Harry’s Focus op Israel 540

Israel, 13 januari 2015

Beste lezer en Lechaimvriend

New book - order now...Om vandaag een nieuwsbrief te schrijven is enerzijds simpel, en anderzijds gecompliceerd.
Simpel omdat sinds vrijdag jl. bijna ieder zich bezighoudt met het vreselijke gebeuren in Parijs, en gecompliceerd omdat er toch wel een groot aantal vraagtekens zijn.

In ieder geval hebben we geconstateerd dat de islam zich niet beperkt tot het Midden-Oosten en in het bijzonder het Joodse land Israel. Het heeft als doel de hele wereld haar overtuiging, het moslimdenken, op te dringen.
Het is overigens toch ook bijzonder dat deze terreurdaad zo veel aandacht heeft. En dat is dan ook de aanslag op de “koshere” supermarkt.

New book - order now...We kunnen eigenlijk concluderen dat we geconfronteerd worden met een derde maar wel civiele burger- en wereldoorlog. Bij de 2e wereldoorlog stonden de landen tegenover elkaar. Vandaag zijn de tegenstanders vermengd in de burgerij en eigenlijk onbekend. Duidelijk is gebleken dat bij beide aanslagen de noodzakelijke beveiliging heeft gefaald, en dit ondanks het gegeven dat Frankrijk gewaarschuwd was. Mijn inziens is dit misschien wel het voorspel van de 3e wereldoorlog. Die 3e oorlog komt eraan en zal m.i. geen oorlog van legers zijn, maar van aanslagen en bommen, van Rusland en Amerika en misschien wel meer landen (Israel en Iran). De wereldleiders sluiten de ogen voor de oorzaak. Het werkt niet om de symptonen aan te pakken (terrorisme) en niet de oorzaak (islam).

De diverse betrokken regeringen gaan praten om maatregelen te nemen. We moeten maar afwachten of de leiders harde beslissingen durven en willen nemen om het internationale terrorisme aan te pakken.
In ieder geval mogen we stellen dat de wereld begrip heeft gekregen voor het dagelijkse extremisme in Israel, en tevens dat de journalistiek en de anti-Israel figuren nu aan de lijve hebben ervaren dat Israel gedwongen is zich te verdedigen. Het Joodse volk wil vrede, de islam adoreert de dood.

Hoe was het mogelijk dat tijdens de eerste grote demonstratie in Parijs president Hollande onze premier Bibi niet had uitgenodigd; en toen Bibi doorgaf wel aanwezig te zijn, hij Abu Mazen heeft uitgenodigd ook deel te nemen.

Abu Mazen is een niet-gekozen president van een niet-erkend land. En hij heeft sinds vorige week weer terroristen in de bloemetjes gezet en opgeroepen hun opdracht verder uit te voeren.

1. Japan
In 2014 was de handel tussen beide landen $ 1.75 miljard. 10% meer dan in 2013. De relatie is ook uitgebreid. Vooral op gebied van handel, veiligheid en tourisme. In de maand mei bracht Bibi een bezoek aan Japan. Onder meer een ontmoeting met premier Shinzo Abe. Hij zal eind januari
Israel bezoeken. Doel: relatie-uitbreiding. Israel opent een economisch ministerie in Osaka. In Tokio is al een kantoor. Japan heeft grote belangstelling voor militaire technologie en defensie. Beide landen willen het toerisme verhogen. Japan is van groot belang gezien haar technologische vernieuwingen. Het heeft ook grote belangstelling voor onze medische kennis van zaken en apparatuur, landbouw en motormarkt.
Het plan van Bibi Netanyahu is om een betere relatie aan te knopen met Japan, China en India.
Het kabinet is hiermee akkoord gegaan en onderstreept de economische samenwerking.
Oorzaak: de houding van de EU-landen die Palestina willen erkennen, evenals Amerika. Bibi’s plan houdt ook in: Latijns Amerika en Afrika.

2. Abu Mazen
Op 9/1 was Abu Mazen 10 jaar president. Volgens de betreffende bronnen al 6 jaar zonder mandaat. Nooit meer verkiezingen gehouden. Wel in 2014 een eenheidsregering gevormd met de terrreurgroep Hamas in de Gazastrook. Abu Mazen is een dictator en een multimiljonair. Ook zijn zonen. En met een man die terrorisme heeft bevorderd en niet onderhandelt, moet Israel samenwerken?
En de wereld gaat maar door met financieren van de zogenaamde Palestijnen en met Palestina onder bepaalde voorwaarden te erkennen.
Hij heeft doorgegeven dat grond verkopen aan een vijandig land als gevolg heeft een levenslange gevangenisstraf en zware arbeid. Het hoofd van de Supreme Council sheikh Mohammad Hussein voegt toe: verkoop aan Israel is tegen de PA-wet, dus ook een verrader van de islam-wet en onze religie. Dit geldt voor Palestina en heel Israel.
Op 10/1 zegt hij dat terrorisme geen religie is. Hij belt met president Hollande. Betuigt zijn medeleven met het land van vrijheid en samenleving.
Het hele Palestijnse volk is in gedachten bij u en het lijden onder het terrorisme dat geen religie heeft.

3. Iran
De commandant van het Iraanse leger geeft door dat een zone van 40 km met Irak is vastgelegd. Geen terroristen kunnen nu het land binnenkomen. In het bijzonder wordt ISIL gewaarschuwd. Iran reageert met de zone op de houding van ISIL in Irak. Vooral Mosul.
De Irakse minister van Defensie geeft op 5/1 door dat het leger vrij veel gebieden die door ISIL bezet waren, bevrijd heeft. Het leger heeft hen bij diverse botsingen verslagen. Na de bevrijding van de provincie Salahudin wordt er gewerkt aan een andere regio. Allereerst Angar. De ISIL overheersing begon op 10-6-2014. Het heeft een relatie met Saoedi Arabië en zou de indirecte steun hebben van Israel.

4. VN
Volgens Ban Ki Moon wordt Palestina vanaf april lid van het Internationale Strafhof. Een vreemde zaak. Dan kan Israel voor het ICC worden gedaagd voor oorlogsmisdaden evenals Palestina natuurlijk. Het is te gek voor woorden, maar erkenning van Palestina als staat door de VN is onacceptabel.

5. Interview met Bibi
Tijdens een interview op 5/1 met Channel 1 zegt hij onder meer:
* De steun van de Amerikaanse bevolking is groter dan ooit. De beschuldigingen van minister Lapid dat ik de relatie met de Amerikaanse regering zou hebben verminderd zijn onjuist. Kijk naar de bevolking. Het congres steunt ons. De relatie met de regering op gebied van veiligheid en wetenschap is sterk en onverbrekelijk. Er is wel een verschil van mening over Palestina. Ik eis erkenning van de Joodse staat. De eisen van de PA zijn onaanvaardbaar. Gebied afstaan: never ever.
* Als ik word herkozen gaat de belasting niet omhoog. De meningsverschillen bij de regering zijn er. We moeten maatregelen nemen om de concurrentie te verhogen en de prijzen daardoor laten verzwakken.
* Olmert heeft beslissingen genomen waardoor de prijzen van huizen veel te hoog zijn. Hij stond niet toe dat er in centraal Israel werd gebouwd.

6. Parijs
Op 6/1 werden de kantoren van een Frans satyrisch blad door gemaskerde mannen beschoten. 2 mannen schoten met kalasjnikovs. 12 doden en 10 gewonden. De minister van BuZa Fabius waarschuwt de PA om nogmaals bij de VN Veiligheidsraad een resolutie in te dienen wat betreft de betwiste gebieden. Volgens hem heeft de PA wel recht op een eigen staat. Maar een oplossing moet worden gevonden via overleg. De EU is tegen het niet overboeken door Israel van belastinggelden aan de PA.
Enkele uren na de aanslag is een autobom ontploft in een synagoge. In Parijs 20 gewonden.
Dus de radicale islam is nu ook in het westen actief. Hebben de politieke leiders nu de ogen geopend?
Aan Obama zeggen: wees actief voordat het te laat is. Het is nu geweld tussen moslims en andersdenkenden. Dus niet meer alleen Joden aanvallen. Wel beduidend meer publiciteit en ook nu weten wat een aanslag betekent. Families die worden getroffen, dus veiligheidsmaatregelen intensiever ontwikkelen.
De eerste aanslag in Parijs had niets van doen met Joods Israel. De 2e aanslag op de supermarkt wel.
Algerije had gewaarschuwd wat betreft het kantoor en ook Engeland. Daar is blijkbaar geen aandacht aan besteed. Inmiddels zijn de 4 overleden Joden in Israel begraven.

7. Economische Zaken
Op 6/1 vond in Tel Aviv de BuZa handelsconferentie plaats. Minister Naftali Bennettt spreekt en zegt:
* de BuZa afdeling is een uitstekende ontmoeting om zaken te ontwikkelen. Wij werken oostwaarts en hebben vandaag een economische attaché in China. Hij steunt export en assisteert de zakelijke ontwikkeling. Ondanks andere meningen is het leven in Israel goed. Een sterke economie, die groeit. Deze is naar de EU-landen dit jaar verdubbeld. De high-tech industrie heeft een recordjaar, 50% in de export. Uniek in de wereld. Stephens van de Wall Street Journal zegt: de Amerikaanse dollarwaarde is hoger dan de yen, de EU en het Engelse pond. Dus export naar Amerika is goedkoper. Die was dit jaar $ 15 miljard. Goed voor de
Israelische economie

8. Saeb Erekat
Tijdens de viering van de verjaardag van profeet Mohamed zegt hij:
* De uitbreiding van de nederzettingen in de bezette Westbank is te vergelijken met het optreden van IS (ISIS) in Irak en Syrie. Er is geen verschil tussen de groep, geleid door Abu Bakr al Bahdadi en het Israelische terrorisme.
* Stoppen met nederzetting-activiteiten is essentieel om terrorisme te doen stoppen.
* Het is onaanvaardbaar dat Israel de belastingbedragen niet overboekt.
* Toch gaan wij door met het werken aan onafhankelijkheid met Jeruzalem als hoofdstad.

9. Noorwegen – Israel
* Tijdens een gesprek met de minister van BuZa, Borge Brende, donderdag jl. zegt Bibi:
“Israel wordt aangevallen door dezelfde terroristen die de EU aanpakken. Israel staat naast Europa. Dus de EU moet naast Israel staan. De radicale islam heeft minachting voor de waarden die wij hooghouden en koesteren. Wij: vrijheid en tolerantie. Zij: terreur en tirannie.
* Een antwoord van de wereld is samenwerken, opdat wij gezamenlijk een civiele situatie zullen hebben. Moed, duidelijkheid, doorzettingsvermogen. Deze opstelling heeft de wereld tot nu toe gemist.
Hanegbi zegt dat het volgens Frankrijk steeds een incident van antisemitisme of tegen Joden was. Frankrijk trachtte dit terrorisme te begrijpen en maakte er een detail van. Niet belangrijk. Frankrijk zal nu toch de beveiliging moeten organiseren. Israel heeft de ervaring hoe efficient te handelen. Daar kan het wat van leren.
Avigdor Lieberman zag Parijs en vindt dat het Israelische beleid moet worden aangepast. Terreur moet tijdig worden behandeld. Tolerantie kan niet meer. Tolerantie demonstreren kost bloed. Hamas, Islamitische Jihad, Al Qaida, de IS, ze hebben hetzelfde doel.

10. Reuven Rivlin en Shimon Peres
De Israelische president wordt door de Guardian gekozen als een van de helden van het jaar 2014. Shimon Peres, de ex-president, was de lieveling van de media. Hij was bereid om land af te staan in ruil voor vrede.
Rivlin geeft ook rechten aan de Palestijnse burgers. Hij is ethisch conservatief. Tegen verdeling van Jeruzalem en tegen evacuatie van Joden uit Judea en Samaria.

11. Bibi en de Franse ambassadeur
Onze 1e minister biedt zijn condoleances aan. Hij zegt ook dat de Fransen zich afvragen:
“Hoe kunnen we dit barbarisme aanpakken?” “Kunnen we onze mening wel verkondigen?”
Mijn mening: niet bang zijn. Wij moeten samenwerken om ook de angst en vrees weg te werken. Alle terreurgroepen zijn verschillend, maar hebben wel dezelfde haat en fanatisme. Allen willen onze vrijheid vernietigen en ons tiranniseren. Wij moeten hen vernietigen. Wij moeten samenwerken en vechten. Barbarisme is tegen vrijheid. Dit is mijn boodschap aan de hele wereld.

12. Israelische politiek
In Israelische en buitenlandse kranten kan men lezen dat er tijdens de verkiezingscampagne gepraat wordt over het homo-huwelijk. Een verschil van mening tussen orthodoxe en links politiek gerichte partijen. Ik meen dat de verkiezingscampagne een interne zaak is en toch niet van belang voor buitenlanders. De uitslag is van belang en interessant. Dan weten we hoe het land zal worden bestuurd. Laten we niet vergeten dat we in het Joodse land leven en dus in een duidelijke democratie. Maar ook Joods oftewel ook orthodox.

13. De herdenkingsmars in Parijs
Op 11/1 is de anti-terreurmars. Minister Rutte praat met Abu Mazen, die ook met Hollande, de Franse president van gedachten wisselt. De niet herkozen Abu Mazen veroordeelt alle terreuracties die onschuldige mensenlevens kosten. En dit ongeacht de religie. Hij liegt. De Palestinian Media Watch geeft aan dat de Fatah en de PA doorgaan met het vereren van terroristen, die Israelische burgers aanpakken. In totaal 3 miljoen deelnemers, waarvan 1 miljoen in Parijs. Bibi, Merkel, Engeland, Spanje, Italië nemen ook deel. Het kantoor van de Hamburger Morgenpost werd ’s nachts met vuurbommen bestookt. Het had de cartoons van Charley Hebdo herdrukt.
De joodse Gemeente Amsterdam hield in de Aharon Schuster synagoge een speciale herdenkingsdienst ter nagedachtenis van de omgekomen 4 Franse Joden. Het CJO roept de EU op alles te doen om te voorkomen dat onze samenleving afglijdt naar barbarij.
Het is toch eigenlijk onvoorstelbaar dat Hollande Abu Mazen heeft uitgenodigd. Hoe is het mogelijk dat deze duidelijke terrorist, die geweld gebruikt tegen christenen en Joden, aan deze herdenking mocht deelnemen.
Hij stond naast de vertegenwoordigers van de diverse landen en werd beschouwd als een belangrijke en acceptabele figuur. Wat moet er nog in Frankrijk gebeuren om realistisch op te treden en te beseffen dat deze moslimterreurgroep en de ISIS druk doende zijn om de wereld te islamiseren ?

14. Israel kort
++ Op 18/2 is er in Washington een bespreking hoe het moslim-extremisme in de wereld te bestrijden. Dit is mede het gevolg van het gebeuren in Parijs.
++ Diverse Duitse moslimgroepen hielden op 12/1 een mars in Duitsland tegen het geweld.
++ In Jeruzalem is een speciaal kantoor geopend om Franse immigranten op te vangen. Ook een speciale plaats om respect te tonen voor datgene wat in Frankrijk gebeurd is.
++ Een Engelse moslimleider zegt n.a.v. het gebeuren in Parijs dat de islam geen vrede wil. Wel zich houden aan de geboden van Allah. Ons geloof is niet vrijheid van meningsuiting maar ons houden aan de openbaring van Allah en Mohammed. De actie in Parijs stond o.l.v. de ISIS.
++ In Jeruzalem is een Israeli met een mes gestoken. De dader is ontsnapt. De man is serieus gewond. Wel stabiel. De PA juicht over zulk een aanslag en ziet dat als een voorbeeld om Zionisten aan te vallen. De Palestijnen geven dit door als het officiële PA-Fatah beleid.
++ De Parijse terrorist is getraind in Jemen op een Al Quada basis.
++ De Britse inlichtingendienst verwacht meer aanslagen in de EU.
++ De groep Free Gaza Movement zegt dat de aanslag in Parijs door de Mossad is georganiseerd. Haar motief was de houding van Frankrijk ten aanzien van Israel en een onafhankelijk Palestina. Ongeveer 50.000 Franse Joden zijn doende om papieren te krijgen voor emigratie naar Israel en andere landen.
++ Gedurende de afgelopen week was er in het hele land een onvoorstelbare storm, wind, sneeuw, hagel. Maatregelen werden genomen en gepubliceerd om problemen te voorkomen. Electriciteit kon uitvallen, wegen waren glad en onberijdbaar. Wegen waren gesloten, veel scholen dicht
++ Naast de Israelische ambassade in Uruquay is een bom gevonden. Tijdig onschadelijk gemaakt.
++ Saoedi leden van de ISIS hebben aan de grens tussen Saoedi en Irak een grenswacht neergestoken. Een groepje wilde terug naar Saoedi Arabië.
++ Irak heeft in 1990 haar ambassade in Saoedi Arabië gesloten vanwege de invasie van Irak in Koeweit. De relatie is duidelijk verbeterd en Saoedi opent binnen 2 maanden de ambassade weer.
++ In 2014 was het toerisme 2.9 miljoen. 1% minder dan in 2013. Dit dus ondanks de operatie Protective Edge, de 50 daagse oorlog.
De eigenaar van de koshere supermarkt ligt in het ziekenhuis. Als hij weer beter is gaat hij zijn bedrijf verkopen en emigreren naar Israel. “Frankrijk is mijn land niet meer.”
++ Abu Mazen zegt een dag na de anti-terreurmars: Moslims die 16 Fransen doden zijn terroristen. Palestijnen, die 37 Israeli’s doden zijn helden.
++ Hamas dreigt Joden die willen emigreren, met hun leven. Het is reactie op de oproep van Bibi, die Joden tijdens zijn toespraken oproept om naar huis te komen
++ Israel heeft haar goedkeuring gegeven om 33 trucks cement en 24 trucks met gravel naar Gaza te sturen. Een en ander in overleg met de VN.

Stichting Lechaim
Na het vreselijke gebeuren in Frankrijk zullen velen, mede vanwege de enorme publiciteit, meer dan ooit begrijpen dat veel inwoners van Israel, lijden onder zulke terreuractiviteiten.
Ik heb dagelijks te maken met de consequenties van het optreden van de zogenaamde
Palestijnen. Voor onze stichting heeft de publiciteit van de vreselijke actie in Frankrijk iets positiefs. En dat is de algemeen bestede aandacht aan deze onacceptabele actie. In Israel is het bijna dagelijk het geval.
Het gevolg is het aantal slachtoffers van terreur. Onze stichting helpt deze groep directe en indirecte slachtoffers. Dat zijn er niet minder, maar steeds meer.
Vandaag een dringende oproep voor financiële hulp uit Sderot ontvangen. Ik geef u in de komende dagen een wel heel bijzonder geval door. Vandaag een algemene oproep om ons financieel te steunen, opdat wij ons werk kunnen voortzetten.

Mede namens het bestuur mijn dank weer bij voorbaat.
Shalom en groet,
Harry, coördinator in Israel van het Lechaimwerk

Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer