Harry’s focus op Israel 675

Israel, 20 juli 2018

Beste vrienden,

Vanwege het 150-jarig bestaan van het Rode Kruis heeft het huidige IOH bestuur, de organisatie van voormalige Nederlanders in Israel, ondermeer een avond georganiseerd en het Rode Kruis haar verontschuldigingen aangeboden voor haar negatief gedrag tijdens de 2e wereldoorlog.
Te veel mensen vergeten dat een negatief gedrag t.a.v. Duitsland tijdens de jaren 40/45 streng gestraft werd en dat er niet georganiseerd gevochten kon worden tegen het Duitse beleid.
Hoewel ook vandaag de situatie van Arabieren en Palestijnen t.a.v. Israel gevechten met zich meebrengt, is de organisatie van het gevecht tegen antisemitisme en het Joodse land in handen van de huidige Israelische regering en dus georganiseerd. We moeten ons wel realiseren dat in veel landen Joden wonen en dat in enkele landen maatregelen genomen moeten worden om deze groepen een veilig leven te geven.
Er wordt een oproep gedaan om Mageen David Adom (Rode Kruis) te steunen. MDA heeft ook een afdeling in Libanon en Syrië.

1. Israel
* Bibi was aanwezig bij de opening van de treinstations in Ranana Zuid en Oost. Ook bij het transport van west naar zuid. “We zegenen de torens en de hightech, de vooruitgang van de welvaart in de industrieparken. We zegenen de toekomst. We bouwen tunnels, en vernietigen de terroristen-tunnels. Palestijnen vernielen, Joden bouwen.”
* Duitsland, Israel en Hamas hebben geheime onderhandelingen gehad o.a. over het uitwisselen van gevangenen. Volgens het rapport 3 jaar geleden.
* Er wonen nu 8,8 miljoen mensen in Israel. 75% Joden, 21% Arabieren, 4% niet-Arabische christenen. Dus een religieus land, met vrijheid van religie.
* Op 8/7 werd een Israelische professor, die een keppel (hoofdbedekking) droeg en in Duitsland werkt, door een Palestijn aangevallen met de kreet: geen Joden in Duitsland. Als reactie en protest wordt er een keppeldag georganiseerd.
* In 2018 hebben tot half juni 2,1 miljoen toeristen Israel bezocht.
* Export van goederen naar Rusland is groot. Daarom ook een goede relatie.
* Bibi zegt tijdens de wekelijkse opening van de regeringsbijeenkomst dat Syrië zich moet houden aan de militaire afspraak van 1974.
* Bibi en Sarah hebben Rusland bezocht om met Poetin, die hen had uitgenodigd, naar de halve finale Kroatië-Engeland te gaan. Hij had 2 in Rusland geboren kinderen bij zich, die aan kanker lijden.
* Branden zijn ontstaan doordat met de Gazastrook-vliegers en ballonbommen door terroristen zijn afgeschoten.
*Ongeveer 8000 Ethiopische Joden bereiden zich voor om zich in Israel te vestigen. Dat is bijna het totale aantal.

2. Hongarije
Premier Orban ontmoet premier Merkel in Berlijn. Hij geeft haar door geen enkele asielzoeker op te nemen.
De Hongaarse premier Viktor Orban bezoekt ook Israel. De relatie wordt gepromoot en de EU-relatie verbeterd. En er wordt gewerkt tegen antisemitisme. Een bezoek van 3 dagen.

3. De EU
De Europese delegatie wordt door de Palestijnen niet ontvangen. De EU is kwaad omdat de Palestijnen weigeren te tonen hoe zij de subsidies besteden.

4. Kosten van terrorisme
Duitsland 20 miljard euro
Engeland 94
Frankrijk 43
Spanje 41
Dit heeft natuurlijk een grote invloed op de handel en de samenleving

5. Amerika
* Volgens Amerikaans onderzoek is Israel het 8e sterke land in de wereld, USA is nr.1, Rusland nr.2, China nr.3. Onderzoek gepleegd in 80 landen.
* Het USA-Congres waarschuwt Bibi om geen afspraak te maken met Rusland over Syrië. Het congres vertrouwt Rusland niet wat betreft Syrië en Iran.
* President Trump heeft tijdens zijn bezoek aan Europa ook de Engelse premier May bezocht. Zij hebben een goede verstandhouding maar wel enkele meningsverschillen.

6. Sderot
Op 13/7 en 14/7 worden er op Sderot en het zuiden een groot aantal raketten afgeschoten. Bibi antwoordt. Hamas heeft 200 stuks afgevuurd. Bibi, Lieberman en opperbevelhebber Eizenkot beslissen om Hamas aan te pakken tot Hamas ophoudt. Er werd overigens ook een synagoge geraakt.
* Te veel kinderen zijn slachtoffers van de angst, het rennen naar schuilkelders, en de angst om te slapen.
Sinds eind maart zijn er ongeveer 800 brandstichtingen. Nu nog 30 per dag. Probleem: natuur vernield en luchtvervuiling. Vrede sluiten is niet mogelijk. Heel bewust zijn de Arabieren zo bezig.
* Bibi bezoekt ook Sderot en de burgemeesters van de omliggende plaatsen. “Wij hebben besloten om te winnen. Zo denken de burgers en de militairen. Ook de regering en het leger,” aldus Bibi.

7. Rusland
Op 16/6 hebben president Trump en Putin een ontmoeting in Helsinki. Duidelijk werd tijdens een persconferentie gezegd dat de relatie met Israel uitstekend is. Ze gaan Israel beschermen, ook wat de relatie Israel-Syrië betreft ten opzichte van Iran.

8. Bomen
Hamas heeft veel bomen laten verbranden. Laten wij reageren door te geven en een bedrag te storten en zo meewerken om het hele land weer groen te maken.
In haar eigen blad geeft Hamas overigens wel door dat het de brandstichtingen veroordeelt.

9. Israel en nationaliteit
Op 18/7 is een Nationaliteitswet aangenomen.
a. Israel is de natie en de staat van het Joodse volk
b. Hebreeuws is de officiële taal
c. Jeruzalem is de hoofdstad
Bibi zegt dat deze wet belangrijk is voor het zionisme in de staat Israel.
De leden van de Israelisch-Arabische partij verscheurden deze wet in het parlement.

10. Het Midden-Oosten
De situatie is de afgelopen jaren veranderd. Iran heeft niet de macht in handen. Rusland en Amerika hebben contact over Iran. Daardoor zijn er veel bedrijven, die dit land verlaten. Veel landen werken militair samen.

Stichting Lechaim
Sta mij toe een oprecht verzoek te doen om ons werk, te weten steun geven aan slachtoffers van terreur, door een financiële bijdrage mogelijk te maken.
In het bijzonder in Sderot en omgeving komen we handen en financiën te kort.
Ieder bedrag wordt in dank aanvaard.
Als u de kinderen gedurende bepaalde momenten zou zien, dan begrijpt u wat ik vraag.
Dank in het bijzonder namens de slachtoffertjes van terreur.
Shalom en een goede zondag gewenst
Harry


Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status.

Wekelijks ontvangt u gratis de Focus met nieuws uit Israel, en soms vragen wij u om het werk onder slachtoffers van terreur te steunen. U kunt ons regelmatig steunen door zelf een periodieke overboeking in te stellen in uw Internetbankieren. U kunt dan zelf de termijn en het bedrag instellen en veranderen wanneer u dat wilt.

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer