Harry’s focus op Israel 541

Israel, 23 januari 2015

Beste lezer,

Enkele dagen geleden hebt u een toespraak van Ron Prosor…, onze ambassadeur bij de VN, ontvangen. Hij geeft m.i. een goed beeld van de verhouding tussen Israel en de zogenoemde Palestijnen.

U ontvangt hierbij een 2e toespraak van Ron Prosor, ter gelegenheid van de herdenking: “70 jaar na de bevrijding van Auschwitz”, welke een geweldig goede toevoeging is.

Inleiding
Als we kijken naar het zich dagelijks uitbreidende terrorisme in onder meer Europa, dan moeten we concluderen dat we eigenlijk al verwikkeld zijn in een derde wereldoorlog. Dit wel met het grote verschil dat de wereld haar tegenstander niet kent. De aanslag in Parijs heeft de ogen van veel politici en regeringsleiders geopend. Ook heeft een ieder kunnen constateren waardoor, sinds haar heroprichting in 1948, Israel zich moet verdedigen en bewapenen.
Eindelijk hebben de media aandacht besteed aan het extremisme van het toch wel georganiseerde terrorisme. De islam weet wat haar doel is: de wereld islamiseren; dus geweld in het bijzonder tegen christenen en Joden.
De vraag is – en jammer genoeg blijft: hoe het terrorisme aanpakken en werken aan vrede op aarde. Ondanks het positieve probleem dat er nu beduidend minder aandacht wordt besteed aan het Heilige, Joodse land, terwijl de civiele oorlog zich bijna verspreidt over de hele wereld, zullen alle landen moeten samenwerken om deze oorlog tot een goed einde te voeren.

New book - order now...1. President Rivlin
Tijdens de begrafenis van de 4 vermoorde Joden in Parijs op 13/1 zegt Rivlin:
Dit is niet zoals we u naar het land van Israel en Jeruzalem wensten te laten komen. We hadden u graag levend willen verwelkomen.
Op 14/1 heeft Rivlin een ontmoeting met Garcia Margallo Martfil, de Spaanse minister van BuZa,
die hem uitnodigt de Spaanse koning Felipe te bezoeken.
Rivlin zegt: Spanje is een goede relatie. New book - order now...Wij waarderen uw inzet om de onderhandelingen te hervatten. Gaza moet worden heropgebouwd. Wel moet worden voorkomen dat Hamas het gestuurde materiaal gaat gebruiken voor de bouw van tunnels en die infrastructuur. Gaza zou als normaal gebied voor ons en u van groot belang zijn. Minister Marfil zegt o.a.: Onderhandelingen zijn van groot belang. Spanje is een nieuw lid van de VN Veiligheidsraad.

2. Bibi en de Spaanse minister van BuZa
Bibi zegt: Ik ben net terug uit Parijs waar ik heb deelgenomen aan de mars tegen terrorisme. Dit met onder meer uw premier Rajo.
U hebt ervaring met terreuraanslagen en met een grote aanslag 10 jaar geleden.
Klik en geef uw advertentie op...De mars in Parijs was een wens om eenheid te zien in het aanpakken van terrorisme. Maar lopen is niet voldoende. We moeten vechten tegen terreur. Erdogan, de Turkse president, heeft gezegd dat Israel niet had mogen deelnemen, omdat het acties voert tegen de Hamas. Wij moeten doorgaan met de verdediging tegen terrorisme en de radicale islam. Het bedreigt de algemene civilisatie.
Bibi is door John Boehner, de woordvoerder van het Amerikaanse congres, uitgenodigd om op 11/2 het congres toe te spreken. Volgens Boehner is Israel een grote vriend van Amerika en voldoet Bibi aan zijn taak om Israel te beschermen. Hij moet ons voorlichten over de bedreigingen van de radicale islam en Iran. Inmiddels is de datum gewijzigd in 3 maart.

3. Saoedi Arabië – Turkije – Irak
Saoedi Arabië heeft $ 60 miljoen overgeboekt naar de Palestijnse Autoriteit (PA) Dit was ook in het budget van het derde kwartaal van 2014 het geval. Het PA-budget voor 2014 was $ 4.21 miljard. Een tekort van $ 1.25 miljard. Erdogan ontving Abu Mazen in zijn nieuwe paleis in Ankara. Hij werd met 21 saluutschoten welkom geheten. Foto’s van beide heren werden voor het paleis genomen. Ook in het verleden beschouwde Turkije zich al als leider van de moslimwereld. Erdogans eerste maatregel als president was het laten leren op school van de Ottomaanse taal. Het nieuwe paleis heeft $ 800.000 miljoen gekost.
Saoedi bouwt een muur van 1000 km aan de grens met Irak. Het grootste deel van het gebied is namelijk in handen van de IS. Uitkijktorens worden toegevoegd, evenals radar en nachtcamera’s. De Jihadisten die ook in dit gebied een kalifaat willen vestigen, vinden Mekka en Medina het belangrijkste. In Turkije zijn 3000 man aangesloten bij de IS. De Turkse inlichtingendienst denkt dat diverse cellen aanslagen zullen plegen.

4. De Hamas
Deze terreurgroep heeft separaat haar Hamas parlement in Gaza gereactiveerd. Dus het eenheidskabinet met de Fatah is totaal kapot. Plaatsvervangend woordvoerder van het Gaza-parlement, Ahmad Bahar, zegt tijdens de opening dat ‘we moeten oppassen dat de zaak niet uit de hand loopt.’ Reden is uitstel van opbouw, de Israelische bezetting, het falen van de PA om de werkers te betalen. Abu Mazen wordt bekritiseerd vanwege zijn deelname aan Parijs. Hij had de wereldleiders moeten uitnodigen Gaza te bezoeken en dan laten zien wat Israel door haar terreur zou hebben verwoest.
De Fatah veroordeelt de Hamas voor de heropening van haar aparte parlement.

5. De ISIS/IS
De leiders danken de aanvallers op Parijs. Zij dreigen met aanslagen in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Amerika.
Zij roepen ISIS-supporters op om zelf aanslagen te plegen als zij daartoe in staat zijn. Allah wil dat. Hij wil het moslimkalifaat.
De IS heeft een jongetje van 10 jaar gebruikt om 2 Russische gevangenen, die bij de inlichtingendienst actief waren, dood te schieten. De IS indoctrineert de jeugd met de extreme islamideologie. Op dit moment zijn er 670.000 kinderen die leren het Westen te haten en martelaar te worden.
ISIS wordt steeds fanatieker. Enkele Japanners zijn gegijzeld en worden vrijgelaten als Japan
$ 200 miljoen betaalt. Indien dit niet gebeurt worden zij onthoofd. Oorzaak van deze situatie is het gegeven dat het Westen 200 miljoen heeft geïnvesteerd om ISIS aan te pakken.

6. Zweden
Margot Wallstrom heeft problemen met Israel. Israel zou te agressief gereageerd hebben, omdat Zweden Palestina wil erkennen. Zij meent dat Israel en Palestina vrede moeten sluiten. Maar Israel gaat door met het nederzettingenbeleid en vernedert de Palestijnen.
Wallstrom zou Israel bezoeken voor een herdenking van wijlen Raoul Wallenberg, die heel veel Joden tijdens de 2e wereldoorlog heeft gered.

7. Iran
President Rouhani heeft op 13/1 doorgegeven dat gestart is met het produceren van 2 atoomenergiecentrales in Zuid-Iran. Het gaat volgens hem om vredelievende doeleinden. De Busher “Nuclear Power Plant” is een duidelijk voorbeeld dat het voor civiel gebruik is.
Op 12/1 was John Kerry in Teheran. Hij had een ontmoeting met de minister van BuZa Zarif.
De P5+1 onderhandelen over Irans plannen en programma. Israel vreest het programma, omdat Iran Israel van de kaart wil vegen.
Iran bouwt ook in Syrië een centrale en werkt met kernwapens. Het heeft eveneens raketten ontwikkeld die in staat zijn Tel Aviv en Amsterdam te bereiken.

8. Parijs
De terroristen waren goed getraind. Zij vertegenwoordigden een groeiende generatie Europese Moslims.
Hollande, de Franse president, heeft beveiliging toegezegd. Maar de angst is er en ook het groeiende antisemitisme.
Vorige week was de hoofdsynagoge dicht. De eerste keer na de 2e wereldoorlog. Dit was ook het geval in bijna alle landen. Tevens beveiliging van alle Joodse gebouwen.
Er blijken redelijk veel terreurcellen te zijn in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland. Meer dan 100 terroristen zijn opgeleid en staan klaar om aanslagen te plegen. Diverse scholen zijn ook dicht. In Zweden wonen 20.000 Joden. Zij voelen een toename van het antisemitisme. In Frankrijk hebben afgelopen week meer dan 2000 Joden de papieren voor emigratie aangevraagd.
Het is eigenlijk het begin van een soort burgeroorlog. Het verschil: het doel en de tegenstander.
De oorlog is nu in eigen land, de tegenstander is onbekend, we leven in een democratie, tijdens een oorlog wordt er doodgeschoten. Nu gevangen genomen en een rechtszaak, vele moslims zijn normale landgenoten.
Willen we niet islamiseren, dan allereerst Israel erkennen, de Fatah en de Hamas aanpakken, en werken aan een beperking van de islam in de Westerse en andere landen. De islam is een religie en een anti-democratie. De islam is geen religie zoals de christelijke en Joodse. Bij haar geldt de Sharia

9. ICC
Het International Criminal Court doet een onderzoek naar mogelijke oorlogsmisdaden op Palestijns gebied. Lieberman zegt: Dit is een schandaal. Mag Israel zichzelf niet verdedigen?
De PA is ook lid van de ICC. Waarom onderzoekt het Syrie niet? Daar zijn meer dan 200.000 doden gevallen. Ook in Libië een groot aantal.
Het onderzoek begint vanaf 13 juni 2014 toen 3 jongens werden gekaapt en vermoord. Amerika overweegt financiële hulp aan de PA te stoppen. De PA wordt namelijk lid van de ICC, dat een onderdeel is van de VN.

10. Ontmoeting Bibi en premier Shinzo Abe
De heren ontmoeten elkaar op 19/1 in Jeruzalem. Bibi heet de Japanse minister en zijn delegatie van harte welkom en zegt dat door zijn bezoek de relatie tussen beide landen zal worden verstevigd. Ondanks de grote afstand is de relatie productief. “Uw technologische ontwikkeling is zoals bij ons. Wij zijn 2 moderne, dynamische landen en werken aan een betere toekomst voor allen. Wij zijn democraten en hebben problemen met enkele andere landen. Iran en Noord Korea ontwikkelen beide atoomwapens en raketten. U en ik willen vrede en veiligheid. We kennen de kosten en de pijn van oorlog. We zijn tegen groepen en landen die mensen vermoorden en ik hoop op een vredevolle oplossing met Iran.”
De echtgenote van minister Abe bezoekt een vluchtelingenkamp in de Westbank. Zij wil weten of het door Japan gegeven geld goed wordt besteed. UNRWA directeur in de Westbank verwelkomt haar en dankt haar voor de steun. In 2014 was dat een bedrag van $ 28 miljoen.
De minister bezoekt ook Jad Vashem, en eveneens de PA, Jordanië en Egypte. In dit land geeft hij $ 200 miljoen om de ISIS te bestrijden.

11. Arabische reactie op de aanslag in Parijs
De media in de Arabische en moslimwereld veroordelen de aanslag op het maandblad in Parijs. Ze hebben wel problemen met het beledigen van Mohammed en het optreden tegen de Franse moslims. Op de aanslag op de koshere supermarkt wordt amper gereageerd. Ook niet op het antisemitische karakter. Ook wordt opgemerkt dat het Westen de terreur steunt. Zie Syrië , Amerika, Frankrijk, het Westen. De actie was volgens de media het gevolg van racisme en o.a. problemen met immigranten en hun kinderen.
De aanslag in Parijs heeft meer publiciteit gegeven dan het totale aantal aanslagen op Israel en Joodse groepen. Nasrallah, de Hezbollahleider, zegt dat Parijs de islam meer kwaad heeft gedaan dan de cartoons. Ook wordt gesteld dat activisten hun doel hebben getoond. Dat was vrijheid van meningsuiting.

12. 27 januari
Sinds 10 jaar organiseert de VN op 27/1 een internationale herdenkingsdag van de slachtoffers van de Holocaust en de bevrijding van Auschwitz.
Onderstreept wordt de vrijheid, het leven, de steun aan de overlevenden, het einde van de 2e wereldoorlog en de oprichting van de VN, dat als doel heeft gehad het voorkomen van deze ellende. Ook is het doel om onderwijsprogramma’s te maken opdat de komende generaties deze ellende leren kennen.

13. President al-Sissi
De Egyptische president zegt tijdens de conferentie in Abu Dhabi, dat hij en de Golfstaten alles zouden moeten doen om vrede te krijgen in de regio. Terreur groeit en we moeten onze religie gebruiken, en onze ontwikkeling en arbeidsmarkt, om dit te realiseren. We doden onze eigen mensen en vernielen onze huizen, gebouwen enz. Allereerst moeten diegenen, die in grote armoede leven, worden geholpen. 1.3 miljard van de wereldbevolking leeft zonder elektra. De helft in Afrika. Zij hebben steun nodig.

14. de Hamas
Deze terreurorganisatie is door het Haagse EU Hof van de EU-lijst van terrreurgroepen verwijderd. De Hamas voelt nu mede daardoor, bezig te mogen zijn om een leger samen te stellen. Daarmee heeft wel het de mogelijkheid Israel van de kaart te vegen. Ook het feit dat de ICC, het Internationale Strafhof, een onderzoek is begonnen naar de oorlogsmisdaden van Israel in de zogenaamde Palestijnse gebieden.
Duizenden jongeren krijgen in het “bevrijdingsleger” een opleiding. Deze opleiding vindt wel plaats terwijl de Hamas klaagt over gebrek aan financiën en materiaal voor de wederopbouw van Gaza.
Abu Mazen is verantwoordelijk terwijl de Hamas zich versterkt en de EU tot nu toe alles toestaat.

15. Israel kort
++ Op 26/1 ontmoeten de onderhandelaars van Amerika, de VN, de EU en Rusland elkaar in Brussel. Gebleken is dat de PA niet wil onderhandelen als Amerika de leiding heeft.
Ron Prosor beschuldigt Abu Mazen dat hij nog steeds het 3x “nee” handhaaft:
Nee: onderhandelen, nee: Israel erkennen, nee: vrede sluiten.
++ De Amerikaanse ex president Jimmy Carter verkondigt overal dat Israel de schuldige is van alle aanslagen. Ook dus Parijs. Israel organiseert, financiert en voert uit. Israels doel is het in een verkeerd daglicht stellen van de islam.
++ Een Egyptische militante groep zegt verantwoordelijk te zijn voor de onthoofding van 12 personen die in de Sinaï samenwerkten met het Egyptische leger en de Mossad.
++ Een onderzoek constateert dat 50% van de Engelse burgers antisemiet is. 25% van de Joden overweegt emigratie en 58% ziet geen toekomst in Engeland. Er wonen 269.000 Joden.
++ Israel Rafael Industry produceert verdedigingsystemen. Het heeft nu een “air to surface” bom
ontwikkeld. Die heeft een reikwijdte van 100 km en een gewicht van 100 kg. Kan bunkers en radarstations vernietigen.
++ 2 senatoren, Ted Cruz en Dean Heller, hebben een motie ingediend. Mocht deze worden aangenomen dan zal Jeruzalem verrijkt worden met de USA ambassade, die nog steeds in
Tel Aviv gevestigd is. Jeruzalem moet de onverdeelde hoofdstad blijven en open voor alle religies.
++ Het Amerikaanse consulaat heeft in Jeruzalem 35 Palestijnen voor haar bewaking in dienst. Israel is fel tegen. De Palestijnen zijn opgeleid in Jericho. Overeenkomst met Amerika is: alleen ex-IDF-veteranen.
++ Regen en sneeuw hebben ervoor gezorgd dat de Dode Zee weer voldoende water heeft. Het waterniveau stijgt nog steeds.
++ Australië heeft de beveiliging verhoogd via de politie.
++ De EU wil de islam tegemoetkomen en overweegt een verbod op kritiek op de Islam.
++ Minister Anett Haskia is de eerste moslimdame die voor de Israelische partij Jewish Home aan de verkiezingen deelneemt. Haar zoon heeft in de 50-daagse oorlog tegen de Hamas met het IDF meegevochten. Zij vangt ook soldaten op die door hun ouders niet meer worden gesteund.

Stichting Lechaim
Terwijl er ook in Nederland voor mij moeilijk begrijpbare discussies zijn over de waarde van de Euro en de economie, moet ik jammer genoeg constateren dat dit betekent dat de shekel, de Israelische munt, minder waard is. Ik heb daar vannacht amper van geslapen, omdat daardoor ons werk, de hulp aan slachtoffers van terreur, ook wordt aangetast.
Wij, als bestuur van de stichting Lechaim, zijn dankbaar dat velen van u reageren op onze oproepen om bepaalde projecten steeds te steunen. Door uw financiële steun hebben we steeds kunnen voldoen aan de verzoeken welke ontvangen worden uit Sderot, Nitzan , Shiloh en de diverse Netanya families.
Ik verzoek u mee te werken, opdat wij onze menselijke plicht kunnen blijven uitvoeren.

Ik wens u een Shabbat shalom, een goede zondag en een prettig weekend toe.
Harry
Mede namens het bestuur

P.S.: voor de goede orde geef ik nog even door dat ik tussen 18 en 26 maart en tussen 28 oktober en 9 november weer spreekbeurten houd. Belangstellenden kunnen contact met mij opnemen.

Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer