Harry’s focus op Israel 576

Israel, 26 oktober 2015

Beste lezer,

Vanwege de enorme storm gedurende de afgelopen dagen en het wegvallen van de elektra ontvangt u deze brief een enkele dag later dan de gewoonte is.
Aangezien ik ook in de komende 10 dagen in Nederland hoop te zijn, weet ik niet of ik de mogelijkheid heb u het gewenste nieuws volgende week te sturen.

Zoals ik vorige week ook geschreven heb, lijkt het me zinloos om te reageren op de diverse aanslagen. Geconstateerd moet worden dat het terrorisme zich enorm aan het verspreiden is en dat eigenlijk, menselijk gesproken, Israel het enige land is dat zich zo goed als mogelijk beveiligd heeft. Het is onbegrijpelijk dat bijna de hele wereld amper maatregelen heeft genomen om de stroom van zogenaamde vluchtelingen goed te controleren en te beperken. De grenzen zouden dicht moeten zijn.

Bepaalde bronnen geven aan dat minimaal 2% van hen opgeleid is om de islam te propageren en Joden en christenen te dwingen de islam als religie te aanvaarden.
Natuurlijk is de sfeer in Israel ook gespannen. Ook hier zijn deze in het bijzonder jongere Arabieren actief. We zouden kunnen stellen dat er een oorlog is, maar dat de tegenstander in gewone kleding loopt en dus niet herkenbaar is. Beveiliging is er op bijna alle plaatsen waar meerdere burgers aanwezig zijn Tot nu toe is de ervaring dat de meeste aanslagen worden voorkomen. Op raketaanslagen uit o.a. de Gazastrook wordt door ons leger en de luchtmacht met geweld gereageerd.

1. Demonstraties
Op 19/10 demonstreren ongeveer 2000 personen in Italie voor de Israelische ambassade. De Israelische ambassadeur Naor Gilon zegt dat de media negatieve informatie geven. Maar ons land is niet alleen sterk, maar ook duidelijk wat betreft haar doel. Tijdens de mis waar tienduizenden aanwezig waren roept de paus Israeli’s en Palestijnen op “nee” te zeggen tegen haat.
In Madrid was een pro Israel rally van ruim 300 personen. Dit werd op de tv uitgezonden.
In Parijs was eveneens een demonstratie voor de ambassade van ongeveer 4000 mensen. Hier was de slogan: het moorden moet worden gestopt. Israel heeft bestaansrecht.

2. Engeland
In Engeland worden christenen die zich hebben bekeerd, dagelijks bedreigd door de moslims. De BPCA, “British Pakistani Christian Association” meent dat de families beter in Pakistan hadden kunnen blijven. De politie beschermt hen niet. Veel families zijn ondergedoken. Eenzelfde situatie ziet men ook in andere EU-landen.

3. Sheikh Hassan Yousef
Het IDF (leger) en de Shin Beth (Israelische inlichtingendienst) arresteerden op 20/10 de sheikh in zijn huis tijdens een actie in de Westbank. Hij is één van de Hamasleiders. De 60 jaar oude man riep steeds de Palestijnen op om terreuracties te ondernemen. Zijn zoon werkte tussen 1997 en 2007 voor de Shin Beth. Hij voorkwam veel aanslagen. Hij woont nu in Amerika.

4. Ban Ki Moon
Tijdens een expositie in Bratislava ter gelegenheid van 70 jaar VN, spreekt Ban Ki Moon. Hij zegt ondermeer: “genoeg is genoeg” – “ik ben geschokt als ik zie dat jonge mensen en kinderen wapens hebben om mensen te doden”.
Via de video zegt hij dat hij… “begrip heeft voor hun frustratie en dat zij geen vrede zien. U bent teleurgesteld in de bezetting en uitbreiding van de nederzettingen. Niet passief zijn, maar wel de wapens neerleggen. Alleen een Palestijnse staat in vrede levend met Israel is een oplossing.”
Tegen de Israeli’s zegt hij… “begrip te hebben voor hun streven naar vrede en veiligheid. Als kinderen bang zijn om naar school te gaan, als iemand op straat een slachtoffer kan zijn, is veiligheid nummer 1. Maar muren, huisvernietigingen, hard optreden is geen weg naar vrede. Er moet een politieke horizon zijn om geweld en vrees te breken. Extremisten mogen hun religie niet gebruiken om conflicten aan te wakkeren. Geen geweld vraagt moed en kracht.”

5. UNESCO
De “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation” moet een ontwerpresolutie bespreken. De Western Wall, oftewel de Klaagmuur, zou een deel van de Al-aqsa moskee zijn, de grot van de patriarchen en het graf van Rachel een deel van de de Palestijnse staat. De Palestijnse delegatie bij de VN heeft op 21/10 haar resolutie over de Klaagmuur ingetrokken. Niet de andere twee.

6. Knesset lid Hanin Zoabi
Dit radicale namens de “Joint List” Arabische Knesset lid beschuldigt Bibi dat hij opdracht heeft gegeven Arabische terroristen aan te pakken. Volgens haar zijn het echter “onschuldige Arabieren”. In het verleden steunde zij de Hamas en nam deel aan de Mari Marmara. Nu roept zij op dat men niet steeds als eenling moet opereren maar een Intifada van duizenden organiseren, die de bezetting moeten aanpakken.

7. 37e Wereld Zionisten Congres
Het congres wordt in Jeruzalem gehouden. Op 20/10 spreekt Bibi in het Jerusalem Convention Center:
* Wij bouwden tijdens mijn eerste termijn tussen 1996 en 1999 3000 eenheden per jaar in Judea en Samaria. Nu sinds 2009: 1500 per jaar.
Voor de honderden gedelegeerden weerlegt hij de 10 leugens en zegt onder meer:
* Israel is het enige land dat religieuze vrijheid respecteert.
* Israel doodt niet in koelen bloede.
* Het vredesproces is gestaakt vanwege het terrorisme. Terreur was er voor en tijdens het bestaan van Israel. Nederzettingen eveneens.
* Abu Mazen heeft tot nu toe geen terreuraanslag veroordeeld. Het tegendeel.
* De Palestijnen hebben nooit de staat Israel erkend.
* Israel is het enige land in het M-O dat de moskeeën beschermt.
* Chaos in Syrië, Irak, de Sinaï, Jemen, en elders.
* Wij zijn terug in ons thuisland. We hebben veel meegemaakt. We moeten vechten voor de feiten. Dat vraag ik u.
Bibi heeft ook vermeld dat Hitler de bedoeling had de Joden uit het land te verwijderen. Mede door de invloed van Moefti Haj Amin ak-Husseini, de Palestijns-Arabische leider, die bang was dat alle Joden dan naar Palestina zouden gaan, heeft Hitler zijn mening veranderd, De Moefti zei: verbrand hen.
De grand Mufti van Jeruzalem was eigenlijk de man die Hitler omkocht. Hij wilde de Joden niet laten vluchten en emigreren. Natuurlijk is Hitler wel voor de volle 100% verantwoordelijk.

8. Bibi – Duitsland
Tijdens de ontmoeting met Kanselier Angela Merkel in Berlijn, zegt Bibi:
* Dank voor uw geweldige steun in goede en moeilijke tijden. De afgelopen weken tellen we ongeveer 40 aanslagen met messen, bijlen, geweren en zelfs met auto’s. Deze terroristen hebben geen belang bij vrede. Wel Joden doden en Israel vernietigen. Wij willen vrede en elkaar erkennen. Abu Mazen veroordeelt hun werk, maar geniet van iedere druppel bloed.
Onze relatie is nu 50 jaar oud. Ik hoop u spoedig in Jeruzalem te mogen ontvangen.
Bibi heeft overigens ook bij andere ontmoetingen onderstreept dat de Tempelberg open is voor alle religies. De status quo wordt gehandhaafd. De Tempelberg wordt niet opgesplitst. We respecteren de rol van de Jordaanse koning zoals in 1994 werd overeengekomen. Moslims bidden op de berg, anderen bezoeken de berg. Samen met de Jordaanse Waqf werken we aan rust.

9. OSCE “Organization for Security and Cooperation in Europe”
De Israelische directeur-generaal van BuZa, Dore Gold, is deelnemer in Jordanië evenals diverse Arabische ministers van BuZa. Gold zegt dat Israel zich houdt aan de status quo wat betreft de Tempelberg en het vredesverdrag met Jordanië. Hij onderstreept de noodzaak om het terrorisme te bestrijden. Dat doet pijn. Ook pijn aan de hier aanwezige landen. De huidige crisis mag geen reden zijn om de dialoog te stoppen. Zijn opmerking had betrekking op de huidige relatie met Jordanië. Het belangrijkste onderwerp: de veiligheid in de regio en het terrorisme.
Aanwezig: 57 OSCE en 6 Middellandse Zee landen. Israel, Algerije, Egypte, Jordanië, Marokko, Tunesië. De conferentie vindt plaats in een hotel aan de Dode Zee. Dore Gold zat tussen de Jordaanse en Egyptische official.

10. Bijzonder restaurant
Een speciaal restaurant maakt reclame als Joden en Arabieren samen aan tafel humus eten. Dan krijgen zij 50% korting. Humus is een specifiek Arabisch voedsel. De manager wil op deze manier de partijen dichter bij elkaar brengen:
“Wij hebben bij ons geen Arabieren en ook geen Joden. Wel: ‘human beings’. Sinds zijn geplaatste advertentie is het restaurant, dat vlak aan de zee bij Netanya ligt, constant behoorlijk vol.

11. Donderdag 29/10
Op deze dag wordt Abu Mazen in Nederland in de 1e en 2e Kamer officieel ontvangen. We leven toch in een vreemde wereld. Een niet gekozen president van een niet erkend en dus niet officieel gebied. dat zich Palestina noemt. Wel leider van een organisatie die de Joodse staat Israel niet erkent en het liefst alle Joden vermoordt.
Ik heb begrepen en gelezen dat er een grote anti-demonstratie zal worden gehouden.
Dat onze politici dan wakker zullen worden en een beleid gaan uitstippelen dat de wereld zal verbeteren.

12. De economie
De minister van Economische Zaken, Arye Deri, stelt dat Israel in de wereld bekend is vanwege inovatie en ontwikkeling. Daarom worden aan buitenlandse ondernemers extra visums gegeven om in Israel nieuwe ideeen te ontwikkelen. Goed voor de lokale markt en de goodwill in de wereld. Als ondernemers bedrijven in Israel willen opzetten dan worden visums verlengd. Als het sukses heeft een “export visum”.
Dus verhoging van export en beduidend meer banen. Productie op diverse gebieden wordt geselecteerd om toe te voegen aan onze technologie.

13. Bashar al Assad
Op 21/10 bezoekt de Syrische president Rusland. Hij wordt officieel door Putin ontvangen. Assad dankt hem voor de steun. Amerika is, zoals bekend, fel tegen. Syrië heeft namelijk chemische wapens gebruikt.
Putin zegt dat positieve militaire resultaten een politiek resultaat opleveren en wordt dus een normaal Syrië.
Lavrov, de Russische minister van BuZa, zal John Kerry, de Turkse en Saoedi ministers bezoeken om de situatie door te nemen. Ook telefoongesprekken met Erdogan (Turkije) en Salman (Saoedi Arabië), Abdel Fatatah al Sissi (Egypte) en koning Abdullah (Jordanië).
Iran steunt Al Sissi. Frankrijk, Saoedi,Turkije en Amerika de opstandelingen.
Laten we met ons allen niet vergeten dat de grote stroom migranten eigenlijk ontstaan is door de problematiek in Syrië. De wereld heeft ongeveer 5 jaar geleden ook toegekeken en geen beleid uitgestippeld. Nu zien we eigenlijk een steeds groter wordende tegenstelling tussen Amerika en Rusland.

14. Migranten
In Hannover liepen op 24/10 duizenden moslims met zwarte en rode vlaggen. Er werd gebeden en liederen gezongen. De Duitsers waren onder de indruk en zijn bang dat als deze moslims wapens gaan gebruiken het einde niet in zicht is. Men moet zich afvragen of de EU zo gefascineerd is, dat de toekomst er uitziet als Syrië, Iran, Gazastrook enz. Men houdt het volk voor dat de migratie goed is voor de economie vanwege de vakbekwaamheid van velen. Maar ongeveer 80% heeft geen schoolopleiding. 7% heeft een diploma. De kosten voor Duitsland zullen in 2016 ongeveer 45 miljard zijn. Voor Nederland 39 miljard.
Er is chaos in Duitsland. Eveneens in Oostenrijk. De migranten komen via Slovenië naar Oostenrijk en dan naar Duitsland.
2% van de vluchtelingen deugt niet. Dat zijn ISIS-leden. In Duitsland ongeveer 8000 IS-terroristen. Hun zakgeld is 900 euro per maand.

15. Kort
++ In een officiële Koeweitse krant schrijft de journalist: ik veroordeel het terrorisme met messen en het door Abu Mazen oproepen tot terreur. Israel mag zich verdedigen en moet jammer genoeg terroristen doden. De wereld zou Israel moeten steunen. De waarheid zal zegevieren.
++ Scandinavian Airlines, de SAS, stopt de vluchten uit Kopenhagen naar Israel in maart 2016. De kosten zijn te hoog en de concurrentie is zwaar. De huidige situatie heeft ook invloed. De minister van BuZa, Marget Wallstrom, heeft haar bezoek aan Israel uitgesteld. Israel geeft als reactie door dat zij niet welkom zal zijn.
++ 24 uur na de aanslag in het busstation in Beer Sheva is deze plek bezocht door honderden studenten. Zij zingen dan “Am Yisrael Chai”, (het volk Israel leve).
++ Jammer genoeg worden bij aanslagen zoals in Beer Sheva door burgers gewonde terroristen aangepakt en door militairen gedood. Dat zouden dan wel rechtzaken kunnen worden.
++ Moslims die uit hun land vluchten, vluchten dan niet naar de rijke Arabische landen maar naar “christelijk” Europa. Israel neemt alle in problemen geraakte Joden in haar land op.
++ Israel zoekt langs de grens met Gaza naar Hamas-tunnels. Het heeft daar speciale apparatuur voor.
++ De PA leert mensen hoe met een mes iemand aan te vallen.
++ De Litouwse president Dalia Gaybauskaile bezoekt Israel: “Wij willen vrede. Wij sturen geen militairen naar de Tempelberg. Wel als beide partijen dat vragen. Wij zijn tegen het labelen. Israel mag niet geïsoleerd worden.
++ De zwager van Abu Mazen wordt in Tel Aviv in het Assuta National Center aan zijn hart geopereerd.
++ Amerika erkent de Gazastrook als een zelfstandige staat. Gaza is nu 1 van de 200 officiële door Amerika aangegeven landen.

Stichting Lechaim
Beste Lechaim vrienden,
Ondanks de drukte vanwege de voorbereidingen voor mijn verblijf in Nederland en de in mijn inleiding genoemde elektrastoring, vraag ik toch weer uw aandacht voor de noodzakelijke hulp om het Lechaimwerk te steunen.
Meer dan gedurende de afgelopen jaren is de onrust, de sfeer en de aanslagen groter dan gedacht. Dat betekent niet alleen hulp bieden aan Sderot en andere regio. Ondanks het werk van de veiligheidsdiensten groeit in het bijzonder het aantal psychisch beschadigde kinderen.
Mjn verzoek is dus: help ons opdat wij kunnen meewerken aan het geven van de nodige medische hulp.
Dank en shalom
Harry


Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer