Harry’s focus op Israel 522

Israel, 31 augustus 2014

Beste lezer,

New book - order now...Al bijna een week wordt het “staakt het vuren” in stand gehouden. De vraag is natuurlijk hoe lang houdt Hamas zich aan de afspraak. Eveneens mogen we ons afvragen wat de IS (v/h ISIS) voor plannen heeft. Het is een gegeven dat zowel de Hamas als de IS maar 1 doel hebben: Israel bezetten, de Joodse bevolking vermoorden.

Het is totaal onbegrijpelijk dat politieke en andere leiders eigenlijk een beleid voeren zoals dat ook in de jaren 30, dus voor de 2e wereldoorlog, was. Men praat, en denkt aan eigen belang, en men ziet niet of wil niet zien, dat de maatschappij met de dag intoleranter wordt.

Hamas mag raketten op Israel afschieten, de moslims mogen andersdenkende mensen onthoofden, Klik en geef uw advertentie op...Israel mag worden geboycot, Joden in andere delen van de wereld worden aangevallen en hun leven in veel landen bijna onmogelijk gemaakt. Wordt het niet hoog tijd dat wij niet alleen met praten, bidden en gedachtewisselingen het terrorisme in de wereld, en in het bijzonder in het M-O, aanpakken? En uitsluitend landen en groepen gaan financieren wanneer duidelijk op praktische wijze wordt aangetoond, dat de financiën positief besteed worden?

De algemene stemming in Israel en in een deel van de regering: Hamas verslaan. Niet praten, maar afwerken. Daarna kijken wat kan worden overeengekomen. Velen menen dat Bibi het werk had moeten afmaken. Ook in de regering wordt hij niet door alle ministers gesteund.
Maar wij moeten niet vergeten dat we te doen hebben met de internationale stemming, en het toch duidelijke antisemitisme. Vanwege de door beide partijen geaccepteerde voorwaarden is Bibi’s beleid tot nu toe uitstekend geweest. Bibi laat nu zien dat we vrede willen en onder bepaalde voorwaarden onderhandelen.
Vooral in het zuiden is men duidelijk tegen. Zij willen niet nog een keer verhuizen.

1. De islam
Het is eigenlijk een onbegrijpelijke zaak dat moslims in de wereld tegen de Joden zijn. Mohammed bestudeerde met rabbijnen de Thora en andere boeken voordat hij de Koran schreef. Hij beschermde tijdens de kruistochten Joodse families. Joden waren vertegenwoordigd in het Turkse parlement. Koning Faishal steunde in de VN ons land.
Saoedi Arabië heeft Ban Ki Moon een bedrag van $ 100 miljoen gegeven om het terrorisme te bestrijden. De vraag: hoe heeft hij dat gedaan.

2. Dr. Moshe Kantor
Het hoofd van het Europees Joods Congres (EJC) zegt:
* De afgelopen weken tonen aan dat delen van Europa kwetsbaar zijn. We zien 10.000 radicale Hamas-islamieten in de straten van de EU roepen: Joden afslachten en de Sharia invoeren.
* Het aantal Joodse doelen dat aangevallen wordt groeit.
* Men zoekt een religieuze oorlog en de regeringen laten hen hun gang gaan. De ISIS vlag wappert.
* Sinds het begin van het conflict tussen Israel en de Hamas zijn er meer anti-Israel demonstraties in de EU. Men roept: Joden, het leger van Mohamed komt voor jullie. En: Hitler had gelijk. Joden ga naar het gas, aldus de Hamas.
Kantor roept de EU-landen op om het fanatisme van de terroristen te voorkomen, evenals de import, en op te treden tegen het extremisme en hun religieuze woordvoerders.
* Maatregelen moeten worden genomen om de Joodse gemeenschap te beschermen tegen de meest gewelddadige golf van antisemitisme sinds 1945.
De EJC is de democratisch gekozen vertegenwoordiger van de gemeentes in de EU.

3. UNICEF
United Nations International Children Emergency Fund heeft als taak kinderen over de hele wereld te helpen. Het helpt kinderen in Gaza. Maar het kijkt niet naar de achtergrond van het conflict. Het zegt dat Israel uren van te voren waarschuwt, maar dat daar geen aandacht aan wordt besteed door de Gazans. Men beschuldigt Israel van het sluiten van de doorgangsposten, maar het sluiten van de Egyptische/Gaza grens wordt niet vermeld. Ook niet de tunnels en het zich niet houden aan het staakt-het-vuren, en niet het betrekken van kinderen bij het gevecht, de medische hulp die Israel geeft, de duizenden trucks met voedsel, medische producten, enz. die door Israel aan de Gazastrook wordt geleverd.
Men spreekt alleen over de Palestijns Arabische kinderen. Vooral Gaza. De Gaza-kinderen verdienen rust en vrede. Maar niet de Israelische traumakinderen. In Zuid-Israel is ruim
50% van de jeugd getraumatiseerd. Wel wordt vermeld dat 200 Gaza-scholen zijn beschadigd. 25 is niet meer te gebruiken. Ook wordt niet vermeld dat 260 raketten uit die scholen zijn afgevuurd.
Het zuiden, zoals al vermeld, is niet eens met het beleid van Bibi.
Goed: 38%; slecht: 50%; geen idee : 12%.

4. Einde operatie OPE
De Hamas is als eerste akkoord gegaan en de Hamas-bevolking viert feest.
Afspraak: 50 dagen rust. Israel heeft geen concessies gedaan. Hamas is verzwakt. Het heeft meer dan 1000 vechters verloren. Politieke en militaire. Tunnels zijn door Israel vernietigd .
Productie van raketten en mortieren behoorlijk beschadigd.
Niet vergeten: de uitspraak van Haniyeh en andere leiders: Joden moeten weg.
Niet vergeten: de onthoofding zelfs van eigen mensen.
Niet vergeten: het betrekken van burgers bij de eigen bescherming.
Niet vergeten: geen eisen van Hamas zijn ingewilligd.
Israel heeft wel 32 tunnels vernietigd en een hoog percentage wapens in beslag genomen. 5000 huizen zijn vernietigd. De Hamas-dictatuur schiet dood wat in Gaza tegen haar is. Gazastad is overigens ook behoorlijk vernietigd.
54% van de Palestijnen is tevreden over Abu Mazen. 89% steunt het afvuren van Hamas op Israel. 58% is tevreden over de ICRC en 71.2% over de Unrwa
De PA o.l.v Abu Mazen gaat de grenzen tussen Israel en Gaza bewaken. De opbouw van Gaza blijkt ook in handen te zijn van de PA (Palestijnse Autoriteit). Een aantal doorgangswegen zijn open. Niet alle. Wel mogen vissers tot 10 km buiten de kust van Gaza. Dat was 5 km.
Nog moet worden besproken: vrijlating van gevangenen, de zeehaven en het vliegveld. Iran Parza feliciteert Hamas met de overwinning. Catherine Ashton, de minister van BuZa van de EU, sluit zich daarbij aan.
Het volk van Gaza heeft het moeilijk met de Hamas. Onder meer het doden van Palestijnen, die verdacht worden van contact met Israel.

5. Marwan Bargouti en Nasrallah
Deze al jarenlang in de cel zittende lid van het Fatah Centrale Comité stuurt een boodschap naar zijn leden. Hij begroet de Palestijnen, de trotse Fatah, de revolutie, de Intifada, de verzetstrijders die vechten voor vrijheid en waardigheid. “Ik wens u sterkte toe, feliciteer u en hoop dat u doorgaat totdat u terugkeert en onafhankelijk bent. De toorts zal blijven branden totdat onze wettige nationale rechten zijn hersteld. De Fatah is de pionier van het verzet tegen de Zionistische vijand. U was de eerste met schieten en zult ook de laatste zijn.”

6. Qatar
Qatar en de IHH financieren de ‘Humane Flotilla’ naar Gaza. IHH vraagt wel toestemming van Turkije. Qatar en de IHH hebben nauwe relaties met de Hamas.
Velen willen “Turkse koffie” veranderd zien. Men is Turkije helemaal zat. Men heeft de fabrikant gevraagd een andere naam te gebruiken.
Op 28/8 zegt Hamasleider Khaled Mashaal in Qatar dat Hamas doorgaat met de terreuroorlog tegen Israel. Dit ondanks de gemaakte afspraken. “Wij maken geen compromissen. De wereld moet ons helpen. Maar veel Arabische leiders geven de nederlaag toe en menen dat er nu weer moet worden opgebouwd.

7. Syrië
De strijd tussen Assad en de rebellen is nu ook aan de grens van de Golan Hoogvlakte in Noord-Israel. De rebellen, dus de moslimvechters, zouden Quneitra hebben bezet, Israel is niet bij het gevecht betrokken. Het levert wel humanitaire hulp zoals het dat al enkele jaren doet. Er zijn wel mortieren in Israel terechtgekomen, en motoren geraakt en beschadigd.

8. ISIS
De preek van een sheikh vrijdagmorgen jl., hield in dat de ISIS door Hillary Clinton is ontstaan en dat Bashar al Assad de wereldleider zal worden. De Joden willen een religieuze oorlog. De Arabische Liga doet mee en hun man is Bashir al Assad.
Een van hun doelen is het oprichten en uitbreiden van een Kalifaat. Nu al in Syrië en Irak. Hamas wil dat ook ISIS zich in “Palestina” richt op Shi’iten en Jeudi’s, en Hamas op alle Joden. De Islamic State in Iraq and Syrie is de grootste terreurorganisatie en de rijkste.
Obama heeft nog geen plan. ISIS breidt zich uit. Het heeft duizenden leden over de hele wereld. en dat met een paspoort.

9. De OPE
Als het rustig blijft behoort de OPE tot het verleden. De Hamas heeft veel geslikt
Bibi zegt dat als de Hamas weer start dan slaan we 7x zwaarder terug.
Ons succes: geen overwinning, maar een duidelijk militair succes. Dit ook op diplomatiek gebied. De Hamasleiding is weer aanwezig en niet meer verborgen in tunnels, in het buitenland of in het Shifa hospitaal in Gazastad.

10. Bibi geeft een verklaring
* Wij hebben op militair en diplomatiek gebied ons doel bereikt.
* Hamas is zwaar geraakt en kreeg niet 1 van hun eisen wat betreft het staakt het vuren.
* Ik heb steeds samengewerkt met Moshe Ya’alon, de minister van Defensie en Benny Gantz, de stafchef.
* Ons doel was Hamas en andere terreurgroepen hard aanpakken, opdat het volk normaal kon leven.
* We hebben het netwerk van aanslagtunnels vernietigd en toen de troepen teruggetrokken. Wel via de lucht ongeveer 1000 teroristen gedood, duizenden raketten vernietigd, plus laceerplaatsen en wapenproducenten.
* Dankzij het Iron Dome hebben wij honderden aanslagen opgevangen. Daardoor geen doden bij de bevolking.
* Hamas is enorm afgezwakt. Het krijgt geen zeehaven, geen luchthaven, geen gevangen terroristen. Geen Qatar en ook geen Turk als onderhandelaar. Geen gewenste condities, geen salarissen voor hun werkers.
* Wij zijn bereid om humanitaire hulp te geven. Dat moet wel onder onze controle. Dus geen goederen om wapens te produceren.
* Volgens Bibi is Hamas diplomatiek geïsoleerd. Wij ontvangen wel steun.
* Hamas, ISIS, Al Quada en andere extreme terreurorganisaties zijn leden van dezelfde familie. Wij eisen demilitairisatie van Hamas. Dus van de gehele Gazastrook.
* Omdat de mankracht in de regio duidelijk is verminderd, hebben we meer mogelijkheden op diplomatiek gebied.
* Wij willen kalmte realiseren. Nu nog te vroeg om een oordeel te vellen.
* wij voorkomen bewapening door o.a. grenscontrole.
* Hamas was verbaasd dat wij niet toegaven aan hun eisen en onze weerstand.
* Wij zijn ook vandaag klaar om, als er raketten vallen, hard te reageren.
* Tevens bijzonder verbaasd over de eenheid van ons volk. Eenheid om IDF-militairen te steunen
met pakjes zoetigheid, enz.
* Ook het Magen David Adom (Rode Kruis) kreeg veel vrijwilligers. Kibboetsiem vingen de families uit het zuiden op en veel vrijwillegers die hospitalen bezochten. Tijdens mijn bezoek aan de luchthavenbasis heb ik het personeel onze dank overgebracht voor hun geweldige werk.
* Ik heb veel gewonden bezocht en ben onder de indruk van hun spirit. Ook van hun families.
* Wij allen zetten ons in om ons land te verdedigen.
Bibi’s antwoordt op de vraag: jullie willen vrede maken met de vijand? Antwoord: dat klopt. Maar de vijand moet dat wel willen.

11. Hannin Zoabi
Dit Knessetlid zegt vrijdagavond jl. in het noorden dat Israel heeft verloren. “Groot feest, Gaza heeft gewonnen. De Palestijnse oppositie en het hele volk van Gaza versloeg Israel op politiek en militair gebied. Niemand kan ons verslaan. Israel moet veranderen. Wij niet.”
Noot: deze dame zit wel in de Knesset en vertegenwoordigt een Arabische partij !!!

12. Saoedi Arabië
Koning Abdullah waarschuwt het Westen dat het het volgende slachtoffer zal zijn van de Jihadisten, en dat binnen een maand. En daarna Amerika een maand later. Dit zegt hij op 31/8 in een Arabisch blad en op de tv. Saoedi Arabië is de grootste leverancier van olie en heeft een grens met Irak van ongeveer 700 km. In dat land zijn al diverse plaatsen door de ISIS bezet. Niet reageren is volgens Abdullah fataal. Kijk naar de onthoofdingen.
John Kerry heeft de wereld bij elkaar geroepen om het zwaar bewapende ISIS te verslaan .

13. Israel kort
++ Het betreffende departement in Ramallah geeft door dat de Al Aqsa Martyrs Brigade haar eigen projectielen in opslagplaatsen in de Gazastrook heeft. Nu kan het meer Israel beschieten dan men denkt.
++ Sheikh Afmad Adwan woont in Jordanië en is een moslimkenner en leraar. Hij zegt dat nergens in de Koran Palestina staat. Het Heilige Land is door Allah aan de kinderen van Israel gegeven. Wij zijn de erfgenamen. Men vertaalt de Koran verkeerd. Ook de Joden en hun land. Dus dat zal niet lukken. Palestijnen vermoorden vrouwen en kinderen. Onze kinderen worden door ons gebruikt om Joden te beschuldigen. Adwan zegt: Joden zijn vredelievend en geen agressors.
++ De leider van de ISIS, Abu Bakr al Baghadi heeft een brief ontvangen van echtgenotes van ISIS-leden. Zij schrijven dat zij nu alleen zijn en niet weten wat er gebeurd is met hun mannen. Zij ontvangen geen geld, en diegenen die een baby krijgen, kunnen dat niet doorgeven, en ze kunnen hun huis niet verlaten zonder begeleiding van hun mannen. Baghadi: “U moet toch voor ons zorgen.”
++ IslamicState=ISIS=IS. Isis geeft door dat het niet bemande drones op Israel zal afschieten. Hun doel: het stichten van een kalifaat. Ook zullen aanvallen worden uitgevoerd op Bagdad, Kurdistan, Syrië, Amerika en bezet Palestina.
++ Een Russische militaire delegatie bezoekt Egypte om de onderhandelingen te hervatten en militaire samenwerking uit te breiden. Al Sissi, de Egyptische president, heeft een goede relatie
met Putin.
++ Vanwege de burgeroorlog hebben ongeveer 3 miljoen Syriërs het land verlaten. Voornamelijk naar Libanon, Turkije en Jordanië.
++ Rusland trekt zich niks aan van Amerika. De tanks rijden Oekraïne binnen en Iran bezoekt Rusland om te praten om de uranium te verrijken.

Stichting Lechaim
Zoals u op onze website kunt lezen, is de financiële hulp die wij bieden meer dan noodzakelijk: www.stichtinglechaim.nl/sderot-hulp-bij-sterke-rots. Lees de reactie van Odelia Ben Porat. Ik kan alleen maar zeggen: Laten we haar, die werkt namens de stichting Reut Sderot, niet teleurstellen.
Help ons ook in dit geval. Iedere donatie is welkom en wordt gebruikt om traumakinderen en andere slachtoffers van terreur een beter leven te geven.
Dank bij voorbaat .
Shalom
Harry

Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim