Harry’s focus op Israel 672

Israel, 29 juni 2018

Geachte lezer,

De grote vraag vandaag is of er over het nieuws moet worden geschreven of over de wereldkampioenschappen voetbal. Wanneer we het grote aantal toeschouwers tijdens de wedstrijden zien, de reportages en de verslagen in de kranten, op de tv en de radio, dan kunnen alle (inter)nationale politici daar nog veel van leren.
Tijdens een wedstrijd wordt er met 22 atleten gestreden en is er 1 scheidsrechter waarnaar geluisterd wordt. Het spelsysteem wordt intern doorgenomen.
Als we dit in de politiek doen en ons beleid uitstippelen, en uiteindelijk doen wat de scheidsrechter, bijgestaan door de grensrechters beslissen, dan kan het woord “oorlog” uit het woordenboek verdwijnen.

We leven in de vakantieperiode en dat is ook te constateren in het nieuws. Hoewel ik verzuip in het aantal mails en telefoontjes dat ik dagelijks ontvang, zie ik amper onderwerpen, die de moeite waard zijn aan u door te geven.
Duidelijk is wel dat Israel o.l.v. onze premier Bibi Netanyahu belangrijke contacten heeft gerealiseerd met een groot aantal landen en dat mede daardoor de sfeer in het Midden-Oosten ook wat betreft Israel bijzonder gunstig is. Jammergenoeg is het leven langs de grens met Gaza niet onder controle en zijn er dag en nacht conflicten. Maar Israel reageert op iedere Palestijns-Arabische actie en we mogen verwachten dat Abu Mazen eindelijk na jaren zijn verstand gaat gebruiken en zonder eisen vooraf
met Bibi gaat onderhandelen.

Wat sfeer betreft is het toch wel de moeite waard te vermelden dat 25 Joden en moslims samen op een tandem in Berlijn fietsen. Men wil samen kunnen wonen, men wil vrede.
Kinderen langs de Gazastrook reageren op de aanvallen van de Palestijnen, die met ballonnen enz. brand veroorzaken. De Israelische kinderen schieten terug, maar niet met geschut dat doden veroorzaakt, maar met snoep. Zij willen vrede.

Israel bestaat 70 jaar en heeft een bijzonder land opgebouwd. In 1948 was het een zandland. Vandaag is het een groen land en wordt er nog dagelijks aan gewerkt om bomen te planten. Het gaat vandaag voornamelijk nog om de zandgebieden in het Zuiden, in de omgeving van Beersheva. Ook de brandbommen, die door terroristen in dit gebied branden veroorzaken. De nieuw-gepote wortels hebben ongeveer 15 jaar nodig om weer voor een normale situatie te zorgen.
Het aantal vakantiegangers is enorm. Zij zijn verbaasd over de schoonheid van dit kleine landje.

De Engelse prins William bezocht op 25 juni Israel. Het is het eerste bezoek van een lid van de Engelse koninklijke familie aan Israel. Hij kwam via Jordanië en wil een duidelijke indruk krijgen van het gebeuren in het M-O. Hij bezoekt dan ook alle belangrijke historische gebouwen en heeft ontmoetingen met diverse belangrijke politici.
Tevens tracht hij een ontmoeting te organiseren tussen Bibi en Abu Mazen.Tijdens zijn bezoek aan Ramallah voetbalde hij met de Palestijns-Arabische kinderen

Israel
* Bibi reageert op de voetbalwedstrijd Iran-Portugal. Hij complimenteert Iran en hoopt de dag mee te mogen maken dat Israel tegen Iran speelt.
* Een groep Israelische doktoren is naar Guatemala gestuurd om de slachtoffers van vulkanen te behandelen.
* Bibi heeft een ontmoeting gehad met de Bulgaarse premier Borisov in Jeruzalem. Dit inclusief delegaties, die de bekende onderwerpen behandelden.
* Bibi heeft ook een gesprek in Singapore met president Trump gehad. Duidelijk is dat de relatie Israel-Amerika perfect is.
* Israel investeert miljoenen in Palestijnse wijken van Oost-Jeruzalem.Ook hier dus maatregelen om de samenleving tussen Joden en moslims te verbeteren.
* Wij leven in een land van vrijheid, geluk, cultuur, religie. Wij voeden de jeugd op door intelligente leiders, die vrede opbouwen.

Heel bewust ontvangt u vandaag een algemeen beeld van de situatie. Ik vraag namelijk ook heel bewust en serieus uw steun voor het werk van onze stichting Lechaim.
Zoals eerder geschreven is de algemene situatie redelijk goed, maar vallen er toch dagelijks slachtoffers door het terrorisme en de branden.
De laatste weken zijn de donaties matig. Indien u in de positie bent, help ons, opdat wij de onschuldige slachtoffertjes kunnen begeleiden.
Dank bij voorbaat
Groet en shalom
Harry


Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status.

Wekelijks ontvangt u gratis de Focus met nieuws uit Israel, en soms vragen wij u om het werk onder slachtoffers van terreur te steunen. U kunt ons regelmatig steunen door zelf een periodieke overboeking in te stellen in uw Internetbankieren. U kunt dan zelf de termijn en het bedrag instellen en veranderen wanneer u dat wilt.

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer