Harry’s focus op Israel 653

Israel, 21 augustus 2017

Geachte lezer,

Het is een onvoorstelbare zaak dat er amper maatregelen zijn genomen om terreuracties te voorkomen. Er is eigenlijk geen plek meer waar iemand veilig kan lopen. Onze politieke leiders nemen vakantie en denken meer aan hun eigen functie dan aan hun opdracht.

Het is toch hoge noodzaak dat de grenzen van ieder land dicht gaan, opdat een ieder wordt gecontroleerd. En is het een dom voorstel om een ieder te verbieden messen, gifpoeder, touw (om iemand op te hangen) enz. bij zich te hebben als hij/zij de huisdeur uitgaat? De politie heeft dan in ieder land eenvoudige en meer controle en voorkomt de bijna dagelijkse terreuractiviteiten.
Blijkbaar hebben wij allen een speciale bril nodig om toch duidelijk te zien dat de islam zich dagelijks uitbreidt, en in de meeste landen als “landgenoot” wordt opgevangen en invloed krijgt.

N.B.: Er zijn een aantal focussen verstuurd aan nieuwe adressen. Naar aanleiding van de gelukkig opgeloste computerproblemen geen gesepareerde brief met verzoek. Heeft u geen verdere belangstelling voor deze wekelijks gestuurde brief, druk dan op het knopje onderaan.

1. Bibi Netanyahu
Onze 1e Minister en Voorzitter van de Likoed heeft redelijk veel tegenstanders. Afgezien van het gegeven dat we in een democratie leven, is het eigenlijk een goed teken dat hij zelfs in zijn regering andersdenkenden heeft. Dat houdt het politieke doen en laten levendig. Dat er maar al te vaak via de media eenzijdige info wordt gegeven, is ook een kwalijke zaak.
Aangezien we in een redelijk veilig land leven, zowel economisch als politiek, en met steeds meer goede relaties met veel landen, mogen we vaststellen dat Israel o.l.v. Bibi een uitstekend beleid voert.

2. Gazastrook
* De Israelische bevolking langs de Israelische grenzen lijdt onder de regelmatige beschietingen van de Hamas met raketten en mortieren. Aangezien deze wapens steeds langere afstanden kunnen bereiken, moet Israel ook in dat gebied de verdediging aanpassen.
De denkelijk enige goede tegenactie is het vernietigen van de afvuurbases.
* De Hamas graaft volgens het IDF tunnels die ingangen naar Israel hebben via scholen, moskeeën, kerken. De financiering geschiedt via geld uit het Westen. Wapens worden opgeslagen in burgerhuizen. Dus een gevaar voor de bevolking. Het IDF doet haar plicht. Jammer dat ons leger respect moet hebben voor de medemens en daardoor niet alles radicaal kan neerknallen.
* De Hamas heeft vrij veel ondergrondse steden gebouwd. Daardoor is het sterk in een oorlog. Ook, en in het bijzonder, met haar raketten.

3. De 6-daagse oorlog
In juni 1967 zijn de Palestijnen een oorlog tegen Israel begonnen. Wij dachten toen “dat is het einde van de zelfstandige staat Israel”. Onze legerleiding met onze Lieve Heer als opperbevelhebber bleek echter een beleid te voeren dat na 6 gevechtsdagen een duidelijke overwinning boekte. Niet alleen werd het Arabische leger een zware nederlaag toegebracht, maar ook kwamen de Golanhoogte, Oost-Jeruzalem en de Westbank weer in eigen handen, en waren steden als Jeruzalem en Tel Aviv beter beveiligd.

4. Noord-Korea
* De atoombom-voorraad van dit land is een bedreiging voor de hele wereld. President Trump heeft contact gehad, maar geen succes. Hij wil China betrekken bij de controle over Noord-Korea. Hij heeft ook China verzocht alle handel met Noord-Korea totaal te stoppen. Als Amerika de kant van Zuid-Korea kiest, dan gaat China Noord-Korea ondersteunen. In Guam, een eilandje vlakbij China en Korea, is het rustig. Dat gebied is Amerikaans.
* China grijpt niet in als Noord-Korea Amerika aanvalt. Wel als Amerika Noord-Korea aanvalt.

5. Israel
* Enerzijds mogen we stellen dat Israel een goed land is en is opgebouwd door het eigen volk.
Anderzijds is het G-ds zegen dat Hij onze kracht heeft gecreëerd. Rabbijnen onderstrepen dit verhaal en zegenen onze leiders.
* Het was op 9-8-2017 10 jaar geleden dat er in Jeruzalem in de Sbarro pizza-winkel een aanslag is geweest. 15 doden inclusief 7 kinderen en 130 gewonden. Dit was inclusief de voormalig Nederlandse familie Schijveschuurder en 3 van hun kinderen. De Hamas heeft op 9/8 deze 10 jaren gevierd. Het was toen haar grootste operatie.
* Ons land is een groen land. Een plezier om te rijden. Van noord naar zuid en van oost naar west. Overal sproei-installaties.

6. Iran-China
Op verzoek van de Turkse legerleiding bezoekt een Iraakse delegatie Iran.
China tracht Israel aan tafel te brengen met de Palestijnen. Abu Mazen is minstens 4x bij Xi Jinping op bezoek geweest. Vanwege de economische ontwikkeling heeft China veel invloed. De Israelische economie is van groot belang voor China.

7. Rusland
Op 12/8 zegt Lavrov, de Russische Minister van BuZa, rekening te houden met de veiligheid van Israel, tijdens de besprekingen over vrede tussen Israel en de PA. De Palestijnen willen diplomatieke erkenning van hun staat: de Westbank, Oost-Jeruzalem, Gaza.
Israel is tegen erkenning door de V.N. Wel nederzettingen bouwen.

8. Amerika
* Talia, de dochter van David Friedman, de Amerikaanse ambassadeur in Israel, is op 15/8 met 232 andere immigranten in Israel aangekomen. De organisatie is in handen van “Nefesh beNefesh”.
Talia is verpleegster en vestigt zich hier. Een en ander is tevens een versterking van de relatie Israel-Amerika.
*De Joodse gemeenschap is geen eenheid wat betreft pro en contra Donald Trump. Het gaat om de politiek en de aliyah. Trump is pro-Israel. De Amerikaanse imam Shahin zegt: Doodt de Joden en maak de Al Aqsa moskee vrij.

9. Canada
Canada heeft een deal voor $ 15 miljard met Saoedi Arabië om wapens te leveren. Gebleken is dat deze wapens ook tegen burgers worden gebruikt. Daarom wil Canada deze overeenkomst afbreken. Het is een contract voor levering gedurende 15 jaar.
Wil wel zeggen dat hierdoor 3000 banen in Ontario verloren gaan.

10. Sierra Leone
Vanwege de dodelijke modderlagen zijn er kratten voedsel door Israel gestuurd. Ongeveer 10.000 maaltijden. De eerste modderhulp; ook medische hulp. Ongeveer 300 doden. 600 mensen worden nog vermist. De minister praat over duizenden. Door regen kwam deze ramp

11. Duitsland
* In Duitsland worden veel huizen gebouwd. Dit voor de “vluchtelingen”. De arme Duitse burgers kunnen dat niet.
* Het antisemitisme in dit land groeit. 65% van de ondervraagden heeft dit ervaren. 60% van de ondervraagden denkt te gaan emigreren. Oorzaak is de angst voor de zogenaamde vluchtelingen.

12. Diversen
++ Vanwege het verkeerde beeld in Venezuela, “Joden zijn rijk”, worden velen ontvoerd. Door dit beeld verlaten velen ook het land. Begin augustus 26 immigranten naar Israel.
++ Saoedi Arabië zegt in Riadh op 16/8 nooit een relatie met Iran aan te gaan. Motief: “Terreur, extreem optreden en zich bezighouden met andere landen.”
++ De adviseur van Abu Mazen, Abduhl Rahin, geeft aan de media door dat China een belangrijke rol kan spelen bij de vredesonderhandelingen tussen Israel en de Palestijnen. Wel natuurlijk een tweestatenoplossing. Rahin verwijst wel naar een ontmoeting tussen Abu Mazen en Xi Jinping. Destijds in juli hield Abu Mazen de ontmoeting kort, omdat er spanning was over de Tempelberg en bezet Oost-Jeruzalem

Stichting Lechaim
Allereerst degenen die ondermeer ons geholpen hebben de jongelui in Sderot en
andere slachtoffertjes in het zuiden een beschermde vakantie aan te bieden, hartelijk dank.
Slachtoffertjes blijven voor het overgrote deel de dupe van de raketaanslagen. Wij moeten doorgaan met steun te geven. Uw financiële hulp is van belang. U, die hulp geeft, bent blij en de ontvanger ook. Dus ook vandaag weer.
Namens het bestuur van onze stichting Lechaim vanzelfsprekend oprechte dank.
Groet en shalom,
Harry

Spreekbeurten tussen 4 en 14 september 2017 en 3 en 14 maart 2018.


Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status.

Wekelijks ontvangt u gratis de Focus met nieuws uit Israel, en soms vragen wij u om het werk onder slachtoffers van terreur te steunen. U kunt ons regelmatig steunen door zelf een periodieke overboeking in te stellen in uw Internetbankieren. U kunt dan zelf de termijn en het bedrag instellen en veranderen wanneer u dat wilt.

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer