Harry’s focus op Israel 575

Israel, 19 oktober 2015

Beste lezer,

Hoewel u misschien van mij verwacht dat ik een overzicht geef van de aanslagen over het hele land, lijkt me dat overbodig. Het is een duidelijk gegeven dat onze regering onder leiding van minister president Bibi Netanyahu maatregelen neemt, die, menselijk gesproken, perfect zijn.
Militaire bataljons en speciale politie-eenheden zijn opgeroepen, de diverse steden en in het bijzonder Jeruzalem, worden evenals bepaalde centra, treinen, bussen en wegen onder controle gehouden. De huidige “intifada” heeft als oorzaak: de oproepen van Abu Mazen en sheikhs, die de moslims oproepen om Joden, christenen en andersdenkenden het leven te ontnemen. Zij willen het Joodse land bezetten en maar al te veel voornamelijk moslimjongeren luisteren daarnaar en denken dat zij doen wat Mohammed gedicteerd zou hebben.

Ik lees artikelen door Nederlanders geschreven, evenals reacties van zogenaamde politici, zowel uit Israel en elders. U kent het Nederlands gezegde: de beste stuurlui staan aan wal. Algemeen gesproken vergeet men dat wij in een religieus democratisch land leven. Dat we rekening moeten houden met de problematiek in Iran, in Syrië, en de tegenstellingen tussen Rusland en Amerika, en dat we in een bijzonder land leven. Het toerisme is normaal, onze economie is normaal en ons leger is meer dan normaal. Dat wil zeggen: voorbereid op haar huidige taak: de beveiliging van ons land. Zoals al eerder gezegd: we moeten blij zijn een premier te hebben, die Bibi heet.

1. Gazastrook
De situatie in dit gebied is slecht. Een groot aantal werklozen en nog steeds een wrijving tussen de Hamas en de Fatah. Verder zijn de eerder toegezegde donaties van de diverse landen niet ontvangen.
De Hamas bewapent zich weer na de Operatie Protected Edge, een jaar geleden.
Meer dan 100.000 daklozen. Israel heeft bouwmateriaal gestuurd. De inwoners zien geen toekomst en velen willen het gebied uit.

2. Nazareth
De Arabische burgemeester, Ali Salaam, stelt dat de huidige terreuractiviteiten een ramp zijn voor de stad. Tot nu toe ongeveer waren er 2000/3000 bezoekers op vrijdag en zaterdag. Afgelopen week: niemand. De zakenlieden verliezen aan omzet ongeveer $ 2.5 miljoen en de restaurants zijn dicht.
Abu Mazen zegt niets, en de Arabische Knessetleden waarschuwen de Arabieren voor Israel. Het geweld, aldus Salaam, is slecht voor ons en het land. 95% van de Arabische Israeli’s is tegen. De meeste Arabieren leven graag o.l.v. Israel. Dan geen corruptie en een normale menselijke behandeling

3. Amstelveen en omgeving
Het verzet van het CJO, het Centraal Joods Overleg, tegen het vestigen van asielzoekers in deze regio, is terecht. Het asielcentrum ligt in het centrum van de Joodse gemeenschap. Hier wonen de meeste Joden en vindt men diverse synagoges en scholen. Overigens niet vergeten dat ook christenen het doelwit zijn van bepaalde zogenaamde asielzoekers.
Het Forum van Joodse organisaties in België veroordeelt het geweld tegen tegen onschuldige Israelische burgers. Het steunt de oproep van Bibi tijdens de Algemene Vergadering van de VN om te onderhandelen. Het doet een beroep op de Palestijnen het geweld te staken.

4. Het kabinet, oftewel de Knesset
Op 13/10 zijn er maatregelen genomen om het terrorisme aan te pakken. Onder meer 300 veiligheidsfiguren voor het vervoer in Jeruzalem. Overigens ook in het hele land versterking door militairen en politie. Dus geen paniek zoals hier en daar te lezen valt. Bibi zegt: wij doen alles om rust in de steden te realiseren. Dat is ons in het verleden steeds gelukt. Dus ook nu. Abu Mazen moet stoppen met liegen en beledigen en de PA-terroristen straffen. Maak van moordenaars geen helden, aldus Bibi.
Arabische terroristen, die in Israel worden gedood, worden niet meer uitgeleverd. Hun families maken er steeds een feest van, inclusief een oproep om het terrorisme te steunen.
In diverse steden op de Westbank worden Arabieren niet meer toegelaten (o.a. Ariel, Gush Etzion).
Volgens Nir Barkat, de burgemeester van Jeruzalem, worden er zwaardere maatregelen genomen. Dat in samenwerking met de politie en de Shin Beth (inlichtingendienst)

5. 66e International Astronautical Congress
Tijdens dit congres hebben Israel en Amerika een contract getekend. Hun doel is het bezoek aan Mars en samenwerking op alle noodzakelijke gebieden. De NASA-administrateur Charley Bolden en Israel Space Agency vertegenwoordiger Menachem KIDRON tekenden de deal.
Bolden zegt: u staat bekend voor uw innovatie en technologie. Nu samen op weg naar Mars.

6. Herdenking sterfdag Rechavan Ze’evy
Ter gelegenheid van deze dag spreekt Bibi:
* Wij treffen maatregelen tegen het terrorisme. De terroristen moeten dat wel duur betalen.
* We doen alles om vrede te realiseren.
* Eerder ook al gevochten tegen terreur. Nu weer. Dat zal ook nu weer lukken.
* Ons land wordt niet vernietigd.
* Abu Mazen, toon je verantwoordelijkheid. Maak van hen geen helden.
* Wij en jullie, Arabieren in Israel, leven samen en jullie leiders moeten de moed hebben de aanslagen enz. af te keuren.

7. JCPOA
In het Iraanse parlement is het “Joint Comprehensive Plan of Action” aangenomen. 161 stemmen voor, 59 tegen en 13 onthoudingen. Dus blijkbaar geen verdere ontwikkeling en detailbespreking.
Rouhani, de Iraanse president, heeft kritiek en ziet wel gaten in de deal. Maar hij zegt ook dat het goed is voor de Iraanse economie.
Het hoofd van de “Atomic Energy Agency of Iran”, Ali Akbar Salehi, rapporteert over de toekomst van de JCPOA en de landen P5+1. Er zijn volgens hem eigenlijk geen verschillen van mening meer en medio december zullen we de vruchten plukken van de deal. Opgelegde sancties worden immers opgeheven.

8. Hadassa Medisch Centrum
Ondanks de onrust en de toch wel aanwezige spanning in de straten van Jeruzalem, worden patiënten geholpen en wordt niet gekeken naar religie, politieke overtuiging of nationaliteit.
In het ziekenhuis heeft b.v. een Arabische chirurg een Joods gewond jongetje geholpen. Ook gewonde Palestijnen die aanslagen pleegden en Joodse slachtoffers. Die families vechten wel met elkaar !!!!

9. Golfstaten
Vanwege de angst voor de groeiende bewapening van Iran onderhandelen deze landen met Israel om de Iron Dome, het antiraketsysteem, te kopen. Dat gaat om miljarden.
Het benodigde materiaal wordt door Bahrein, Saoedi Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit via Amerika gekocht om met andere moslim- en Arabische landen geen problemen te krijgen.

10. Danny Danon
De nieuwe Israelische ambassadeur bij de VN roept secretaris-generaal Ban ki Moon op een einde te maken aan de terreur. Hij moet een duidelijke afkeuring doorgeven. De Palestijnse ophitsing bevordert de terreurgolf. Baby’s, kinderen, mannen, vrouwen zijn het doel en eigenlijk nergens veilig.
Danon geeft cijfers en voorbeelden door die het gevolg zijn van deze ophitsing. De Palestijnse kinderen worden besmet met haat en zij zijn een resultaat van propaganda en leugens.
In het bijzonder de status quo van de Tempelberg, die wel door Israel wordt gehandhaafd.

11. Jemen
De ongeveer 3000 jaar oude Joodse bevolking bestond in de jaren 40 nog uit tienduizenden. Nu ongeveer uit 100. Voor de oorlog: 60.000, tijdens de oorlog 50.000. En de meesten zijn daarna naar Israel gevlucht. De huidige nog aanwezige groep in Jemen moet of de islam accepteren of het land verlaten. Christenen, Druzen en andersdenkenden leven in dezelfde situatie. De Houthi’s beheren het land en maken het voor de niet-Moslims moeilijk. Op 15/10 was er een ontmoeting van Bibi met de pl.v. premier, de Druze Kara en Sharanski van het Joods agentschap om over de redding, dus aliyah, te praten.

12. Palestijnse terroristen
Deze groep is niet ontstaan uit armoe, maar uit haat en wat de leiders, de media, en sjeiks hen vertelden. Ze hebben de Israelische status en dus ook de sociale voorzieningen. Ook niets van doen met de conflicten over de heilige plaatsen in Jeruzalem. Daarvoor vermoord je geen ouders in aanwezigheid van hun kinderen. Volgens de terroristen zijn alle Joden nederzetters. Zij willen de Joden weg hebben.
Het zijn in Israel de Arabische jongeren beneden 20 jaar die met messen steken en stenen gooien.
Veel studenten hebben in de landbouw of woningbouw werk beneden hun niveau. Israel doet wat mogelijk is en geeft velen een visum. In Gaza en op de Westbank studeren 200.000 jongeren. Ieder jaar 40.000 afgestudeerden. Ten dele werk voor de PA, ten dele zonder werk (30% van de Westbank en 63% uit Gaza).

13. Israel-India
Tijdens een speciale zitting van de Knesset verwelkomt Bibi de president uit India, Pranab Mukheajee.
* Een historisch bezoek. De eerste keer dat een Indiaanse president Israel bezoekt. De grootste democratie bezoekt het kleinste democratische land.
* Wij zijn onder de indruk van de groei van uw economie en de vermindering van de armoede.
* Wij werken samen om voorspoed te realiseren.
* Beide culturen zijn oud op veel gebied.
* Beide landen zijn bijna tegelijk onafhankelijk geworden (waren Engelse mandaatgebieden)
* Beide landen een democratie. Dat is niet alleen een vorm van regeren, maar ook van leefstijl, voor vrijheid en tegen tirannie. Beide landen zijn 70 jaar onafhankelijk.
* Ik zie graag een samenwerking met uw wetenschappers en ondernemers
* De 4 kleuren van uw vlag: oranje= zonne-energie, groen= landbouwontwikkeling, wit= zuivelprocuctenindustrie, blauw= betere waterkwaliteit. Uw premier heeft mij gezegd dat deze 4 kleuren niet zonder ons kunnen worden ontwikkeld.
* Veel Israeli’s bezoeken uw land tijdens hun vakantie. Zelfs borden in onze taal in India verspreid.
* Ook hebben beide landen samengewerkt tijdens de Nepal-aardbeving.
Bibi vermeldt meerdere mogelijkheden tijdens deze heel bijzondere ontmoeting en hechte relatie.

14. Iran
De Iraanse generaal Suleimani bezoekt de Syrische kant van de Golan. Hij wil zelf zien hoe ook zijn troepen, de Syriërs en de Hezbollah de regering van president el Assad steunen. En vanzelfsprekend de resultaten van de Russische bombardementen. Iraanse troepen zijn ook in het centrum van Syrië en bereiden een offensief voor om de door rebellen bezette gebieden te heroveren.

15. De islam
Volgens uitspraken van sjeiks en een eerder verschenen boek zal in het jaar 2020 Rome in handen van de islam vallen. Rome is het symbool van Europa en het christendom. In 2022 hetzelfde met Israel.
Nu daarom al gevechten via terrorisme en de ontwikkeling van de atoombom. Daarna het Ottomaanse rijk heroprichten. Dus de huidige houding van de EU is gezien de uitspraken, behoorlijk dom door massaal moslims te accepteren.

16. Russische luchtmacht
De luchtmacht heeft afgelopen week 40% van ISIS vernietigd. Het Russische offensief heeft veel doelen geraakt. Tevens is er een groot aantal Iraanse militairen, die met de Hezbollah samenwerken. om Aleppo te bevrijden. Duidelijk blijkt de tegenstand tussen het Westen en Rusland en tussen Bashar el Assad en de Isis-rebellen.
Amerika en de EU hebben het de islam-immigranten makkelijk gemaakt, waardoor de EU overspoeld wordt met amper te controleren vluchtelingen.

17. Israel kort
++ Het grootste percentage van haar eigen partij, het CDU van Angela Merkel, wil de grenzen sluiten. Merkel wil de vluchtelingen toelaten. Dat zijn dus miljoenen. 19% van de bevolking steunt Merkel en 33% vindt dat Merkel moet aftreden.
++ 1500 Iraanse militanten zijn naar Syrië gestuurd. Het gaat om de verdediging van Aleppo en dus de bescherming van president Bashar al Assad. Het Syrische leger wordt gesteund door Rusland, de Hezbollah en Iran tegen de ISIS. Rusland en Iran werken steeds meer samen.
++ De opvang van asielzoekers kost in 2015 volgens minister Dijsselbloem 1 miljard euro. Het gaat om ongeveer 40.000 mensen. We kunnen deze mensen niet op straat laten slapen, aldus de minister.
++ Bill de Blasio, de burgemeester van New York, bezoekt de internationale conferentie van burgemeesters in Jeruzalem en zegt dat hij blij is om in deze moeilijke tijd Israel te bezoeken. Nu solidair zijn is belangrijk. Hij ontmoet ook PA-leiders in Israel. Niet in Ramallah. Dat is te gevaarlijk.
++ Het hoofd van de ICRC, het International Committee of the Red Cross. maakt zich zorgen over de situatie in Israel en “bezet” Palestijns gebied. Het doden van burgers moet stoppen en dat onder alle omstandigheden. Dus blijkbaar mogen wel Israelische soldaten in uniform worden gedood.
++ In 2015 zijn tot nu toe 30.000 immigranten uit Frankrijk op Ben Gurion geland. 16% meer dan in 2014.
++ Iran bezit ondergrondse tunnels en militaire centra. Kan nu via de tunnels met mortieren grote afstanden bereiken.
++ De Franse minister van BuZa Laurent Fabius zegt tijdens een ontmoeting met zijn Saoedische collega Al Jubeir, dat El Assad weg moet. Hij is het probleem. Hij doodde honderdduizenden Syriërs en dwong miljoenen om te verhuizen. 8000 Turkse militairen steunen de Syrische president Bashar al Assad.
++ Bibi bezoekt nu de 2 weken geleden afgezegde ontmoeting met Angela Merkel. Onderwerp o.a. de veiligheid. De relatie met Duitsland is goed. Wel een ietwat verminderd vanwege de nederzettingen en de P5+1 wat betreft de deal met Iran.
++ Zweden heeft grote problemen met de financiering en de dagelijkse toevoer van asielzoekers. Ook 1000 jongeren met de trein. De helft van hen is zoek.
++ De Joint Arab list heeft in de Knesset 13 zetels. Jammer genoeg houdt het zich niet bezig met Israelische problemen/onderwerpen. Dus ook niet met de Arabische gemeenschap in Israel.

Stichting Lechaim
Graag begin ik om allen te bedanken, die gereageerd hebben op ons verzoek om de jongeren in Sderot financieel te helpen, opdat zij met hun spontane hulp ook anderen kunnen helpen.
Maar jammer genoeg heb ik net het bericht ontvangen dat het busstation in Beer Sheva getroffen is door terroristen. Een ernstige zaak. Weer aanslagen in het zuiden, weer spanning, weer traumapatiënten, weer families die hulp nodig hebben.
De sfeer in ons land is gespannen. Dit heeft wel als resultaat dat we ons extra inspannen om door hulp te bieden zo veel mogelijk doen om het dagelijks leven niet al te veel te beïnvloeden.
Ondanks al die Palestijnse jongeren, die, zoals eerder geschreven, besmet worden door hun politieke en religieuze leiders, laten we ons niet in de verkeerde hoek drukken.
We blijven ons opgedragen werk doen en mede door uw hulp, de mensen, die de dupe zijn geworden van de negatieve moslims, zo goed als mogelijk is, de wel noodzakelijke financiële hulp bieden.
Dank bij voorbaat voor uw steun. Zoals gesteld, wij hebben die hulp hard nodig.
Het gaat immers om onschuldige kinderen en ook ouderen, die een goede begeleiding nodig hebben.
Shalom,
Harry

Tussen 28 oktober en 9 november ben ik in Nederland om spreekbeurten te houden. Zie onze website. Eveneens tussen 10 en 17 maart 2016. Neem contact met me op indien u een spreekbeurt wilt organiseren.


Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer