Harry’s focus op Israel 639

Israel, 28 februari 2017

Geachte lezer,

Vanwege bepaalde omstandigheden ontvangt u mijn nieuwsbrief iets later dan gewoontegetrouw. Ben ontroerd dat diverse lezers mij daarop geattendeerd hebben. Aangezien ik zoals al eerder vermeld, tussen 9/3 en 16 /3 in Nederland ben, ontvangt u gedurende die periode geen Focus. Aangezien ook tussen 4 en 14 september weer spreekbeurten gepland zijn, kunt u zich nu al wel opgeven om een avond te organiseren.

De algemene toestand is vrij onduidelijk. We moeten afwachten hoe de relatie Rusland-Amerika zich ontwikkelt. Maar ook de politieke en economische situatie in het Midden-Oosten. Het is wel duidelijk dat de meeste Afrikaanse landen contact op alle gebied willen hebben met het Joodse land Israel. Dit geldt overigens ook voor het Verre-Oosten.
Laten we hopen dat er dan ook een oplossing komt voor het naast elkaar kunnen leven van moslims en Joden. Dat is dan wel niet uitsluitend de houding van de VN, maar ook het beter aanpakken van het terrorisme in veel landen. Dat er dan minder in de diverse lucht-en landmachten kan worden besteed en beduidend meer in o.a. de toch echt wel heersende armoede; dat zou een zegen zijn voor de diverse bevolkingsgroepen in de wereld.

1. Irak
* Het Iraakse leger is een offensief begonnen tegen de IS in Mosul. Oost-Mosul is al heroverd.
* Op 21/2 heeft ISIS weer 2 raketten op Israel afgeschoten. Dit vanuit de Sinaï. Geen gewonden. Het IDF is wel actief bij de Syrische grens.

2. De paus
De paus heeft in een brief aan kerkelijke leiders in Amerika geschreven dat christelijk terrorisme niet bestaat. Ook niet moslim- en Joodse terreur. Het zijn individuen die over de hele wereld leven.

3. Dachau
In Dachau werd in 1933 het eerste concentratiekamp gebouwd
Daar zijn 200.000 mensen gevangen genomen. 40.000 gedood.
Mike Pence, de vice-president van Amerika en zijn echtgenote hebben een kerkdienst bijgewoond en een krans gelegd in Dachau.

4. Amerika-David Friedman
* De advocaat en orthodox-Joodse door Donald Trump benoemde ambassadeur vestigt zich in Jeruzalem en krijgt kritiek van links tegen rechts. Het linksdenkende J.street in Amerika werkt samen met Saeb Erekat. Rubio, senator van de Republikeinen, verzet zich en steunt de vraag van Friedman of er nu beslist moet worden over een tweestatenoplossing.
* President D. Trump heeft op 21/2 antisemitisme officieel afgekeurd

5. Australië
* Op 22/2 heeft Bibi, samen met zijn echtgenote, een ontmoeting in Sydney met de Australische president en zijn echtgenote in de synagoge. Honderden leden van de gemeente waren aanwezig. Bibi begroet allen en zegt: Groeten uit Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad, die nooit meer verdeeld wordt. Hij zegt en schrijft: onze vriendschap is net zo oud als onze staat Israel. Beiden hebben een democratie en houden van de wereld.
President Turnbull zegt: Israel is een bijzonder land. Ondanks de aanvallen, de conflicten, gebrek aan grondstoffen, een bloeiend land, en wel aan de top van de wetenschap, technologie en cultuur. Diverse overeenkomsten worden dan ook getekend.
Tijdens hun bezoek heeft Bibi de vraag van 2 ex-premiers afgewezen om de PA te erkennen als souvereine staat. Niet vergeten dat de PA Israel niet erkent, wil vernietigen en de Joden met geweld aanpakken.
* EU-ministers van BuZa willen dat Australië toegevoegd wordt aan de 137 landen die diplomatieke betrekking aan een onafhankelijk Palestina geven.

6. Dublin
Op een universiteit in Dublin werd een toespraak van de Israelische ambassadeur gecanceld vanwege pro-Palestijnse protesten en demonstraties. De leiding van de universiteit was fel tegen, maar de protesteerders waren niet weg te krijgen.

7. Arabische kinderen
* Deze maand zijn 18 dove Palestijnse kinderen aan hun oren geopereerd in het Hadassa Ein Kerem ziekenhuis. Zij kunnen nu horen. Zij wonen op de Westbank en in Gaza. Zij worden begeleid. Zij waren doof geboren.
* Een 2-jarige Afghaanse baby is geboren met een zwaar gebrek. Zijn vader is te arm om te helpen. Hij legt de toekomst van zijn kind in G-d’s handen. Enkele Faceboek-vrienden helpen hem en de baby wordt geopereerd door enkele Israelische chirurgen.
De baby is half dood bij aankomst op Ben Gurion airport. Het bleek een hartafwijking te zijn.
In Israel wordt hij begeleid door SACH = “save a child’s heart”. Dat is een liefdadigheidsgroep die alles betaald heeft. Tickets, operatie, visums. Sach werkt in 50 landen en heeft een budget van $ 3,5 miljoen. Tot nu toe 4000 kinderen gered. 50% uit Gaza en uit de Westbank. Anderen uit China, Irak, Syrië, Ethiopië, Tanzania. De vader zegt: mijn zoon heeft me veel verdriet bezorgd. Nu moet hij hard gaan studeren en
dokter worden.

8. Rotterdam
In de Doelen in Rotterdam vindt op 15/4 een door de Hamas georganiseerd congres plaats. Burgemeester Abutaleb weigert dit te voorkomen. Volgens hem is het niet zeker dat Hamas het organiseert. Er zijn echter voldoende bewijzen. Ieder jaar duizenden deelnemers in het land. Duidelijk is dat de relatie met Arabische landen beter is en groeit.
De Iraanse president Rouhani spreekt tijdens een conferentie in Teheran en waarschuwt en constateert dat de vijand vriend wordt.

9. Sergeant Azaria
Deze sergeant heeft in januari tijdens een rechtszitting 18 maanden gevangenisstraf gekregen omdat hij een persoon gedood heeft. Hij heeft vorig jaar een terrorist, die gewond was, gedood. Er zijn veel protesten tegen. De rechter blijkt niet te weten dat ook een gewonde terrorist kan schieten, en dat de sergeant het zekere voor het onzekere nam, is duidelijk voor een ieder, die in het leger zat of nog zit.

10. Iran
Rouhani, de Iraanse president zegt dat de moslimwereld verplicht is te vechten tegen Israel.
Dit ongeacht de kosten, die overigens hoog zijn. De Islam moet zich verzetten tegen Israel en de rechten van de Palestijnen beschermen. Dit werd gezegd door Rouhani tijdens een gesprek met Salim Aanoen, voorzitter van de Palestijns Nationale Organisatie
Ondanks de door Rouhani opgelegde verplichtingen om te vechten tegen Israel zijn andere moslimlanden inclusief Saoedi tegen zijn opdracht.
Iran heeft wel terreurgroepen zoals de Hamas en Hezbollah financieel gesteund en geholpen.

11. Frankrijk
Begin februari zijn in Parijs 2 broers met een hoofdbedekking op (kipa) uit hun auto getrokken en mishandeld. Bij 1 van de broers werd een vinger afgezaagd. Hij is in een ziekenhuis opgenomen en is in een shock-conditie. Hun auto is door de politie in beslag genomen. Niet is bekend of de terroristen zijn opgepakt.

12. Syrië
De commandant van de Libanon Hezbollah Resistance movement, sjeik Naim Qassam, verzekerde dat de Hezbollah in Syrië zal blijven tot er een deal is gemaakt.
“Wij gaan terug naar Libanon als er een politieke oplossing is bereikt. Volgens de sheikh onderstreepte dat de huidige situatie.

13. De islam
De Islam is een intolerante politieke ideologie die wil overheersen. De samenleving overheersen en de Sharia invoeren. Geen samenwerking met derden. De koran is tegen alles wat niet moslim is. Mohammed was een krijgsheer en erkende alleen Allah. Hij was zijn werker. Dat blijft dus oorlog. Het is de basis van het terrorisme. Nu al 1400 jaar.
Organisaties: Hamas, ISIS, Hezbollah, Moslim Broederschap zijn allen moslims.

Stichting Lechaim
Zoals begonnen moet ik ook eindigen. Ik heb een beperkt nieuwsoverzicht gegeven. Mijn verontschuldigingen. Vandaag dan ook niet mijn eigen oorlogsverhaal.
Ik eindig daarom dan ook heel kort met mijn wekelijks verzoek onze stichting Lechaim te steunen. Ondanks de heersende rust vallen er toch nog iedere dag raketten. Er blijft jammer genoeg veel werk te doen.
Mijn dank bij voorbaat voor uw medewerking.
Namens het bestuur,
Harry


Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status.

Wekelijks ontvangt u gratis de Focus met nieuws uit Israel, en soms vragen wij u om het werk onder slachtoffers van terreur te steunen. U kunt ons regelmatig steunen door zelf een periodieke overboeking in te stellen in uw Internetbankieren. U kunt dan zelf de termijn en het bedrag instellen en veranderen wanneer u dat wilt.

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer