Harry’s focus op Israel 557

Israel, 16 juni 2015

Beste lezer,

Zoals vermeld vandaag het toegevoegde nieuws, en tevens een kort overzicht van de diverse verhalen en onderzoeken over het gedrag van het IDF (het Israelische leger) tijdens de 50-daagse oorlog met de Hamas in de Gazastrook.

Men is blijkbaar vergeten dat Israel in het bijzonder in het zuiden continu met raketten werd bestookt. Ook dat het de plicht van onze regering was en is om haar bevolking te beschermen. Bepaalde militairen zouden zich niet volgens de officiële regels hebben gedragen. De Hamas-terroristen hebben geen officiële regels. Ze hebben maar 1 opdracht: Joden vermoorden en het Heilige Land overnemen. Geen onderzoek werd uitgevoerd op het gedrag van deze groep, noch van de terroristen die via en in opdracht van de Fatah oftewel Abu Mazen nog steeds terreuraanslagen plegen om het leven in Israel onmogelijk te maken.

De soldaat die op de vijand schiet zou dus eerst aan zijn tegenstander moeten vragen: was of ben je van plan mij te doden. Vergeten is blijkbaar ook dat Israel, voordat ze een Hamas-centrum gingen bombarderen of op de grond aanvallen, de bevolking waarschuwen.

Het doet me denken aan mijn militaire taak als militair in het voormalig Nederlands Indië. Ik zal maar niet op papier zetten hoe ons leger zich toendertijd heeft gedragen en wat er gedaan werd om onze zogenaamde tegenstander – die overigens o.l.v. Soekarno vocht voor onafhankelijkheid van de toenmalige kolonie Nederlands Indie – te verslaan. Ook niet hoe de toenmalige Nederlandse christelijke regering wetten uitschreef hoe de soldaten zich als mens moesten gedragen. Condooms mochten niet worden verspreid. Maar er was wel regelmatig een, zoals wij dat noemden, een “grendelinspectie”.

Het is duidelijk dat veel landen zich tegen Israel keren en haar dwingen om onder allerlei onaanvaardbare voorwaarden mee te werken aan de tweestatenoplossing.

Van Eisenach naar Bethlehem

Ik verwijs daarom naar een pas verschenen boek: “Van Eisenach naar Bethlehem”. Schrijver is ds. Kees Kant. Lees ook de recensie samengesteld door ds. J. Smit…
Het boek gaat over het anti-joodse denken in de geschiedenis van de christelijke kerk, in de kerkbeweging van de “Deutsche Christen”, en in kringen van Palestijnse Christenen.

Door de aankoop van dit boek steunt u tevens het werk van onze stichting Lechaim. Voeg daarom bij aanschaf van dit boek het woord ‘Lechaim’ toe aan uw naam. Wij ontvangen dan van de uitgever een donatie, welke totaal gebruikt zal worden voor de slachtoffertjes van het terrorisme. Klik op de volgende link: http://toetssteen-boeken.nl/product/van-eisenach-naar-betlehem

1. India
De 1e minister van India, Narendar Modi, zal Israel in de loop van dit jaar bezoeken. Een Israelische official zegt: Dit is heel bijzonder. Wij hebben nu al heel goede relaties, die elk jaar verbeteren. Israel doet al veel zaken met India op het gebied van wapenexport.

2. ISIS
De ISIS (Islamic State Irak and Syria) wordt sterk in de Gazastrook. Hamas vecht tegen de IS, maar boekt amper resultaat. Ook in Syrië lijdt president Assad nederlagen. Het is nu vlakbij de Turkse grens. Daardoor heeft het betere contactmogelijkheden. Zoals al eerder gemeld heeft ISIS ook Palmyra en Ramadi in handen. Engeland wil grondtroepen inzetten. Maar de minister van BuZa Fabius zegt: Nee, dat moeten de Soenni’s zelf doen. Overigens heeft Hamas op humanitair gebied veel hulp van Israel.
In Irak is een opleidingscentrum voor kinderen en tieners. Ze krijgen een religieuze en militaire training. Opzet: sterven voor de zaak van Allah.
Deze terreurorganisatie heeft publiekelijk verklaard controle te willen krijgen over de Syrische Golan Hoogvlakte. Het roept de rebellen op in deze regio te stoppen met samenwerking. In Syrië krijgt het steeds meer macht en komt dichterbij de grens met Israel.

3. De Herzliya Conferentie op 9/6
Minister Kahlon, minister van Financien, houdt een toespraak en zegt:
De natuur heeft ons een bijzondere gift gegeven. Gas dat via de zee ons land binnenkomt. Van groot belang voor onze economie en voor de veiligheid. Goed voor universiteiten, goedkopere elektra en meer banen. Ik, aldus de minister, zorg voor een goede constructie.

4. China
De investering in Israelische technologie door China is hoger dan ooit. Een bedrijf “Akibaba”,
het grootste e-commerce bedrijf, opent in Israel een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum.
Men verwacht een investering die dit jaar nog groeit met 54%. China heeft belangstelling als investeerder op gebied van economie en techniek.

5. Arbeiders
Er zijn ongeveer 40.000 illegale werkers uit de Westbank, binnen de groene lijn. Groeit dagelijks. De Palestijnen werken graag in Israel. Ze hebben een dubbel salaris. Het is natuurlijk wel een veiligheidsprobleem. Meer dan 70.000 met een speciale pas en 20.000 in de Westbank bij Israelische bedrijven en op nederzettingen. Zij hebben dan wel een pas nodig.

6-7 juni 1967
Op die dag werd Jeruzalem tijdens de 6-daagse oorlog bevrijd. Een historisch moment. Een zegen. Ook de volgende plekken:
Hebron en de Machpela, de grot van de patriarchen.
Shechem, inclusief het graf van Jozef.
Shiloh, inclusief de plek van de tabernakel.
Beth Lechem, inclusief het graf van Rachel.
Beth El, waar Jacob zijn droom had.
Jordan Valley, waar de Joden uit de woestijn kwamen.
De Golan Hoogvlakte. Het Bijbelse land was weer een eenheid.

7. Polls
Bij onderzoek is gebleken dat de grootste vijand van Iran Saoedi Arabië is (53%). Daarna ISIS (22%), daarna Israel (13%).
85% van de inwoners steunt het voorstel van Saoedi Arabië wat betreft vrede maken met Israel. Wel de grenzen van 1967. 25% ziet graag een combinatie van het Israelische met het Saoedische leger om Iran aan te pakken. Dus de sfeer in het Midden-Oosten verandert, en dat is positief.

8. Vluchtelingen
Ongeveer 500.000 Afrikanen willen dit jaar naar Europa. Zij mogen zich in Europa vestigen. Een gecompliceerde handel. Men kan niet zien wie een echte vluchteling is en wie vermomd is, maar terrorist is. De echte vluchteling moet veel geld betalen om oprechte hulp te krijgen.

9. Rusland-Egypte
Rusland en Egypte hebben een zeemacht-oefening gehouden: “Bridge of friendship”. Zij zijn de oefening in de Middellandse Zee begonnen. In mei had Rusland een oefening met China. De luchtmachten van beide landen werden ingeschakeld. Doel: bescherming van de zeekust. Dit is de 1e keer tussen beide landen. Maar Rusland zoekt meer contact met Arabische landen.

10. Israel-Duitsland
De relatie tussen beide landen bestaat 50 jaar. Dit wordt op diverse manieren gevierd.
De organisatie “Breaking the silence” wil dit doen met een expositie. De Israelische ambassade heeft contact gehad met het Duitse ministerie van BuZa. Daardoor is de expositie afgelast.

11. IAF en UAF
Beide luchtmachten hebben een akkoord getekend om de relatie nog beter te laten werken. Dus een nog betere samenwerking tussen Israel en Amerika. 12 teams zijn samengesteld om de gezamenlijke belangen uit te werken. Onder meer vliegveiligheid en medische begeleiding.

12. De Hamas
Deze terreurgroep beschuldigt de PA van aanslagen op haar kantoren. Daardoor chaos creëren
bij de “officiële” Hamas-organisatie. Eveneens een beschuldiging dat de PA Hamas werkers in de Westbank financiert.
Hamas is er overigens van overtuigd dat BDS de goede opstelling heeft om Israel te laten verdwijnen. Net zo belangrijk als het afschieten van raketten. Hamas en BDS-aanhangers zouden zich ook moeten bezighouden met de situatie in de Palestijnse gebieden wat betreft democratie en verbetering van de levensstandaard.

Israel kort
++ Volgens president Rivlin zijn in Syrië 500.000 Druzen in gevaar. Israel heeft een probleem om de grenzen te openen. We weten immers niet wie wie is.
++ Voormalige Israeli’s, die elders wonen en werken, vinden Israel nr.1 op het gebied van innovatie en dynamiek. Kijk naar water- en medische ontwikkeling.
++ Amerika staat niet toe dat bij een Amerikaan, die geboren is in Jeruzalem, dit op zijn paspoort vermeld wordt. Dus nu niet Jeruzalem, Israel.
++ In Amsterdam was een misleidende expositie over de houding van Israel t.a.v. Palestijnse kinderen. Onvoorstelbaar dat dit mogelijk was. De haat tegen Israel is een gegeven, maar dat er zo gelogen is, is onaanvaardbaar. De titel: “Save the Palestinian children”.
++ De jaarlijkse gay-parade in Tel Aviv is bezocht door meer dan 180.00 bezoekers. Het enige vrije land in het Midden-Oosten. Tel Aviv is een homo-vriendelijke stad.

Stichting Lechaim
Ik heb in mijn enkele dagen gestuurde gestuurde Focus gewoontegetrouw een oproep gedaan om het werk van onze stichting te steunen. De noodzaak om slachtoffers van het terrorisme te steunen is bekend. Ik hoop van harte dat ook u ons werk niet vergeet. U steunt ons ook door het bovengenoemde boek te kopen. Dank bij voorbaat weer mede namens de slachtoffertjes

Shalom
Harry


Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer