Harry’s focus op Israel 516

Israel, 20 juli 2014

Beste lezer,

Deze foto ontving ik vanmorgen. Dit is ook de reden dat Israel het grondoffensief begon. Het was zelfs een verrassing voor onze inlichtingendienst dat de Hamas diverse tunnels had gebouwd tussen Gaza en Zuid-Israel. Een onbekend aantal terroristen kon daardoor ons land binnen worden gesmokkeld. Een groter aantal troepen is dan ook opgeroepen om dit grensgebied cm voor cm te onderzoeken.

Om vandaag een overzicht van de situatie te geven, is gecompliceerd en eigenlijk eentonig. U ontvangt van mij een aantal kortere berichten om een beeld te geven.

De sfeer in Israel is bijzonder. Ondanks het gegeven dat ongeveer 60% van de bevolking bedreigd wordt, gaat het leven gewoon door. Veel families hebben hun deuren geopend om hen, die in de gevarenzone wonen, onderdak te geven. Hoewel niet allen op dezelfde politieke lijn leven en denken, zijn wij allen het met elkaar eens dat de Hamas niet het recht heeft om de burgerbevolking met raketaanslagen te bedreigen en steunt de regering , die de grondoorlog aan het uitbreiden is. Ook is deze beslissing genomen omdat er op dit moment (zondagmorgen) al meer dan 10 IDF-militairen zijn omgekomen.
Ik ontvang net het bericht dat de hel is losgebarsten. Israel telt 51 gewonden en Hamas vraagt om 2 uur wapenstilstand. Werd ook al snel weer door henzelf verbroken.

1. 17/7
Zijn wij gek of oprechte Joden? Op 16/7 leverden wij, overigens gewoontegetrouw, aan onze buren (lees: moordenaars) 65 vrachtwagens vol met levensmiddelen, 170 ton natuurgas, 3 ton medicijnen en 642.000 liter petroleumproducten.

2. Algemeen beeld
Israel wordt door veel landen en de UNRWA beschuldigd dat het Gaza en Libanon bombardeert: scholen, huizen, opslagplaatsen, moskeeën.
Libanon heeft een klacht ingediend bij de VN-Veiligheidsraad.
Knessetlid Hanin Zoabi heeft een fel anti-Israel artikel op de Hamaswebsite Felestran.ps geplaatst.
* Palestijnen moeten doorgaan met het verzet, Israel omsingelen en onderhandelingen verwerpen.
* Israel zal nooit de Hamas elimineren.
* Israel is de situatie aan het reorganiseren, maar zal geen succes hebben.
* Het verzet toont aan dat Israel een bezetter is.
* Dus in plaats van veiligheidscoördinatie en onderhandelingen het land bezetten en niet opsplitsen.
De Hamas is doende om sinds de samenstelling van het eenheidskabinet een militaire aanwezigheid op de Westbank te vestigen.
Hanin Zoabi (Knessetlid Balad) heeft vrijdagavond meegedaan aan een demonstratie in Haifa om te protesteren tegen het grondoffensief. Hamas werd toegejuicht. Er zijn meerdere protesten in Arabische centra.
Zaterdag jl. ook demonstraties in Parijs tegen de Franse regering en het OPE. Idem in Londen, Caïro, Istanboel, Berlijn, Capetown, New York en Washington.

3. Het Palestinian Center for Human Rights
Dit centrum is gevestigd in Gaza City. Het rapporteert dat Israel steeds tijdig bericht dat het gaat bombarderen. Dus men heeft tijd om zich elders te vestigen. Hamas wordt door de Arabische wereld wel veroordeeld voor haar acties. De Egypte president Al Sisi is ook tegen de Hamas.
Woensdag jl. was er een staakt-het-vuren van enkele uren om Gazabewoners van levensmiddelen enz. te voorzien. Dit werd afgebroken vanwege het afschieten van 50 raketten door de Hamas.
Veel journalisten blijken zich niet te realiseren dat Israel menselijke normen eerbiedigt en hanteert. Hun moraal is beduidend lager dan dat van Arabieren. Dus stellen ze mooie verhalen samen, welke niet steeds, of amper, de realiteit weergeven.

4. Hillary Clinton
Tijdens de “Daily Show” zegt zij dat Israel terecht reageert. Het kan niet stil zitten en de raketten op zich laten afkomen. De bevolking van Gaza is door de Hamas verraden. De Hamas bestaat niet uit vrijheidsstrijders. Zij verwijst naar Gush Katif. Israel gaf aan de Hamas veel bedrijven vnl. landbouw. Maar de Hamas vernietigde alles. Ook de hun gegeven financiën voor verdere ontwikkeling en opbouw werden misbruikt.

5. De grondactie
De Israelische actie heeft vnl. als doel het vernietigen van de tunnels en de opslagplaatsen. Sinds een 10-tal dagen is Operation Protective Edge (OPE) bezig. Een staakt-het-vuren met de Hamas is onmogelijk.
Bibi zegt: deze actie duurt totdat de rust is weergekeerd en de kracht van de Hamas en de andere terreurorganisaties duidelijk tot het minimum is gedaald.
De actie is op 18/7 begonnen in het noorden en het zuiden. Ook in centraal Gaza wordt Gazastad aangepakt.
Hamas gaat door met het afschieten van raketten. Wel al iets minder.
Ondanks de oorlog blijft Israel via COGAT levensmiddelen en andere noodzakelijke goederen leveren. Is dat ooit door een ander land gedaan? De vijand van voedsel voorzien? Zelfs elektra en cement.

6. De UNRWA
Het VN-Agentschap is verantwoordelijk voor 75% van de Gazabevolking die in “tijdelijke” vluchtelingenkampen wonen. Dit sinds 1949. Hun verwachting is: weer terug naar huis. Dit is de enige organisatie die kinderen en kleinkinderen ook als vluchteling bestempelt. Unrwa ontkende tot nu toe dat in haar scholen terroristen en raketten te vinden zijn. Op 17/7 geeft het echter toe dat een aantal raketten in de scholen zijn opgeslagen.

7. Premier Rutte
Minister Rutte heeft het gebruik van mensen als schild veroordeeld. Dries van Agt reageert fel. Volgens hem is er geen bewijs. Dat is nonsens. Zelfs de Hamas roept burgers ertoe op en vestigt zich vnl. tussen de bevolking. De Franse premier heeft een anti-Israel demonstratie afgelast. Die zou door Hamasaanhangers op 19/7 plaatsvinden. Zondag jl. werden daar 2 synagoges bestormd en dat tijdens een demonstratie van ongeveer 7000 personen.

8. Rabbijn A. Abramowitz
De rabbijn is ook door het IDF opgeroepen. Hij maakte de volgende bijzondere opmerkingen:
“Het is nu tijd om de flyers rond te strooien. Als de waarschuwing algemeen bekend zal zijn, dan kan het bombarderen beginnen. Dan kan daarna de infanterie het werk overnemen. Als Israel haar vredelievende houding niet verandert, dan zullen onze kinderen de prijs betalen. De nachtmerrie moet eens en voor altijd stoppen. Deel deze mening met anderen. Houd Israel in uw gebeden, opdat het voorgoed het terrorisme vernietigt. Bid voor de regering van Israel, opdat het niet bang is voor Amerika, Engeland, de EU en andere landen.”

9. President Peres en de Paus
Peres informeert de Paus waarom Israel de Hamas aanpakt.
De Paus reageert door te zeggen dat dit een pijnlijk moment is.
* Ik ben ervan overtuigd dat God ons samenbrengt in gebed voor vrede.
* Sta mij toe te zeggen dat dit een profetische geste is, die op een bepaalde manier de toekomst zal bepalen.
* Onschuldige mensen lijden en betalen met hun leven. Fanatici laten ons niet met rust. Maar we moeten verder en moeten bidden.
* Ik geloof in gebed, in de kracht van gebed, en geloof in de harten van de mensen die voor vrede werken. Ik vraag God voor een snelle oplossing.

10. Bibi
Omdat wij tunnels niet via de lucht kunnen vernietigen, een vervolg nu dus ook op de grond. Geen 100% zekerheid. Maar we doen al het mogelijke en zullen het grondoffensief uitbreiden. De Hamas gaat door. Ik kan geen details doorgeven, maar wij doen alles om ons land te beveiligen. Wij vechten tegen de terreurorganisaties. Niet tegen de bevolking. Veel landen begrijpen dat Hamas verantwoordelijk is. Ik ben onder de indruk van de motivatie van ons leger. Afgelopen nacht hebben paratroepers 8 tunnels ontdekt. Een terrorist werd gewond. Hij werd afgevoerd naar een Israelisch ziekenhuis.

11. Stafchef IDF
Generaaal Gantz zegt op de 12e dag van OPE en de 2e dag van het grondoffensief, dat hij resultaten ziet. Het offensief is nu ook uitgebreid. Er wordt op diverse fronten gevochten en dat man tegen man. Sinds 8/7 zijn er 1400 raketten afgevuurd. 90% neergehaald door de Iron Dome.

12. Grondoffensief
Bill Clinton, Obama, Cameron (Engeland),Dave Sharma (Australie) en Angela Merkel (Duitsland) steunen het offensief. Dat wil niet zeggen dat zij Palestina niet zien als een staat. Het gaat nu alleen om de rakettenregen.

13. Israel kort
++ Bashar al Assad is voor de 3e termijn als president herkozen. In zijn inauguratie toespraak valt hij o.a. de Arabieren en de Westerse landen aan, die terrorisme verdedigen. Aantal stemmen: 89%
++ De Duitse voetballer Mesut Ozil belooft na de uitreiking van de wereldbeker $ 600.000 over te boeken voor de Gazakinderen. Hij heeft ook de hand geweigerd van een FIFA-official omdat deze persoon Israel steunt. De overboeking van de voormalige Turk is nog niet bevestigd.
++ De bevolking van Turkije, Egypte, Jordanië, Libanon en Tunesië is in meerderheid tegen de Hamas.
++ Het Kalifaat van Abu Bakir al Bagdhadi (voorheen het ISIS) roept de jongeren op zich aan te sluiten bij de Islamic State (IS) en de islam te verspreiden. Dat is nu al duidelijk zichtbaar in Irak, Pakistan, India en Kazachstan. Uit die landen vechten jongeren in Syrië en willen er een moslimstaat van maken.
++ Hamas verbergt haar wapens in de overbevolkte buurten en stuurt vrouwen en kinderen naar de vuurlinie als mensenschild voor de terroristen. Terroristen zijn nu ook te vinden in IDF-uniform.
++ In samenwerking met COGAT (Coordinator of Government Activities in the Territories) is naar Gaza gestuurd: 20 ton medische producten, antibiotica, evenals lakens en pakjes voor eerste hulp.
++ Obama zegt: als er meer dan 1000 doden in Gaza vallen, zal hij onmiddellijk om een staakt-het-vuren vragen.
++ Bibi spreekt met Ban Ki Moon, die vraagt hem de foto’s te tonen van munitie die verborgen is in de VN-scholen en het schieten op scholen in Israel.
++ Vanavond wordt een veldhospitaal aan de grens geopend om Palestijnse gewonden op te vangen.

Er is veel meer door te geven. Maar het directe nieuws ziet u op de tv en leest u in de kranten.

Sichting Lechaim
Ik vraag u tenslotte om directe hulp – voor het bieden van hulp, in het bijzonder in het zuiden van Israel, met Sderot als centrum.
Ons leger en de lucht- en zeemacht doen er alles aan om de rust te herstellen. Laten we hopen dat dit niet al te veel slachtoffers zal eisen.
Wij met ons allen kunnen alleen maar de financiële hand bieden om slachtoffers van het terrorisme te begeleiden. Dat is onze menselijke plicht.
Dank bij voorbaat, mede namens het Lechaimbestuur.
Shalom, in de ware zin des woords,
Harry

Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim