Harry’s focus op Israel 655

Israel, 6 september 2017

Geachte lezer,

Om vandaag een nieuwsbrief samen te stellen is niet eenvoudig. Er is weinig door te geven. Maar wat er op papier is te zetten is onvoorstelbaar.
De test van Noord-Korea met het afschieten van raketten en mortieren op afstand en mogelijk met atoomkoppen, het optreden van de islam en de consequenties van de BDS (Boycott, Divestment en Sanctions) kan leiden tot oorlog, evenals religieuze problemen en Israelische politieke moeilijkheden.
Wanneer de landen in de wereld op bepaalde gebieden niet gaan samenwerken en zich voornamelijk blijven bezighouden met interne onderwerpen, dan gaan we een vreemde, eigenlijk onaanvaardbare toekomst tegemoet.
Er gaat geen dag voorbij of een terreuraanslag heeft plaats gevonden. Dat kan door een georganiseerde groep zijn uitgevoerd, maar ook door 1 of 2 jongeren. Wel steeds door moslims, die maar al te vaak door sjeiks worden opgehitst om christenen en Joden te vermoorden.

Het is 5 september 45 jaar geleden dat tijdens de Olympische Spelen 12 Israelische leden van de ploeg werden vermoord. Een schokkende zaak waar wij allen toch wel wat van geleerd hebben. Dat we echter vandaag toch nog geen hardere maatregelen nemen is een vreemde zaak.

1. De Palestijnse Autoriteit (PA)
* Abu Mazen, de PA-leider, weigert te stoppen met het financieren van de terroristen. Jared Kushner en Jason Greenblatt hadden een ontmoeting met Abu Mazen om de basis te leggen voor vredesonderhandelingen. Abu Mazen is echter niet gekomen en treedt op als een dictator.
De Hamas bereidt zich voor op een actie tegen Israel. Heeft daar wel financiële en militaire steun van Iran en Turkije voor nodig. Simwar, de opvolger van premier Haniyeh, zoekt een oplossing voor verzoening met Abu Mazen. Maar Hamas wil geen onderlinge oorlog. Sinwar zegt ook de relatie met Iran te verbeteren. Samenwerken om Israel aan te pakken.
* De Oslo Akkoorden zijn door Arafat uitgewerkt. Hij was de 1e president. Toen ontstond er wel een burgeroorlog tussen Hamas en PA. Daarna verkiezingen. Hamas werd de winnaar met 74 zetels, de PA had 45 zetels.

2. Japan
Noord-Korea heeft mortieren op Japan afgeschoten. De actie is mislukt. Amerika heeft premier
Shinzo alle medewerking toegezegd. Nu is dus ook het Amerikaanse gebied Guam in gevaar.

3. Israel
* 2 van de 3 in Jeruzalem aangevallen mannen zijn overleden. Jihadisten vieren feest, “Aboy Jamjah”, die de terroristen verzetshelden noemt.
* Israel blijft zich verzetten tegen het betrokken zijn van Iran bij de situatie in Syrië. Geen Iraans leger in dat land. Niet vergeten dat ex-president Obama 8 jaar invloed heeft gehad op Syrië, met de islam, en met Iran.
* Wegens de bouw van ondergrondse tunnels traint de IDF op ondergronds vechten tegen de Hamas.
* Samaria is nu 50 jaar bevrijd. Dat is gevierd. Bibi zegt dat Israel Israel blijft. Afgelopen jaar heeft Israel 2500 Arabische patiënten in ziekenhuizen geholpen.
* Op 30/8 bezoekt Antonio Guterres, de VN-secretaris-generaal, samen met Danny Danon de grens tussen Israel en Gaza. Danon geeft een uitleg van de situatie in het zuiden.
De Hamas bewapent zich om Israel aan te vallen. De Israeli’s bouwen gemeenschappen op.
Guterres bezoekt ook het graf van Arafat en legt een krans. Hij bezoekt ook de ouders van gevangen terroristen. Een bedenkelijke zaak: geen respect voor Israelische slachtoffers. Guterres bleef 4 dagen in Israel.
* De werkeloosheid in Israel is 4,1%, lager dan ooit.
* De Israelische ambassade in Vietnam geeft t.g.v. haar Onafhankelijkheidsdag 100 speciale rolstoelen voor kinderen met afwijkingen.

4. De EU en de VN
* Merkel, Macron en de Paus willen in 2018 enkele miljoenen immigranten, ook uit Afrika, in de EU opvangen. Paus Franciscus wil alle immigranten dezelfde rechten geven.
* De VN geeft Gaza $ 2.5 miljoen voor water en brandstof.
* President Macron blijkt arrogant te zijn en heeft een gebrek aan politieke ervaring.
* In de EU leven meer dan 50.000 moslimextremisten.

5. Amerika
* Ongeveer de helft van de bevolking vindt dat de media het Trump moeilijk maakt. Dit was tijdens de Obama-periode anders.
* Israel helpt de slachtoffers van de storm in Houston. Nu met een groep van het Rambam Hospitaal. Was succesvol. Dit systeem nu in de hele wereld.
* Trump is de eerste president, die $ 1 miljoen uit eigen zak geeft voor de schadelijders van de laatste storm in Amerika.

6. Qatar – Syrië – Jordanië
Qatar heeft haar ambassadeur op 23/8 weer naar Iran gestuurd. Dus via Qatar meer invloed op
Syrië. Bibi zegt Putin in Syrië op te treden tegen Iran. Syrië grenst aan Turkije en Israel.
Jordanië weigert de terugkeer van de Israelische ambassadeur, die ongeveer 6 weken geleden zijn post verlaten heeft. Reden: hulp geven aan een Israeli, die een Jordaniër heeft doodgeschoten.

7. Noord-Korea
* Dit land heeft een politiek, die bestaat uit 3 fracties. Aandacht blijven schenken aan de wereld opdat op een bepaald moment weer vrede kan worden gesloten met Amerika. Haar militaire macht tonen en de aandacht afleiden van de binnenlandse problemen.
Noord Korea heeft een groot leger, maar is financieel niet sterk.
* De laatste waterstof atoom test werd niet door Amerika tegengehouden. Een probleem voor president Trump, die toch een beslissing moet nemen. In ieder geval een beslissing over de raketten en dan tegelijkertijd Kim Jong Un doden.

8. Nederland
Palestijnen in Nederland hebben een organisatie opgericht: de PGNL, “Palestijnse Gemeenschap Nederland” en houdt in de komende weken verkiezingen. Er zijn 2 groepen.
De Hamas-leden tegenover de PLO-aanhangers (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie).
Interne problemen. De Hamas-mensen zijn vnl. uit Syrië gevluchte Palestijnen. Gebleken is dat de in andere landen wonende Palestijnen steeds meer pro-Hamas zijn.

9. Turkije
Erdogan geeft enkele dagen geleden door dat de toekomst van de Turken in Europa is. De in de EU levende Turken moeten meer kinderen krijgen, aldus de president.
In 1990 waren ze 4%, in 2010 6%, in 2017 8% van de EU bevolking. In ieder geval geen oorlog.

10. Iran
Iran heeft de relatie met Hamas hersteld. Daardoor is Iran nu de grootste sponsor van wapens en financiën. Maar ook nu een sterk Iran om Israel aan te pakken. Maar Iran heeft ook een deal met de EU landen. Dus toch geen belangstelling om Israel aan te pakken.

11. Israel kort
++ Libië wil een elektrisch hek bouwen om haar grenzen te beschermen.
++ De export van Israel is tot nu meer dan $ 100 miljard. En dit ondanks de sterke shekel
++Dankzij het Israelische druppelsysteem zullen 15.000 Indiase boeren een goede oogst hebben.

Stichting Lechaim
Iedere week doe ik een oproep op u om het werk van stichting Lechaim te steunen.
Door uw financiële bijdrage kunnen wij onze taak uitvoeren. Jammergenoeg zijn er veel kinderen die slachtoffer, zowel lichamelijk als geestelijk, van terreur zijn geworden. En natuurlijk mogen we ook de diverse families niet vergeten.
Over enkele weken is het Joods Nieuwjaar. Laten we eraan werken dat de slachtoffers het nieuwe jaar met een glimlach kunnen beginnen.

Dank en shalom
Harry

Spreekbeurten in Nederland tussen 4 en 14 september 2017 en 3 en 14 maart 2018.


Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status.

Wekelijks ontvangt u gratis de Focus met nieuws uit Israel, en soms vragen wij u om het werk onder slachtoffers van terreur te steunen. U kunt ons regelmatig steunen door zelf een periodieke overboeking in te stellen in uw Internetbankieren. U kunt dan zelf de termijn en het bedrag instellen en veranderen wanneer u dat wilt.

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer