Harry’s focus op Israel 704

Beste lezer en goede relatie van onze stichting Lechaim,

Zoals bij velen van u bekend is, is onze relatie met Sderot hecht. De stad en haar omgeving ontvangt dan ook de financiën die nodig zijn.vanwege het terrorisme. Deze stad en de grenzen hebben ook de noodzakelijke steun om een normaal leven te kunnen lijden. Dit is in handen van onze Premier.

Maar er is veel meer steun nodig. Met Odelia, de sociale werker in Sderot, heb ik dan ook een hechte samenwerking. Lees de bijgaande verhalen die we voor u vertaald hebben en help ons financieel opdat oud en jong kunnen spelen en werken.
Namens de Sderot-bewoners en het bestuur van onze stichting, dank voor uw belangstelling en medewerking.
Harry

—————

Nieuwsbrief Reut Sderot – augustus 2019
Na een lange “pauze in de actie” sturen we u graag onze nieuw herziene en geüpgradede nieuwsbrief. Het is onze bedoeling om u elk kwartaal op de hoogte te houden van de educatieve en sociale activiteiten die we hier in Sderot uitvoeren.

Een vreugdevolle zomer maken voor kinderen die risico lopen
Van 2 tot 25 juli vond de eerste ronde van het kamp plaats voor alle kinderen van de ‘Reut’ therapeutische clubs die we exploiteren, ten gunste van 75 risicokinderen die daar wonen. De kinderen genoten enorm van het zomerkamp, met origami-, kunst- en timmerworkshops, uitstapjes naar het ‘Superland’ en het Wetenschapsmuseum in Jeruzalem, en ze speelden met springkussens en meer…
En dit was ook juist de voorbereiding op het ‘Summer Protected Camp’, dat we elk jaar in augustus houden, om kinderen te voorzien van voedzame maaltijden, een veilige plek om anderen te ontmoeten en te spelen, in een veilige en positieve omgeving, omdat het voor hen niet mogelijk is om zo lang onder toezicht van hun ouders te blijven.

Denk aan Bat-Sheva
’s Avonds waren de ogen niet droog te houden bij de herdenking van Bat-sheva, de geweldige instructrice van de Zohar Children’s Club, die voortijdig stierf aan een kankerziekte. Deze avond stond in het teken van het benoemen van het clubgedeelte op Givati ​​Brigade Street naar Bat-sheva, evenals een “goede vriendschap”-hoek in haar naam bij de “Zohar-club”. Er werd een film getoond waarin de deelnemers werden uitgenodigd om hun herinneringen aan deze geliefde vrouw te delen. Bat-sheva was een speciale en toegewijde vrouw, geliefd bij de kinderen van de club en gerespecteerd voor haar dienstbaarheid en rechtschapen manieren. Moge zij rusten in vrede.

Onze winnaar!
Rivka Kassa zit in haar tweede jaar van nationale dienst in Sderot. Ze combineert nationale dienst op een therapeutische ranch in Yad Mordechai met studies aan het Lapidot Institute in onze aktie. Rivka ontving de President’s Award for Excellence (van de 25 landelijke vrijwilligers van National Service), voor uitstekende toewijding en excellentie in haar dienstverlening.
Lapidot Institute is het eerste geïntegreerde instituut in zijn soort dat is gevestigd in Israël en wordt gekenmerkt door nauwe persoonlijke aandacht, empowerment en een familiale omgeving. Toen Rivka in Lapidot aankwam, was ze erg stil en introvert, waarna ze langzaam een ​​verbazingwekkende transformatie onderging – zowel vanwege de warme omhelzing van het Instituut als vanwege de betekenisvolle taak die ze met kinderen op de behandelingsboerderij uitoefent.

Verdiepende Joodse identiteit – Klinkt verrassend – het meest nodig in Israël!
De meisjes van de National Service in The Zehut “Afikim for Judaism” Institute verrichten inderdaad heilig werk. In onze huidige generatie is een van de belangrijkste dingen om het volk van Israël met zijn erfgoed te verbinden… In de afgelopen maanden, vóór het einde van het schooljaar, nam het Instituut deel aan een nationaal proefproject dat bekend staat als de “World Bible Challenge”, en eigenlijk liep het project onder basisscholen. Bovendien zorgden ze voor een educatief theaterevenement in de voorschoolse scholen in de stad.


De stichting LECHAIM doet een beroep op u om ons financieel te steunen, zodat wij de slachtoffers van terreur kunnen steunen. Dank bij voorbaat.

Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer