkse dagboeken bij van de persoonlijke kampervaringen van de kinderen. We willen graag een paar van hun verhalen en gedachten met u delen:

Shira, 3e jaars: “Tot nu toe is het erg leuk geweest! Ik heb vooral genoten van de clown die ons bezocht. Het was grappig, schattig, en wonderlijk. Bedankt!”

De moeder van een eerstejaars kampeerder: “Elke ochtend deelde ik met mijn zoon een warme omhelzing, wetend dat hij zeker, veilig en gelukkig is, de hele dag.”