Shiloh – boek David Rubin

Bijzonder boek van David Rubin: God, Israel en Shiloh.

God, Israël en Shiloh
David Rubin

246 blz., prijs incl. verzenden € 22,50
ISBN: 9789057982408
Uitgeverij Johannes Multimedia, Amerongen, 2011

Bestellen – stuur even een  berichtje: Contact

Inleiding Nederlandse versie:
“God, Israel, and Shiloh” is een verhaal dat Israel’s moeilijke proces beschrijft om terug te keren naar het Bijbelse land.
Het verhaal wordt verteld door de ogen van David Rubin, die opgroeide in Brooklyn, de Verenigde Staten als atheist en naar Israel ging terug naar zijn Joodse wortels, en uiteindelijk ging wonen in Shiloh dat de eerste hoofdstad was van het oude Israel, en nu in de frontlinie ligt van de strijd van het Land van Israel en de oorlog tegen terreur.

Het is een historisch/Bijbels verhaal over de ups and downs in de relatie tussen God en Israel, van de uittocht uit Egypte naar de huidige tijd en de toekomst. Dit alles in de context van de eeuwige band tussen God en Zijn volk door de eeuwen heen. We onderzoeken Israel’s terugkeer naar het Bijbelse land vanuit een menselijk perspectief, met een speciale focus op Shiloh. David vertelt een verhaal over zijn familie’s afgrijselijke maar ook wonderlijke en inspirerende ervaringen met terrorisme en hoe dit heeft geleid tot de oprichting van het Shiloh Israel Children’s Fonds. Hij onderzoekt de plannen voor vrede, opgesteld door de politici van Israel en de wereld, en de meest traumatische gebeurtenissen die plaatsvinden in Israel.

Het boek beschrijft ook de strijd in Israel met zijn eigen spirituele strubbelingen, de wereldwijde dreiging van islamtische terreur en de groeiende rol van evangelisch christelijke vrienden die Israel steunen en het land zien als het thuisland.

Van harte aanbevolen door:

Rabbi Dr. Shlomo Riskin, Rabbi Dr. Sholom Gold, Dr. Pat Robertson, Benyamin Elon en Dr. Mordechai Nisan

Lees ook het verslag van een bezoek aan Shiloh door Darja Sopacus…