Harry’s focus op Israel 611

Israel, 23 juli 2016

Beste lezer,

Sta mij toe dat ik een privé-aantekening maak over de Focus die wekelijks aan u wordt toegestuurd. Ik heb in de afgelopen dagen voor de eerste keer in de ruim 15 jaar twee afzeggingen ontvangen met als motief: “uw verzoek om een donatie te storten overheerst de nieuwsbrief.” Een beetje vreemd omdat onze stichting Lechaim als doel heeft: het steunen van slachtoffers van terreur in Israel.
Wij vragen geen cent voor de Focus. Uw donatie wordt besteed aan het doel van onze stichting. Ik woon zoals bekend in Israel en heb de goede contacten met de stichtingen en families, welke dankbaar zijn voor onze financiële steun.
Bijgaande foto’s (zie onder), welke onze contactpersoon, Odelia uit Sderot, een week geleden heeft gestuurd, geven aan dat uw financiële deelname inderdaad goed wordt besteed.

Wij plaatsen geen advertenties in kranten of op de tv. Wij schrijven wel in de Focus over ons werk, over de verzoeken om hulp, en zoals in deze brief, enkele foto’s van kinderen, die mede door onze financiële steun veilig vakantie kunnen vieren.
Hamas blijft raketten afvuren, en zoals bekend liggen de steden Sderot en Nitzan langs de grens met Gaza. Ondanks de goede beveiliging gaan daar de sirenes regelmatig af. Dat werkt psychisch door, en dat in het bijzonder bij de kinderen. Mogen wij, die veilig leven en wonen, dan a.u.b. de medemens helpen en dat ook via onze Focus ?

Tijdens de samenstelling van de nieuwsbrief ontving ik informatie over de aanslag in München, diep droevig. Dat ook hier weer sprake is van een georganiseerd gebeuren, is duidelijk. Dat in het bijzonder de EU amper iets doet om het leven onder controle te hebben, is totaal onaanvaardbaar. Zoals eerder vermeld, zal men jammergenoeg de in dit gebied wonende moslims moeten onderzoeken, en ook zal Nederland de grenzen moeten sluiten, opdat geen verkeerde personen de grens oversteken. Gaat men dit onderzoek niet aanpakken, dan ziet Nederland er binnen enkele jaren slecht uit. Laten we toch a.u.b. niet vergeten dat een groot deel van de moslims luisteren naar hun sjeik, en christenen, Joden en andersdenkenden niet accepteren, en geloven in Mohammed, die de wereld wil islamiseren.

1. Iran
* Op 11 en 12 juli heeft Iran een nieuw type mortier getest. Dit is al de 9e keer sinds de deal over de ontwikkeling van de atoomenergie. De raketten blijken een afstand te kunnen overbruggen van 4000 km. Een en ander is samen met Noord-Korea geproduceerd. Dus nu is er ook de mogelijkheid om Israel aan te vallen. Dit is overigens tegen de VN-resolutie, welke atoomenergie-activiteiten verbiedt.
* De Iraanse minister van BuZa, Zarif, geeft aan verslaggevers door dat Iran zich houdt aan de afspraken met de IAEA, de International Atomic Energy Agency. Maar na 10 jaar van de deal wordt het het uranium verrijkt volgens de JCPOA ( Joint Comprehensive Plan of Action). En over 15 jaar hebben we dan de atoomenergie bom. Dan hebben we dus een hoog aantal centrifuges, aldus Zarif.

2. Turkije
* Veel landen hebben president Erdogan gefeliciteerd met het handhaven van de democratie. Niemand heeft zich afgevraagd waaróm er een opstand was, en militairen en burgers getracht hebben de huidige regering te vervangen.
Hamas en Abu Mazen zagen de overwinning van de Turkse democratie. Dus nu afwachten welke maatregelen Erdogan gaat nemen.
Inmiddels zijn 2800 rechters uit hun functie ontheven en 21.000 leraren ontslagen. Dus leraren, die volgens Erdogan betrokken waren bij de staatsgreep. Blijkbaar ook 1600 universiteits-docenten. 265 personen zijn gedood. Daarvan 161 pro-Erdogan. Denkelijk was deze aanslag niet goed georganiseerd. Tot nu toe zijn door Erdogan 9300 Turken gearresteerd. 100 werkers van de geheime dienst, 118 generaals, en een groot aantal ambtenaren.
Totaal onduidelijk is wat de oorzaak van de opstand was. Zelfs in het leger waren 2 groepen. Niet vergeten echter dat Erdogan een dictator is. In het land gebrek aan persvrijheid en zijn de verkiezingen discutabel.
* De NAVO-landen waren wel erg snel met felicitaties en accepteerden in veel landen het gejuich van de daar wonende Turken en hun festiviteiten. De vraag is nu wel of Turkije lid kan blijven van de NAVO en de EU.
* Israel gaat door met de zakelijke relatie. Denkelijk heeft de opstand niets van doen met de dramatische gebeurtenissen. De PA stuurt ook condoleances maar veroordeelt niet het terrorisme. Integendeel. Het financiert.
* De UNESCO heeft haar resolutie uitgesteld vanwege de situatie in Turkije. Nu pas in oktober. De resolutie gaat over de Tempelberg en het bouwen in de bekende gebieden. De resolutie gaat ook over Oost-Jeruzalem. Belachelijk.
Het “Wereld Heritage Committee” heeft een ontmoeting in Istanboel en wil de resolutie van Jordanië en de Palestijnen doornemen. Israel wordt vermeld als een bezetter !!!
* 50% van de in Nederland wonende Turken steunen Erdogan. Nu wel afwachten of de doodstraf wordt ingevoerd.
* Op 25/7 is er een ontmoeting EU-Turkije. Het zou heel vreemd zijn als Turkije lid van de EU zou worden. Een pure dictatuur.

3. Islam
* De Franse vice-president van de imams treedt af omdat volgens hem in het bijzonder de jongeren, via de islam in de moskeeën, worden gehersenspoeld met haat. En dat tegen het Westen. Islam is volgens de sjeik een religie van vrede.
* Vanaf heden worden in Egypte de preken in alle moskeeën gehouden zoals door het betreffende ministerie samengesteld. Dit wel in samenwerking met religieuze officials. Veel sjeiks en imams hebben bezwaren. Daardoor is de relatie volk en moskeeleiders verweid en zijn er minder moskee bezoekers.
Aangezien er 2 preken per week zijn kan volgens de minister tijdens de 2e dienst iedere prediker zeggen wat hij goed vindt.

4. Frankrijk
Gebleken is dat bij de aanslag in Nice meerdere mensen waren betrokken en eveneens ISIS. De vrachtwagen was vol met wapens en de dader had al dagenlang geoefend.

5. 17-7-1947
Het is 69 jaar geleden dat de Engelse boot omgedoopt werd in “Exodus 1947” De boot was gekocht en opgeknapt opdat het schip met 4700 overlevenden aan boord naar het Joodse land vervoerd zou worden. Engeland heeft dit echter niet toegestaan. De boot werd naar Hamburg gestuurd en dat was gezien de geschiedenis een vreselijke ervaring. Ook omdat zij in Duitsland in kampen werden ondergebracht. Vanwege veel protesten en demonstraties kregen zij uiteindelijk toch toestemming om zich te vestigen in het toenmalige nog Engelse mandaat gebied.
Noot: Moet toch toevoegen dat na de oorlog diverse landen weigerden overlevenden op een goede manier op te vangen.

6. Putin
De Russische president spreekt in de Duma (parlement):
* In Rusland leven we als Russen.
* Iedere minderheid dient als Rus te leven. Dus Russisch praten en leven volgens de wetten.
* Als iemand volgens de Shariah-wet wil leven, dan ook daar wonen waar die wet geldig is.
* Rusland heeft geen moslim-minderheden nodig. Zij hebben ons nodig. Geen speciale privileges.
Wij accepteren geen gebrek aan respect voor onze cultuur.
* Als wij willen overleven moeten wij leren van de aanslagen in België, Frankrijk, Amerika, Engeland en Duitsland. De moslims nemen deze landen over. Nimmer Rusland.

7. Israel, Guinee, Chad en Paraguay
* Op 18/7 heeft Bibi in Jeruzalem een ontmoeting met president Cartis uit Paraquay. Beiden tekenden een verklaring over de ontmoeting en de samenwerking tussen beide landen in tijden van nood, en over de ontwikkeling. Ook over de Holocaust en de cultuur. Ook een memorandum over hulp voor de technische ontwikkeling in Paraquay.
Tevens was er een ontmoeting van de delegaties bestaande uit o.a. de minister van BuZa en officials van landbouw, handel, industrie, ontwikkeling en cultuur.
Bibi en Cartis spreken o.a. over: veiligheid, water, verbetering van de landbouw.
Paraguay stuurt een delegatie om elektronische zaken te bestuderen en dus te leren.
Bibi zegt ondermeer dat dit een eerste bezoek was van een president. Dat toont de vriendschap aan. “U verdedigt de waarheid van ons land.” Wij verhogen de samenwerking en het leven van beide volken. Ook met de andere Latijns Amerikaanse volken.” Cartis bevestigt alles en verwijst naar 1947 toen zijn land pro-Israel stemde. “Mijn volk houdt van Israel. Mashav, Israeli’s agentschap voor Internationale Ontwikkeling en Samenwerking, heeft veel voor ons land betekend,” aldus Cartis.
* Zoals met andere Afrikaanse landen heeft Israel nu ook de diplomatieke relaties met Guinee weer aangeknoopt. Deze waren verbroken na de 6-daagse oorlog in 1967. Dore Gold, de Israelische BuZa official, had een ontmoeting met een vertegenwoordiger van de president in Parijs. Nu ook steun geven op gebied van landbouw, water, veiligheid. Israel heeft 2 jaar geleden het volk geholpen tegen de Ebola virus.
Bibi zegt: Israel is terug in Guinee en omgekeerd.
* Dore Gold bezoekt de president van Chad, Idriss Deby. Deby wil graag dat Bibi zijn moslim-Afrikaanse land bezoekt. Beide landen hebben gedurende 40 jaar al een relatie. Deby is de voorzitter van de Afrikaanse Unie. Israel zou graag weer waarnemer van die groep worden. In de komende maanden zal Bibi een 2e bezoek aan West-Afrika brengen en dit na het bezoek van de president van Toga aan Israel.

8. Aliyah
De organisatie Nefesh b’Nefesh organiseert deze zomer emigratie van 2000 personen. Op 18/7 waren het de eerste 218 die op Ben Gurion Airport zijn geland en welkom geheten door premier Bibi en voorzitter Sharanski, die zegt dat dit aantal niet uit noodzaak komt, maar wel om deel te nemen in het grote nationale project.
“We werken eraan opdat een ieder zich hier thuis voelt en onze identiteit en veiligheid versterkt.”
Volgens minister Landver worden de olim (immigranten ) met open armen ontvangen. Belangrijk voor de Joodse staat in de huidige wereldwijde gebeurtenissen. Terrorisme groeit. Maar wij hebben een eigen thuis.

9. Ethiopië
Bibi gaat bemiddelen tussen Ethiopië en Egypte, omdat Ethiopië een dam gaat bouwen. Daardoor wordt de Nijl ten dele afgesloten en krijgt Egypte onvoldoende water. Aangezien Israel met beide landen een goede relatie heeft, is hem verzocht dit probleem op te lossen.

10. Nogmaals Turkije
* Op de NAVO-luchtmachtbasis in Turkije worden sinds 21/7 1500 Amerikanen vastgehouden. Amerikaanse vliegtuigen mogen niet vertrekken. Deze zouden als doel hebben het bombarderen van ISIS-centra. Het hele terrein is door de politie omsingeld. Er is amper enige kritiek, terwijl Turkije lid is van de NAVO. Erdogan is doende om eigenlijk een moslim-revolutie te ontwikkelen.
* Erdogan heeft de noodtoestand 3 maanden verlengd. Hij werkt daardoor, aldus de president, niet tegen de wet en democratie. Volgens een adviseur van Erdogan wordt door de opstand de relatie met Israel alleen maar beter. We hebben de hulp van Israel nodig om ISIS te bevechten.

11. De Knesset ( Israelisch parlement)
De Knesset heeft een wet aangenomen waardoor leden die pro-Arabieren zijn, en steun geven aan acties tegen Israel, weggestemd kunnen worden. De wet is gemaakt vanwege de houding van Hanin Zoabi. Zij noemt b.v. de IDF-soldaten moordenaars.
Bibi zegt: diegenen, die terreur tegen Israel en haar inwoners steunen, mogen niet in de Knesset actief zijn.
Over deze wet is wel algemene discussie over “democratie”.

12. Hamas – Gazastrook
30.000 Palestijnse kinderen en tieners nemen deel aan Hamas zomerkampen in Gaza. Zij krijgen militaire training en religieuze verhalen. Dus bevrijding van “bezette gebieden”. Dat worden dus actieve terroristen, die vechten voor Palestijnse vrijheid. Ook meisjes doen mee.
Maandag 18/7 is er een tunnel in elkaar gestort in de omgeving van Kfar Younes. Een moslim-yihadist is gedood en 2 gewond.

13. Irak
Nederland wil evenals 23 andere landen Irak steunen met 65 miljoen euro. De door Amerika georganiseerde steun-conferentie geeft in totaal 1,9 miljard. Doel: daarmee Irak steunen tegen ISIS. Het gaat dus om militaire training, verdediging, politieke veranderingen, humanitaire hulp. Dus nu steunen, opdat de gevluchte Irakezen weer naar huis kunnen.

14. Israel kort
++ Volgens diverse bronnen zijn Jihadisten van plan aanslagen te plegen tijdens de Olympische Spelen. En dit in het bijzonder tegen Israeli’s, Amerikanen, Fransen en Engelsen. Een actie tegen een atleet heeft meer effect dan een “normale” aanslag.
++ De EU kijkt naar de Israelische technologie wat betreft haar werk en verwijst naar de ramp met de vrachtwagen in Frankrijk en de aanslag op de trein in Duitsland, die geclaimd is door ISIS.
++ Tijdens de Physics Olympia in Zurich won Israel 3 zilveren en 1 bronzen medaille.
++ Bij de 47e Spelen voor Hogeschoolstudenten in China namen 87 landen deel. Israel werd nr. 19 en China nr.1.
++ De president van Paraguay en de Belgische prins hebben bomen geplant in het JNF-bos “Eugene de Ligne”, de man die tijdens de oorlog honderden kinderen in zijn kasteel had verborgen.

Stichting Lechaim
Verwijzend naar mijn inleiding neem ik toch de vrijheid u te betrekken bij ons nuttige werk. We kunnen jammergenoeg niet de ogen sluiten en net doen alsof de crisis in het M-O niet als slachtoffer Israel heeft. We hebben te veel patiënten/slachtoffers door directe en indirecte aanslagen. Ons verzoek is dus bekend. Geef een donatie, geef wat u missen kunt. U doet daarmee iets bijzonder goeds. U helpt de medemens die dat hard nodig heeft.
Dank, mede namens het stichtingsbestuur, en u allen een goede en gezegende zondag gewenst en natuurlijk sjavoea tov.
Harry

Tussen 16 en 26 september 2016 en 8 en 19 maart 2017 ben ik in Nederland om spreekbeurten te houden. Hebt u belangstelling, geef mij dan een bericht. Ik neem dan contact met u op.


Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer


Foto’s van kinderen, die mede door onze financiële steun veilig vakantie kunnen vieren: