Projecten

De projecten van Stichting Lechaim

Klik hierboven in het submenu voor oudere berichten over onze projecten.


Shiloh
De familie Smit bracht samen met mij een bezoek aan Shiloh. De indrukken van het bezoek vindt u hier (pdf)…

Het was dit keer wel een heel bijzonder bezoek, omdat we nu ook konden zien dat het park Fogel in gebruik is. Mede door uw steun is het mogelijk geworden om de getraumatiseerde kinderen hier te laten spelen en te trachten hen van de trauma’s te laten genezen of het te voorkomen.

De huidige politieke situatie ziet er somber uit. De PA, Israel en John Kerry, de Amerikaanse minister van BuZa, lukt het niet om voor eind april tot een “basis-overeenkomst” te komen, om te gaan onderhandelen over een mogelijke vredesovereenkomst. Dan zijn de afgesproken 9 maanden van rust voorbij. Dat betekent dat een 3e Intifada niet uitgesloten is. De kans dat er dan weer zal worden gevochten of raketten worden afgevuurd is niet uitgesloten. Shiloh ligt aan de grens van het betwiste gebied. Het is niet ondenkbaar dat deze toch historische Joodse nederzetting zal gaan lijken op Sderot, dat geen minuut buiten gevaar is… Lees verder…


Sderot
Ik vraag u vandaag speciale aandacht voor schoolvakanties in Sderot.
Tijdens deze vakanties wordt ieder jaar een speciaal zomerkamp voor de in Sderot wonende 500 kinderen georganiseerd. De ouders van 120 kinderen kunnen de kosten, te weten 100 euro, niet betalen.

Het kamp is totaal beveiligd en dus beschermd tegen de nog steeds voortdurende raketaanslagen van de Hamas. Behalve het dagelijks voedsel zijn er speciale activiteiten zoals o.a. een bezoek aan een dierentuin. Sderot ligt in het zuiden en aan de grens met de Gazastrook. Tijdens deze bijzondere vakantie hoeven de kinderen bij een luchtalarm dus niet naar een schuilkelder te rennen.

Gewoontegetrouw reiken wij Odelia de hand en werken mee aan de financiering van het benodigde bedrag… Lees verder…


Shiloh – door Estera Wieja
Bij het zoeken naar manieren om de meest behoeftigen in Israël te zegenen en te ondersteunen wordt de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ) vaak vaak meegenomen naar plaatsen waar de ergste tragedies toeslaan. Een van die plaatsen is Shiloh, dat een centrale plaats in de bijbelse geschiedenis inneemt…
Lees verder…