Projecten

De projecten van Stichting Lechaim

Klik hierboven in het submenu voor oudere berichten over onze projecten.


Shiloh
De familie Smit bracht samen met mij een bezoek aan Shiloh. De indrukken van het bezoek vindt u hier (pdf)…

Het was dit keer wel een heel bijzonder bezoek, omdat we nu ook konden zien dat het park Fogel in gebruik is. Mede door uw steun is het mogelijk geworden om de getraumatiseerde kinderen hier te laten spelen en te trachten hen van de trauma’s te laten genezen of het te voorkomen.

De huidige politieke situatie ziet er somber uit. De PA, Israel en John Kerry, de Amerikaanse minister van BuZa, lukt het niet om voor eind april tot een “basis-overeenkomst” te komen, om te gaan onderhandelen over een mogelijke vredesovereenkomst. Dan zijn de afgesproken 9 maanden van rust voorbij. Dat betekent dat een 3e Intifada niet uitgesloten is. De kans dat er dan weer zal worden gevochten of raketten worden afgevuurd is niet uitgesloten. Shiloh ligt aan de grens van het betwiste gebied. Het is niet ondenkbaar dat deze toch historische Joodse nederzetting zal gaan lijken op Sderot, dat geen minuut buiten gevaar is… Lees verder…


Shiloh
Ik vraag u vandaag speciale aandacht voor de schoolvakantie in Sderot tussen 1 en 31 juli 2015.
Tijdens deze vakantie wordt ieder jaar een speciaal zomerkamp voor de in Sderot wonende 500 kinderen georganiseerd. De ouders van 120 kinderen kunnen de kosten, te weten 100 euro, niet betalen.

Het kamp is totaal beveiligd en dus beschermd tegen de nog steeds voortdurende raketaanslagen van de Hamas. Behalve het dagelijks voedsel zijn er speciale activiteiten zoals o.a. een bezoek aan een dierentuin. Sderot ligt in het zuiden en aan de grens met de Gazastrook. Tijdens deze bijzondere vakantie hoeven de kinderen bij een luchtalarm dus niet naar een schuilkelder te rennen.

Gewoontegetrouw reiken wij Odelia de hand en werken mee aan de financiering van het benodigde bedrag… Lees verder…


Door: Estera Wieja
Bij het zoeken naar manieren om de meest behoeftigen in Israël te zegenen en te ondersteunen wordt de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ) vaak vaak meegenomen naar plaatsen waar de ergste tragedies toeslaan. Een van die plaatsen is Shiloh, dat een centrale plaats in de bijbelse geschiedenis inneemt…
Lees verder…


Sderot Afikim Kinderkampweken

Aanvullend verslag Afikim-kamp: https://www.stichtinglechaim.nl/2013-afikim-camp.pdf

Geachte heer Nihom,
Hierbij het verslag van de eerste week op het Afikim-kamp 2013, zoals u hebt gevraagd.
Zonder u en onze andere partners was dit niet tot stand gekomen!…….
Lees verder…


Uit Sderot ontvingen we het verzoek de zomerkampen te steunen:

Beste mijnheer Nihom,

Onze zomerkampen waren een groot succes !
Dit jaar hoopt Reut Sderot nog meer leuke zomerprogramma’s te bieden aan nog meer Sderot kinderen.
Jammergenoeg, zelfs terwijl we dit aan het schrijven zijn, vallen er nog steeds raketten.
Zomerkamp is voor onze kinderen heel belangrijk en een cruciale “afleiding” van de barre realiteit waarin we leven. Om ons doel te bereiken hebben we uw hulp nodig…
Lees verder…


Brief van Stg. Reut Sderot aan coördinator Israël

Wij ontvingen deze onderstaande reactie naar aanleiding van de ontmoeting die we in januari 2013 hadden met Odelia Porat, die verbonden is aan de stichting Reut in Sderot. De ontmoeting daar was  voor het grootste deel geconcentreerd op kinderen. Odelia en haar staf werken met getraumatiseerde kinderen. De armoede van de ouders in Sderot is groot.

Er zijn diverse oefeningen om de kinderen te begeleiden, zodat zij niet bezwijken aan angst, spanning en de dagelijkse ellende. U ziet hier de speciaal afgerichte paarden welke gebruikt worden om de kinderen te laten ontspannen. Het project concentreert zich op de jeugd en de leiding is in handen van orthodox-Joodse personen die toch echt wel vanwege hun overtuiging dit werk doen. Er is een sfeer te voelen die indrukwekkend is en mij het gevoel en de overtuiging geeft: dit land met deze mensen kan niet kapot…….
Lees verder…