Harry’s focus op Israel 566

Israel, 21 augustus 2015

Beste lezer,

Allereerst, een ieder die aan mijn verzoek heeft voldaan om de 170 families in Sderot ter gelegenheid van Joods Nieuwjaar financieel te steunen, van harte bedankt. Wij kunnen toch dit belangrijke Joodse feest niet met overgave vieren als we weten dat slachtoffers van het terrorisme daartoe niet in staat zijn.

Jammergenoeg steunt de Iraanse politieke en religieuze leiding de diverse terreurgroepen en heeft mede daardoor als doel om het Joodse land te veroveren en de Joodse bevolking te vernietigen.
Ook jammer dat bijna de hele wereld vergeet dat dit het geval is met de christelijke wereld. Wij allen zouden ons toch moeten verenigen en deze zo denkende moslimlanden en -groepen aanpakken.

De huidige wereld heeft meer landen met interne tegenstellingen dan de periode voor, tijdens en direct na de 2e wereldoorlog. Het blijkt dat eigen belang het algemene belang overheerst.
Wanneer we kijken naar het aantal vluchtelingen dan zouden we ons allen toch eigenlijk moeten schamen dat miljoenen mensen hun land uit vluchten om te overleven. Dat we nu dan ook nog een praktisch probleem hebben, blijkt amper of niet door te dringen tot onze politieke en religieuze leiders.

Bij deze vluchtelingen zijn een groot aantal eerder genoemde moslims, die zich kunnen vestigen in Europese en andere westerse landen en op deze manier de wereld islamiseren. Dan gaan dus de kerken dicht, de synagoges gesloten, en de mensheid gedwongen de islam te aanvaarden.
Ik klink misschien erg pessimistisch en negatief, maar als overlevende van het Hitler tijdperk en de toentertijd democratisch en naïef denkende wereld, zou dat toch een les moeten zijn voor ons allen.

1. Iran en de deal
De ADL, de Anti Defamation League, een van de grootste Joodse organisaties in Amerika, heeft het Congres gevraagd de JCPOM (Jewish Comprehensive Plan of Action) de deal niet te aanvaarden. Het hoofd van AEOOI ( Atomic Energy Organisation of Iran) heeft gezegd geen serieuze concessies te hebben gedaan.
Het Iraanse parlement moet de deal ook goedkeuren. Dat is dan ook bindend voor een volgende regering.
De opperbevelhebber van het Iraanse leger, Firouzabadi, zegt nooit haar mortiertesten en haar plannen op te geven, ondanks de politieke overeenkomsten.
De Islamitische Republiek, aldus Firouzabadi, zegt dit naar aanleiding van een verklaring van 200 parlementariërs, die een militaire oefening willen zien wat betreft de huidige ontwikkeling. Het resultaat daarvan wordt dan overhandigd aan ayatollah Khamenei, die dan zijn akkoord moet geven.
Ondanks de rapporten dat Abu Mazen Iran zal bezoeken om een betere relatie te realiseren, blijkt dat onjuist te zijn. Iran heeft problemen met Abu Mazen, omdat hij geen relatie heeft met de Hamas en Syrië; en Iran verwerpt het bestaan van Joden op aarde.

2. Danny Danon
Danny Danon is de nieuwe ambassadeur en opvolger van Ron Prosor, bij de VN. Hij is een voormalige Amerikaan, lid van de Likoed en huidig minister van Wetenschappen en Technologie. Hij is ultra rechts en 44 jaar. Hij is tegen een Palestijnse staat en zal zeker in de VN zijn mond niet houden. Links Israel is tegen zijn benoeming. Zijn commentaar: de VN is tegen iedere kandidaat uit Israel.

3. Nederland
Nederland behoort tot de meest actieve landen, die de ISIS bestrijden. Alleen Amerika en Engeland zijn actiever in Irak. Het gaat hier om de luchtmachtactiviteiten. Alleen al tussen 1/1 en 30/4 zijn 350 aanvallen op de ISIS in Irak uitgevoerd. In het algemeen tegen de IS(IS) 450x.
De samenwerking met de Koerden is goed. Meerdere landen bombarderen de IS-centra.
Het IDF ontvangt van het GDF 6%. Dat is het hoogste van het westen. Wel logisch omdat Israel is omringd door vijanden. Een poll toont aan dat 41% van de bevolking het bedrag te hoog vindt. Er worden nu wel maatregelen genomen. 10% minder Israelische officieren en de verplichte dienstplicht korter.
Totaal bedrag voor defensie: $ 14.9 miljard.

4. Tunnels
De Hamas bouwt steeds meer tunnels aan de grens bij Israel en Egypte. Iran financiert en zorgt voor een militaire opleiding. Gezegd kan worden dat het een nieuwe oorlog voorbereidt. De Fatah tak in Gaza heeft Iran gevraagd om een 3,5 km tunnel te financieren. Daardoor dan meer aanslagen op Israel.
Amerikaanse inspecteurs worden niet toegelaten.
De Islamitische Staat doet alles om een Kalifaat te stichten. Dit moet een gebied worden tussen Afrika en EU-gebieden, het Midden-Oosten en Azië. En daarna ook de andere landen.

5. Iran
Ayatollah Ali Khamenei is tegen de deal. Een van zijn uitspraken: wel of geen deal (overeenkomst) “niemand heeft het recht de principes van de islam te kwetsen.” Hij heeft dus geen vertrouwen in de deal, oftewel de tekst van de overeenkomst.Toch heeft hij het groene licht gegeven. Anders wordt nooit een deal overeengekomen.
Iran gaat nu ook wapens leveren aan de PA. Het levert al aan de Hezbollah in Libanon. Dus het Noorden van Israel, en wapens aan Syrië, en de Hamas, en niet te vergeten de diverse terreurgroepen.
De ISIS heeft ongeveer 1500 leden (recruten) toegevoegd. In Syrië en Irak zijn volgens het IDF 15.000 ISIS-leden gesneuveld.
Rusland heeft met Iran een deal getekend over de levering van speciale S-300 verdedigingssystemen.
Een Iraanse delegatie bezoekt Moskou om de details te bespreken. Ook een Saoedi Arabische delegatie bezoekt Moskou om de situatie in Syrië te bespreken, evenals de ISIS. Rusland wil ook betere betrekkingen en heeft problemen met de groei van de ISIS en andere groepen.

6. NAVO
De Noord Atlantische Verdragsorganisatie is in 1949 opgericht en gevestigd in Brussel. 28 landen zijn lid. Doel: samenwerken en elkaar verdedigen. Het aantal actieve militanten is verhoogt tot 40.000 man.
Amerika wil eigenlijk een oorlog tegen Rusland. In ieder geval daar een andere regering.
Rusland bouwt langs haar grens van 3000 km een zwaar bewapend leger op.
De NAVO en Rusland praten over oorlog. Amerika is de gangmaker. Ook om Putin, de Russische president, te dwingen om af te treden. Dan wel een leefprobleem en een mogelijke opstand tegen Putin.

7. Shi’iten
Palestijnen die door de Shi’iten in Irak zijn opgepakt worden gemarteld en gedwongen om te zeggen dat ze lid zijn van een terreurgroep.
Media schrijven daar niet over. Dit heeft immers niets te maken met Israel.

8. Vliegveld
Israel gaat een vliegveld bouwen ongeveer 1.8 km ten noorden van Eilat en vlakbij Aqaba in Jordanië. Dit land is daar niet gelukkig mee. Bang voor haar veiligheid.
Het doel van Israel: meer directe binnenlandse en internationale vluchten en ook voor goederenvervoer.

9. De Westbank (Judea en Samaria)
Op 15/8 vielen 2 gewonden in de Westbank. Tijdens een normaal veiligheidsonderzoek werd een politieagent met een mes door een 16-jarige man in de rug gestoken. Deze werd zwaar gewond. Enkele uren eerder werd een IDF-soldaat met een mes aangepakt. De aanvaller werd beschoten en zwaar gewond.

10. Amerika
De Joodse instituten worden opgeroepen zich voor te bereiden op zware aanslagen. De zoon van Osama bin Laden, die Al Quada wil leiden, de door zijn vader opgerichte terreurorganisatie, roept op om Joodse belangen aan te pakken. Zijn zoon Hamza roept ook op om aanslagen te plegen in Washington, Londen, Parijs en Tel Aviv.

11. Het IDF (leger)
Israel bereidt zich voor op een beperkte aanval in Syrië. Dit voor het geval uit dit gebied raketten zouden vallen. Eveneens een oefening in de Golanhoogte. Reden: de groei van de radicale islam. Ook wordt rekening gehouden met het hebben van chemische wapens. Dit risico is klein. De Hezbollah is een bedreiging. Het wordt gesteund door Iran. Daarom ook oefeningen bij de grenzen van Syrië en Libanon. Jeruzalem wordt ook zwaarder beschermd.
Op 18/8 arriveren 232 Amerikaanse immigranten. Dit inclusief 59 recruten. Dit groepje moet weer begeleid worden tot aan het einde van de dienstplicht. Zij zijn hier zonder familie.

12. Donald Trump
De Republikeinse presidentskandidaat zegt op 11/8 dat de deal wel eens een atoombom-Holocaust kan worden. Iran wordt een schatrijk en goed bewapend land. Iran gaat dan wel een deel van de wereld beheersen.
Als de deal niet doorgaat wordt Iran toch een schatrijk land en is Israel dan in de problemen. Amerika heeft Israel laten vallen. Gebleken is dat in 2011 Obama en John Kerry Iran het recht hebben gegeven om verrijkt uranium te produceren. Dus, aldus Trump, niet stemmen voor de deal en geen 150 miljard geven. Geen sancties opheffen. Obama houdt het Congres voor de gek.

13. Amerika en de EU
Amerika heeft dit jaar $ 540 miljoen aan de Fatah/PA overgeboekt. De EU een kleiner bedrag. We mogen ons afvragen waarom de PA zichzelf niet kan financieren. Het wil toch zelfstandig zijn.
De UNRWA heeft $ 100 miljoen nodig om de scholen in Gaza en de PA te openen en haar vernielde huizen te herbouwen. Het ontvangen geld wordt wel gebruikt om oorlog te voeren en het terrorisme te steunen. Niet vergeten dat ook Iran financiert. Dus zelfstandig?

14. Ron Prosor
Onze VN ambassadeur stuurt een brief aan Ban Ki Moon. Hij schrijft onder meer:
* “Vandaag roept een Palestijnse terrorist de Israelische veiligheidsgroep in de omgeving van Nabloes, hij heeft water nodig, hij voelt zich niet lekker. Hij wordt dan door een militair geholpen. Hij blijkt een mes in handen te hebben en valt de militair aan met zijn mes. Twee dagen eerder eenzelfde actie. Diezelfde dag wordt een grenspolitieman in de rug aangepakt bij een normale controle. Dus wordt het humane optreden van het IDF gestraft. Nu dus ook de goedwillende Palestijnen de dupe. De Veilgheidsraad moet dit veroordelen en de PA moet hier dus aan meewerken.”
Op 19/8 hebben Arabische jongeren weer stenen gegooid naar 2 rijdende auto’s en een bus. Dit zonder enig motief.
Daardoor wel 4 Joodse jongens en een Arabische vrouw gewond. Ook regelmatig steen-aanvallen in Judea en Samaria. Een nieuw systeem van terrorisme. Daar zal dus ook een oplossing voor moeten worden gevonden.

15. Syrië
Sinds de opstand ruim 4 jaar geleden zijn er 250.000 doden en 12 miljoen vluchtelingen.
De VN Veiligheidsraad heeft nu een vredesplan en 4 groepen die zich met de uitwerking bezighouden. Veiligheid en bescherming, contra terrorisme, politieke onderwerpen, heropbouw.
De diverse stromingen in Syrië zouden moeten meewerken en een regerend lichaam worden.

16. Polen
Na 70 jaar wordt er weer een Joodse kleuterklas in LODZ geopend. De Joodse gemeente groeit en er is een duidelijke belangstelling voor Joodse ontwikkeling en Joods leven. Hetzelfde zien we o.a. in India, (de Bnei Menashe) in Spanje (de Bnei Anousini) en de Subbotnik Joden in Rusland, evenals de Kaifeng in China. De meesten stammen af van Polen, waar voor de oorlog 3 miljoen Joden hebben gewoond.
In 1945 na de bevrijding door de Russen: 877. Vandaag 4000 officieel geregistreerd.

17. De Hamas
Khaled Mashaal, de Hamas-leider, blijkt volgens Arabische media met Tony Blair gesprekken te hebben over een langer “staakt het vuren”. Haniyeh en andere Hamas officials gaan naar Caïro om dit ook met de Egyptische veiligheidschef door te nemen.
Israel heft de blokkade op als Gaza akkoord gaat met 10 jaar staakt het vuren.

18. Mike Huckabee
De evangelische christen en presidentskandidaat heeft Israel vele malen bezocht. Afgelopen week o.a. een ontmoeting met Bbi en weer een bezoek aan Shiloh. Volgens hem mag Israel daar bouwen omdat de Westbank een deel van Israel is. Hij zegt o.a.:
* De Amerikaanse regering heeft problemen met het bouwen in Israel, maar niet met Iran, dat niet stopt met productie van bommen.
* Ik bezoek Shiloh. Geen reden waarom niet. 3500 jaar geleden was het de hoofdstad van Israel. Die plaats is een deel van Samaria. Israel heeft het recht om o.a. de immigranten een veilig land te bieden.
Waarom moet Israel dit recht afstaan?
* Buurland Jordanië heeft vrede met Israel.

19. Israel kort
+++ In Ashdod wordt een Iron Dome verdedigingssysteem toegevoegd. Het IDF verwacht terreuracties van de Islamitische Jihad, de 2e terreurgroep in Gaza, als de hongerstaker Muhammad Allan zal overlijden.
+++ President Reuven Rivlin condoleert, evenals Bibi, de Egyptische president El Sissi met het overlijden van zijn moeder.

20. Stichting Lechaim
U hebt enkele dagen geleden een Lechaimbrief ontvangen, inclusief een verzoek van Odelia ben Porat, ons contact in Sderot. Ik heb daar vandaag weinig aan toe te voegen. Ook omdat de Focus niet al te lang moet worden en u over enkele dagen meer nieuws zult ontvangen.
Daarom kort maar vriendelijk: steun onze stichting, opdat wij de slachtoffers van terreur kunnen helpen en hen een beter leven bieden.
Dank bij voorbaat en u allen, mede namens het stichtingsbestuur een Shabbat Shalom, een goede zondag en een prettig weekend gewenst.
Harry


Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer