Harry’s focus op Israel 736

Beste lezers,

Ik hoop dat ik u allen tref in goede gezondheid.

Zoals in Nederland, neemt ook in Israël het aantal coronagevallen weer toe. Ondertussen is het aan de grenzen onrustig en lijkt het alsof het Israëlische volk voor de vierde keer in korte tijd naar de stembussen moet. Zelfs in deze onrustige tijden, waarin je toch zou verwachten dat de politici het allemaal met elkaar eens zijn, of in ieder geval zich bezighouden met hetzelfde, en onenigheid even aan de kant zetten, is dat bij de Israëlische regering allesbehalve het geval. Een treurige toestand. En dan uiteraard, het laat niemand onberoerd, de gevolgen van de ontploffingen in Beirut. Een onbeschrijfelijk drama vindt daar plaats.

Enige weken geleden vroeg ik u ons financieel te helpen bij een aanvraag van Moshav Netiv HaAsara, een dorp aan de grens bij Gaza. U hebt daar positief op gereageerd en daar zijn zij en wij u dankbaar voor.

Vandaag ontving ik weer een aanvraag van Shuli, hoofd onderwijs:

Beste Harry,
Dit jaar hebben we negentien jongens en meisjes die voor het eerst naar school gaan. Jaarlijks organiseren de ouders dan altijd een ceremonie. Dit jaar wilden ze dat extra vrolijk en kleurrijk doen, omdat de kinderen het zo moeilijk hebben.
Zij leven in continue stress. Vanuit Gaza worden weer vrijwel dagelijks vuurgevaarlijke ballonnen op ons afgevuurd, en de afgelopen weken waren er ook weer luchtalarmen vanwege raketaanslagen. Door alle omstandigheden, en ook vanwege het coronavirus, hebben de ouders minder geld om dat aan de ceremonie te besteden. Zou je ons hierbij willen helpen?
Shalom, Shuli

Beste mensen, dat gaan we doen. We laten hen niet in de steek.
Help ons, nee help hen.
Veel dank en blijf gezond,
Harry Nihom


Uw bijdrage kunt u overmaken op Stichting Lechaim, rekeningnummer NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie