Harry’s focus op Israel 521

Israel, 25 augustus 2014

Beste lezer,

New book - order now...1. Algemeen
Wanneer we vandaag de huidige situatie in de wereld bekijken, moeten we jammer genoeg vaststellen dat de politieke en humanitaire situatie ernstiger is dan ruim 70 jaar geleden.
De moeilijkheden, oftewel het gevaar voor eigen leven in de christelijke wereld in het Midden-Oosten, de interne problemen bij de islam en de wereldwijde groei van het antisemitisme.

Christenen in bepaalde landen worden gedwongen moslim te worden en worden anders van hun leven beroofd. De Sunni’s en de Shi’iten vechten tegen elkaar en dat ziet men in maar al te veel landen. Het antisemitisme in de wereld groeit met de dag, en dat omdat men een totaal verkeerde voorlichting over de Klik en geef uw advertentie op...activiteiten van onze regering en ons leger leest en ziet. Ook omdat maar al te veel mensen de kern van het Jodendom niet kent en niet begrijpt waarom de Joodse staat weer opgericht is.

2. Qatar
Vanwege de oliebronnen, ten opzichte van het aantal inwoners, is dit land het rijkste ter wereld. Het steunt Hamas en Hezbollah, enz. onder voorwaarde dat zij Qatar met rust laten.
Al Jazeera is eigendom van de koninklijke familie. In het verleden was het een goede relatie van Israel, maar sinds 2009 is dat veranderd vanwege de financiering van de diverse terreurorganisaties.
Qatar heeft Khaled Mashaal (de leider van de Hamas) doorgegeven dat het accepteren van de Egyptische plannen die bemiddelen tussen Hamas en Israel betekent: stoppen met de relatie.

3. Bibi
Onze premier brengt op 18/8 een bezoek aan Sderot. Hij ontmoet daar een jongerengroep, die tijdens de OPE vrijwilligerswerk heeft gedaan, en de kinderen die urenlang in schuilkelders hebben gezeten. Hij zegt hen: we zitten midden in een diplomatieke campagne en we zijn trots op jullie. We hebben geduld, wijsheid en kracht nodig.

4. Hamas
Een grote terreurgroep op de Westbank en in Jeruzalem heeft een plan gemaakt om de regio te destabiliseren. Hun doel is een serie van dodelijke aanslagen in Israel en daarna de Fatah-leiding afzetten. Het hoofdkwartier van de overzeese groepen van Hamas zit in Turkije. Zij zitten in diverse steden.
Een grote groep Hamasleden zit vast in Israel en wordt ondervraagd. 46 van de groep zijn al ondervraagd. 39 zitten vast. 70 worden nog verdacht. Shin Beth is in mei hiermee al aan de slag gegaan. Het heeft al veel wapens in beslag kunnen nemen. Het lijkt op een 3e intifada.

5. Het leger
In 2008 werd gevochten onder de naam: Cast Lead. In 2012 Pillar of Defense. Dat was geen grondoorlog. In 2014 tijdens de OPE werd vanaf het begin alles gebruikt. De land-, zee- en luchtmacht. Dit volgens een nieuw uitgewerkte methode, waarbij de inlichtingendienst en speciale eenheden samenwerken. Dit is de 1e keer dat een modern leger volgens een bepaald netwerk opereert. Daardoor minder slachtoffers bij het IDF. Helicopters en grondtroepen hebben goed contact met elkaar en door dit systeem kon de infanterie gericht aanvallen.
Op 21/8 werden er weer 200 reservisten opgeroepen. Tevens werden 30 doelen door het IDF gebombardeerd. Operatiecentra en wapenproductiebedrijven werden vernietigd.
Ook wilde het IDF de militaire leider Mohammad Deif doden. Resultaat: jammer genoeg wel zijn vrouw en dochter. Het IAF heeft op 23/8 in Gaza een appartementengebouw van 12 verdiepingen vernietigd. Dit na een waarschuwing aan de bevolking te hebben gegeven. In het gebouw waren een aantal Hamas operatiecentra voor terreur-activiteiten. Op die dag werden 60 doelen bestookt.

6. Noorwegen, Egypte en Nederland
Beide landen hebben steun van Abu Mazen en willen een conferentie over Gaza en willen concentreren op Gaza. Dit na een overeenkomst, aldus minister Borge Brende. Het volk lijdt en heeft hard steun nodig. In het bijzonder de infrastructuur, opdat er voldoende elektra, water en sanitair komt. De vernietigingen zijn groter dan in 2009. De grenzen moeten open, het vissen moet weer mogelijk zijn en de landbouw ontwikkeld, waardoor een betere levensstandaard. Abu Mazen moet de ontvanger van de donaties worden en hij moet controleren of de financiën goed worden besteed.
Een positieve uitzondering is Geert Wilders die dit weekend op bezoek was in Israel (zie hiernaast zijn Twitter-foto’s). Hij bezocht niet alleen gevaarlijke plaatsen, maar ook de Klaagmuur en had een ontmoeting met de minister van BuZa, Avigdor Lieberman.
Noot: Het is toch wel bijzonder dat sommige landen Israel voorschrijven hoe de toekomst eruit moet zien. Als die landen zich zouden inzetten om het terrorisme aan te pakken, opdat wij hier niet continu in angst hoeven te leven en de zogenaamde bezette gebieden teruggeven aan de wettelijke eigenaar, dan zouden we een ander M-O hebben, en Israel de beste buur die men zich kan voorstellen.

7. ISIS (Islamic State of Iraq and Syria)
Francois Hollande, de Franse president, wil een internationale conferentie houden. Onderwerp: hoe de ISIS te bestrijden. Hoe de opmars in Syrië en Irak te stoppen. Het is een wereldorganisatie en heeft een duidelijke strategie. Zij hebben geld en wapens. Nu een bedreiging voor Syrië, Libanon en Irak. Alleen al in Syrië 50.000 militanten. Veel buitenlanders. In Irak meer dan 30.000.
Gerd Muller, de Duitse minister, beschuldigt Qatar dat het ISIS financiert. Qatar en Hamas zijn goede relaties van elkaar.
Abu Mazen ontmoet de emir van Qatar sheikh Al Thani, die nu Khaled Meshaal, de Hamasleider, gezegd heeft zijn land te moeten verlaten. Abu Mazen wil van Qatar meer financiële steun en heeft van gedachten gewisseld over de opheffing van de blokkade. De verdeeldheid bij de islam is het grootste probleem.
Volgens o.a. sheikh Alsheikh wordt de islam verdeeld in naam van haar eigen religie. Maar de islam wil tolerantie. Deze opmerking werd gemaakt terwijl honderden jongeren uit Saoedi Arabië naar Syrië en Irak vertrokken om zich bij de rebellen aan te sluiten. In Irak moeten christenen worden beschermd, aldus de sheikh.
De ISIS=IS wil een kalifaat vestigen. Wat ISIS is voor Amerika is de Hamas voor Israel.

8. UNRWA
Deze organisatie werkt voor de Palestijnen en hun nakomelingen. Gebleken is dat de UNRWA
onder controle staat van de Hamas en de Islamic Jihad.
Het CFNEPR (Center for Near East Policy) heeft een rapport gemaakt, dat o.a. vermeldt dat een official van de Unrwa, Suhail Al Hindt, een Jihadist is. Het rapport gaat voornamelijk over het onderwijs en de zomerkampen.
Noot: Volgens mij is het grootste probleem de status van de zogenaamde vluchtelingen. Als de kinderen van hen niet ook als vluchteling werden beschouwd dan was dit probleem opgelost. Maar ik word ziek van de VN, die overheerst wordt door moslimlanden.

9. Aartsbischop Desmond Tutu
In een Israelisch krantenartikel roept Tutu onder meer op tot een totale boycot van Israel. Hij dringt aan om in het heilige land de crisis op te lossen. Israel heeft disproportioneel gereageerd op de raketten uit Palestina. Als we kijken naar Kaapstad, Washington, New York, New Delhi, Dublin en Sydney, dan weten we dat er gevraagd wordt om recht in Israel en Palestina. We hebben nooit eerder zulke massale demonstraties gezien.
Tijdens een conferentie waar moslims, christenen, Joden, Hindoes, Boedhisten, atheisten, zwarten en blanken aan deelnamen zegt hij:
* We zijn niet tegen Joden. Wel tegen discriminatie en doden in Gaza.
* 17 EU regeringen hebben haar bevolking opgeroepen geen zaken te doen in de illegale Israelische nederzettingen.
* Geweld vraagt om geweld. Dialoog geeft een oplossing.
* Diegenen, die zaken blijven doen met Israel bewijzen de relatie Israel-Palestina geen dienst.
* Het is duidelijk dat politici en diplomaten falen om een goede oplossing te vinden.
* De bezetting van Israel wordt door velen niet goed gevonden. Israel gedraagt zich alsof er geen morgen is.
* Ik veroordeel de Palestijnen die raketten afschieten op Israel.
* We moeten duidelijk stellen dat het Palestijnse volk recht heeft op vrijheid en waardigheid.
* God houdt zich niet bezig met dit probleem. Hij helpt wel de zwakkere, de weduwe, enz.
* Nelson Mendela heeft gezegd dat Zuid-Afrikanen zich niet vrij voelen zo lang de Palestijnen niet vrij zijn. Hij had ook kunnen toevoegen: als de vrijheid van de Palestijnen verkregen wordt zal ook Israel de vrijheid hebben, aldus Tutu.

10. Egypte
Israel onderhandelt met Egypte om natuurlijk gas te leveren voor een bedrag van $ 60 miljard.
Dit ondanks het gegeven dat er heen en weer wordt geschoten en Egypte als bemiddelaar optreedt. De Moslim Broederschap doet er alles aan om de relatie Israel-Egypte te verbreken.
Denkelijk wordt een speciale pijpleiding aangelegd om de export beter en sneller te laten verlopen.
Moussa Marzouk, de Hamas-vertegenwoordiger bij de ontmoetingen in Caïro zegt dat de Hamas doorgaat met schieten op Israel.

11. Hollywood
187 bekende Hollywood-artisten hebben een petitie getekend en deze waar mogelijk in diverse bladen geplaatst. Steun voor Israel, Hamas moet worden verboden om raketten af te schieten op Israelische steden en deze af te schieten via hospitalen, die voor patiënten zijn en via scholen, die voor kinderen zijn om te onderwijzen.

12. Tweestatenoplossing
Een totaal onmogelijke oplossing. Dan gaan we volgens de huidige voorstellen terug naar 1949 en is Israel totaal onbeschermd. Dan ligt ons land tussen de Fatah en de Hamas.
Clinton, en zelfs Peres en Bibi onderstrepen de noodzaak om Judea en Samaria te behouden. Nooit vergeten dat de huidige “bezette gebieden” in 1967 heroverd zijn door Israel. Dat was: Judea, Samaria, Oost Jeruzalem, de Golan en de Sinaï.
De cijfers van het aantal doden klopt niet. De Hamas geeft door vrouwen, kinderen, ouderen. Maar niet waar, hoe en waarom zij gedood zijn. Het Westen neemt het klakkeloos over en beïnvloedt daardoor de wereld.

13. Bibi Netanyahu
Hierbij een verkorte weergave van een toespraak van onze premier. Hij richt zich tot alle burgers en militairen,die betrokken zijn bij de OPE. Hij dankt hen voor de getoonde solidariteit en vastberadenheid:
* Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van burgers en militairen. De inwoners van Sderot, Tel Aviv en alle kinderen moeten rustig kunnen slapen.
* We nemen maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van Israel te garanderen.
* OPE is nog niet voorbij. Ook in het verleden hebben we tegen het terrorisme moeten vechten.
Hezbollah, Al Qaida, Islamic Jihad, de Hamas. De ISIS is sinds kort de gevaarlijkste. Het Hamas-netwerk hebben we vernietigd. We gaan door zo lang dat noodzaak is.
* De Iron Dome heeft veel ellende in Israel voorkomen. Ons leger heeft veel Hamas-terroristen gedood en tunnels vernield, die ons land konden vernietigen.
* In plaats van ons weg te vegen, zal de Hamas vernietigd worden.
* In het M-O heeft men geduld nodig. Lukt het vandaag niet, dan morgen.
* De eenheid van ons volk is onze kracht. Ook uw moed en wilskracht,
* Wij realiseren meer diplomatieke betrekkingen. Abu Mazen moet begrijpen dat wij geen terreur accepteren. Wij reageren dan ook volgens de internationale regels.
* Wij willen vrede sluiten. Maar wel volgens bepaalde voorwaarden.
* ISIS is de vijand van vrede. Dus van Israel, van de Palestijnen, van de normale maatschappij.

14. Israel kort
++ Cameron,de Engelse premier, heeft zijn vakantie onderbroken vanwege de onthoofding van James Wright, een Amerikaanse persfotograaf. Hij was vermist sinds november 2012. Zijn doel: de wereld de toestand laten zien.
++ Israel zal geen producten verkopen aan de EU, die geproduceerd zijn in de Westbank. Dus alleen het etiket “Made in Israel”
++ Rouhani, de president van Iran, gaat niet akkoord met de IAEA om ook te praten over mortieren enz. Deze horen niet bij de atoombom discussie. Samen met de P-5+1 komt men wel tot een akkoord.
++ In Gaza leven 1.8 miljoen mensen. 425.000 zijn elders gaan wonen vanwege de oorlog. 5 miljoen Palestijnse vluchtelingen leven in VN-kampen in Libanon, Jordanië, Syrië, Gaza,
Westbank. Oorzaak:gevlucht of verplaatst in 1948 !!!
++ Tijdens haar functie als minister van BuZa heeft Hillary Clinton gedurende de jaren 2009/2011 cement geleverd aan de Hamas. Bekend was waar dit materiaal voor werd gebruikt. Dennis Ross was haar adviseur.
++ Honderden, duidelijk Joods gekleed, hebben in Denemarken gedemonstreerd tegen het antisemitisme. Men vindt dat Joodse symbolen en kleding in Kopenhagen op de straat hoort. Niet abnormaal.
++ Op 20/8 zijn er 168 raketten op Israel afgeschoten. Ondanks deze situatie wordt in Ashdod een hotel geopend. Ashdod lijkt op de Riviera. Het hotel gaat tijdens Joods Nieuwjaar open.
++ Ondanks de waarschuwingen van Hamas vinden alle vluchten op Ben Gurion Airport volgens schema plaats. Ook die uit Jordanië.
++ 119 verplaatsbare schuilplaatsen zijn uitgedeeld aan boeren opdat zij hun werk kunnen doen. Prijs 6000 euro per stuk. Deze worden tot 20 km van de grens geplaatst.
++ Een groep van 500 christenen uit Amerika, Canada, Noorwegen en Nieuw-Zeeland zijn in Israel en werken op boerderijen in Judea en Samaria om de economie te verbeteren.
++ Zondag zijn er 100 raketten op het zuiden afgeschoten. 3 Israelische Arabieren gewond. Ook in het noorden vanuit Libanon kwamen 15 raketten. Daar zijn enkele lanceerplaatsen.

Stichting Lechaim
Gedurende de afgelopen dagen zijn er meer dan in het jonge verleden raketten op het land afgeschoten. In het bijzonder op steden als Sderot en Ashkelon. Het resultaat: meer slachtoffers van het terrorisme en meer traumapatiënten. Vorige week hebt u kunnen lezen dat in het bijzonder Sderot onze hulp waardeert, maar ook nodig heeft.
Ik vraag u dan ook ons met een donatie te helpen, opdat wij onze menselijke plicht kunnen voortzetten.
Mede namens Reut Sderot en andere groepen weer bij voorbaat dank voor uw bijdrage.
Tussen 28/10 en 9/11 houd ik spreekbeurten in Nederland.

Shalom
Harry

Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim