Harry’s focus op Israel 716

Beste lezers,

Veel reacties heb ik ontvangen naar aanleiding van mijn Focus van afgelopen week. Abusievelijk heb ik niet vermeld dat het verhaal over mij geschreven is door Leontine Veerman.
Zoals eerder beloofd, stuur ik in deze Focus informatie over Shiloh, het is geschreven door David Ruben en ik heb het vrij vertaald.
Sinds ik, jaren geleden, Shiloh voor het eerst bezocht, zeg ik altijd: wie Shiloh als atheïst bezoekt, gaat naar huis als een orthodoxe Jood.’ Als u van Tel Aviv naar Jeruzalem rijdt passeert u Ariel en dan links van de weg naar Jeruzalem, ligt Shiloh.

Shiloh Israel Kinderfonds
Tussen 2000 en 2005 heeft Israël de ergste golven van terrorisme in zijn geschiedenis meegemaakt. Bij een van die aanslagen raakte David Rubin, de voormalige burgemeester van Shiloh, en zijn drie jaar oude zoon gewond. Hun auto werd beschoten toen ze terugkeerden van een dagje Jeruzalem. De peuter werd in zijn hoofd geschoten en de kogel die zijn nek doorboorde, miste zijn hersenstam op een millimeter.

Shiloh, in het Bijbelse hart van Israël, was ooit de hoofdstad van het oude Israël. De tabernakel van Israël rustte daar 369 jaar tijdens de dagen van Jozua, Hanna en de profeet Samuël. Shiloh bestond zelfs eerder dan Jeruzalem, waar Samuël later David als koning benoemde en waar Salomo de heilige tempel bouwde. Na bijna tweeduizend jaar ballingschap keerden de kinderen van Israël terug. Toch proberen de Arabische moslimvijanden van Israël dat proces te stoppen.

David Rubin en zijn zoon overleefden de aanslag. Maar het trauma was groot, vooral bij zijn zoon. Daarom richtte David het Shiloh Israel Children’s Fund (SICF) op. Om kinderen in heel Israël, die aanslagen hebben gemaakt of in gebieden wonen waar continue spanning is, te helpen.

Naast jeugdprogramma’s, speelplaatsen en zomerkampen heeft SICF een campus opgezet voor meer dan 2000 jongeren. Door middel van sport, muziek, dieren is er een verscheidenheid van therapieën. Het helpt de kinderen weer normaal te functioneren in hun leven en te lachen en blij te zijn.

Stichting Lechaim steunt het SICF. Help ons hen te steunen. Ieder kind verdient een mooie toekomst.
Shalom en dank,
Harry Nihom

Doneren:
reut-sderot.org.il en shilohisraelchildren.org/
of Stichting LeChaim: NL87RABO0117723800