Harry’s focus op Israel 543

Israel, 10 februari 2015

New book - order now...Binnenkort hebben we de Knessetverkiezingen in Israel. De huidige verschillen tussen links en rechts denkende partijen zijn groot. De diverse polls geven wel aan dat het volk Bibi als enige goede premier ziet. Maar het te grote aantal partijen geeft een versnippering aan. Dat is niet goed voor het samenstellen van een duidelijk regeringsbeleid. Het grote verschil komt door de eisen van de PA, oftewel Abu Mazen, die een eigen Palestina wil hebben. Dan zou het smalle en kleine Joodse land Israel echter omringd zijn door moslimlanden, die eigenlijk liever vandaag dan morgen dit land inclusief de Joodse inwoners willen laten verdwijnen.

New book - order now...Tegelijkertijd verwijzen we naar de uitnodiging van Bibi Netanyahu om het Amerikaanse Congres toe te spreken. Obama heeft, omdat hij niet bij deze uitnodiging betrokken zou zijn, grote bezwaren. Daardoor zouden diverse democraten niet op de bijeenkomst aanwezig zijn. Bezwaar wordt ook gemaakt door links-denkende Israelische politici. Zij zijn bang dat dit een reactie zal hebben op de huidige relatie Israel-Amerika.
We moeten niet vergeten dat Bibi en Obama een groot meningsverschil hebben wat betreft de atoomenergieontwikkeling in Iran. Bibi doet alles om te voorkomen dat Iran de mogelijkheden krijgt om Israel te vernietigen. Hij vecht voor de bescherming van Joods Israel.

Klik en geef uw advertentie op...Obama heeft een groep van 15 officials naar Israel gestuurd om ons ervan te overtuigen dat zijn beleid het enig goede is en dat men in Amerika op de Democraten moet stemmen en in Israel op de politiek linksdenkende partijen. Dus niet op Bibi.

1. DE IRGC
De Hamas-commandant van het “Islamic Revolution Guards Corps” zegt op 2/2 dat de productie van militair materiaal nu meer dan voldoende is om te kunnen exporteren. Er is al enige ervaring op dit gebied. Het helpt Syrië, Irak, Palestina, de Hezbollah in Libanon om het Zionistische regime, ISIL en andere groepen te vernietigen. We kunnen diverse soorten granaten en mortieren produceren, maar we zijn geen bedreiging voor andere landen, aldus de commandant.

2. Obama-Amerika
De president vraagt om het budget voor 2016 met $ 8.8 miljard te verhogen om ISIS aan te pakken. Financiering van bombardementen op Irak, Syrië en coalities van ISIS. Daardoor sterkere partners in de hele wereld. Het gaat om militaire, diplomatieke en humanitaire veiligheidssteun. Maar het is ook een feit dat Amerika Iran meer ruimte geeft om atoomenergie centrifuges te bouwen.

3. Jordanië
De Jordaanse regering heeft haar ambassadeur weer naar Israel gestuurd. Enkele maanden geleden werd hij teruggeroepen vanwege de veiligheidsmaatregelen welke door Bibi in Jeruzalem waren genomen.
Op 4/2 heeft Koning Abdullah twee Al Quada gevangenen laten executeren. Dit als revanche op het levend verbranden van de door ISIS gevangen Jordaanse piloot, en dat na onderhandelingen.
De piloot Kasasbeh was op 24/12 gevangen genomen. Hij was de eerste van de door Amerika geleide coalitie. Zijn vliegtuig was neergestort. Denkelijk machinepech. Volgens ISIS door een mortier. Hij behoorde tot de groep die ISIS in Irak en Syrië bombardeerde. ISIS wilde hem ruilen voor een Irakees Al Quada lid en een Japanse journalist en dit werd door Jordanië geweigerd.
Minister Lieberman vindt dat Jordanie goed heeft gereageerd. De wereldleiders zouden ook zo moeten optreden. Geen woorden, maar harde maatregelen nemen.
Koning Abdullah had overigens een ontmoeting met Obama. Natuurlijk steeds de bekende onderwerpen. Nu wordt het tijd dat ISIS hard wordt aangepakt. Noem het oorlog, noem het een botsing. We moeten wel beseffen dat het doel van deze terreurgroep het islamiseren van de hele wereld is.
Jordanië heeft de afgelopen dagen ongeveer 60 bomvluchten uitgevoerd en de ISIS groep in Noord-Syrië aangevallen. Dit als reactie op de moord van de piloot. Ook het ISIS centrum vernield. Een en ander met steun van Amerika.

4. Te houden toespraak van Bibi Netanyahu
43% meent dat Bibi de toespraak op 3/3 in het Amerikaanse congres wel moet houden. 35% meent: nee, en 23% heeft geen mening. Zoals bekend is Obama kwaad en zal Bibi niet ontmoeten. Het is een gegeven dat de relatie Bibi-Obama koel is. Dat ligt niet aan Bibi maar wel aan het beleid van Obama, die een andere mening over onder meer Iran heeft dan onze 1e minister.
Discussies in overvloed. Maar vooral van de Democraten en J-street (de linkse Joodse groep) in Amerika. Men vindt dat de bijeenkomst met Bibi te dicht bij de Israelische verkiezingen is en dus van invloed op 17/3. Zie ook punt 10

5. De Gazastrook
Volgens de Hamas informatieafdeling heeft tijdens de 50-daagse oorlog tussen Israel en de Hamas de PA inlichtingendienst Israel alle nuttige en nodige informatie gegeven. Daardoor heeft Israel de nodige huizen kunnen bombarderen en vrij veel Gazans gedood. Voor de goede orde geeft Hamas de nodige papieren aan de PA-leiding tijdens een volgende ontmoeting.
Noot: Dat wil dus zeggen dat het IAF heel bewust heeft gebombardeerd en niet zo maar burgers en kinderen heeft gedood.
Afgelopen week heeft het IDF op eigen grond, dus langs de eigen kant van de grens, een nog niet vernielde tunnel in Zuid-Israel vernield. Veel wapens en explosieven gevonden. Dit is van groot belang voor de veiligheid van onze eigen bevolking.

6. Het IAF (Israelische Luchtmacht)
Het IAF heeft een trainingsoefening met de Griekse luchtmacht gehouden. De oefening was in de Uvda-luchthaven in Zuid-Israel. Meerdere oefeningen worden daar gehouden met Polen, Roemenië, Italië. De planning wordt maanden van tevoren samengesteld en de oefeningen duren een week. Het IAF blijkt een bijzonder goede partner en leermeester te zijn. De Grieken waren onder de indruk van de kennis van zaken en werden een goede bondgenoot van Israel.

7. Bibi en Ya’alon
Op 4/2 bezoeken de beide ministers de IDF Hermon brigade in het noorden.
Zij willen zien hoe de Golan Hoogvlakte wordt verdedigd tegen mogelijke aanvallen. Iran steunt de Hezbollah en wil, zoals eerder vermeld, in het noorden een 2e front. Bibi begrijpt niet dat de wereld geen maatregelen neemt en Iran waarschuwt.
Iran heeft al een front in Zuid-Libanon en in Gaza. Israel verzet zich tegen deals dat Iran ook daar atoomenergiecentrales zal hebben. Gevaarlijk, aldus Bibi, voor ons, voor de regio, voor de wereld. Niets is gevaarlijker dan Iran als moslimstaat met atoombommen.
Obama heeft contact met Iran over de ontwikkeling van een bom. Dat is een direct gevaar voor Israel. Officieel een akkoord over uraniumverrijkende technologie, maar dan onvoldoende voor de bom. Daarom is de toespraak van Bibi in maart belangrijk.
75 jaar geleden weigerde Roosevelt de treinrails naar Auschwitz te bombarderen. Obama moet nu de ontwikkeling van de atoomenergie in Iran stoppen.

8. Herdenking van de Parijse aanslag
Op 5/2 werd een Thora rol in de Parijse synagoge overhandigd. Bibi schreef de laatste letters. Tijdens de overhandiging van de rol wordt gezegd dat de andere drie doden met een Thorarol worden herdacht, met nog een rol in Parijs en 2 aan de Klaagmuur.
Bibi spreekt en zegt:
Ik spreek de gevoelens uit van van het Joodse volk wat betreft de vermoorde personen. Zij zijn gedood omdat ze Jood waren. Dit antisemitisme leeft in Europa. De meeste landen zijn nog niet in staat de bron van het antisemitisme aan te pakken: de extreme islam.
Tot mijn spijt werd gisteren in de VN de Hezbollah niet veroordeeld. Hezbollah claimde de dodelijke aanslag op onze IDF vorige week. De EU weigert het kind bij name te noemen en de stier bij de horens te pakken. Niet alleen Joden maar de hele wereld lijdt onder dit extremisme.

9. Oost-Jeruzalem
De EU heeft een paar honderd huizen laten bouwen voor Palestijnen in het betwiste gebied C van de Westbank (Judea en Samaria) in de directe omgeving van Ma’aleh Adumim. Op alle huizen is het EU-embleem toegevoegd. Op het provoceren van dit werk is door Israel nog niet gereageerd. Dit bouwen is wel gedaan in samenwerking met de Palestijnse Autoriteit (PA).
De EU toont daarmee dus wel aan dat het de staat Palestina erkent. Dus een eenzijdige beslissing. Gebouwd immers in gebied C dat onder controle staat en op historisch Israelische grond. Zelfs nog wel op beschermd natuurgebied. De afgelopen periode 550 illegale Arabische
huizen en 150 Joodse huizen. Dit laatste is wel internationaal in de pers te lezen

10. Bibi en McCain
Senator McCain is blij dat Bibi het congres zal toespreken. Hij is kwaad op Obama vanwege zijn kritiek. Hij vindt het bijzonder jammer dat de relatie Amerika-Israel minder goed is. Het is een gegeven dat het terrorisme toeneemt en Iran doorgaat met het ontwikkelen van atoomenergie, de erfenis van Obama. Het verbranden van een Jordaanse piloot is vreselijk en hij begrijpt niet hoe een coalitie van 62 landen de ISIS niet goed aanpakt. Oorzaken volgens de senator:
* verlies van souvereiniteit
* de haat en gebrek aan religie
* Amerika en andere landen zijn passief
* Obama praat niet over terrorisme en strategie
* ISIS is niet te verslaan zonder grondleger
* de Amerikaanse bevolking is tegen de ISIS
* relatie Israel-Amerika niet goed
* Bibi zal ons het gevaar doorgeven. Dat is ook noodzaak. Hij vecht voor de veiligheid van Israel. Hoe eerder hij spreekt, hoe beter, aldus McCain, die verder zegt:
Obama denkt dat indien een deal wordt geregeld, dan kunnen we ook samen optreden tegen de ISIS.
Iran breidt haar macht uit in Libanon, Syrië, Irak, Jemen. De Houthis worden door Iran gesteund. Frankrijk is nu tegen ISIS. Maar hoe lang ? Alles lijkt op 1938. Toen ging Hitler zijn eigen weg en Obama lijkt op Chamberlain, die met Hitler onderhandelde.
In 2008, dus voor Obama, versloegen wij Al Quada en we hadden voldoende legermacht. Vandaag zijn 200.000 Syriërs vermoord en miljoenen zijn vluchteling. Irak was niet verdeeld zoals vandaag. We praten maar niet over Rusland en China. De hele wereld is anders dan in 2008.

11. Het Midden-Oosten
Saoedi Arabië, Koeweit en de UAE (United Arabic Emirates) maken $ 10 miljard over naar Egypte. Dit voordat er in maart een investeringsconferentie wordt gehouden. Doel van president Al Sissi is verbetering van de economie in Egypte. Sinds het vertrek van Morsi, de ex-president, is er al $ 12 miljard overgeboekt. Al Sissi wil buitenlandse investeerders aantrekken en een 2e Suez-kanaal graven. Mede daardoor worden meer banen gecreëerd.
De diverse landen die de PA financieel steunen, realiseren zich dat een deel van hun financiering gebruikt wordt om terroristen te steunen. Hoe meer Joden worden gedood, hoe hoger de beloning. Ook voor de Palestijnse nabestaanden van terroristen wordt maandelijks tussen de 3 en 7 miljoen dollar overgeboekt als “regeringssalaris”.

12. Opera
Het al 30 jaar bestaande Massada Opera Festival organiseert in juni vier voorstellingen. Het is het grootste culturele evenement in Israel. Duizenden toeristen worden verwacht en tienduizenden Israeli’s.
Dit alles aan de voet van Massada aan de Dode Zee. Deelname van artisten uit diverse landen.
Organisatie samen met Arkia, de luchtvaartmaatschappij, het ministerie van Toerisme en de Dode Zee Hotelassociatie.

13. Olieprijzen
Sinds 6 maanden is de olieprijs met 50% gezakt. Dat is een economisch probleem voor Iran en Rusland geworden. Oorzaak: te veel olie geproduceerd en relatief minder gebruikt.
Ook Amerika heeft een hogere productie, evenals Saoedi Arabië, Koeweit en de UAE.
Saoedi is mede daardoor in een goede economische positie. Het heeft 15% van de oliereserves en kan tientallen jaren daarvan leveren. Deze 3 landen zijn afhankelijk van die inkomens. Wel lagere prijzen. De huidige prijs is belangrijk voor de EU, Japan en China vanwege hun economische groei.

14. Het Midden-Oosten kwartet
John Kerry, Sergey Lavrov, de VN plv. secretaris generaal Eliasson en de EU BuZa dame Federica Mogherini hadden in München op 8/2 een ontmoeting. Zij zijn tegen eenzijdige beslissingen van de PA. Ook tegen het benaderen van andere landen. Alleen directe onderhandelingen van de Fatah met Israel zijn zinvol. Ook geen terugtrekking van Israel op de 1967 lijnen. Een goede modus moet worden gevonden wat betreft de wensen van de PA om een eigen staat op te richten. Resolutie 242 en 338 moeten de basis van de onderhandelingen zijn.
Dus ten dele terugtrekken en land voor vrede. Israel moet geen acties ondernemen wat betreft de nederzettingen en de PA geen internationale contacten.
Noot: Het is toch een vreemde zaak dat de hele wereld zich bezighoudt met een eigenlijk duidelijk gegeven dat het Joodse land 3500 jaar geleden door de Lieve Heer aan Abraham werd gegeven. In november 1917 werd dit onderschreven door de Volkenbond en in 1948 heropgericht.
Palestina voor de Palestijnen is mooi gesproken. Maar er is nooit een Palestijnse staat geweest en Palestijnen zijn Arabieren. Niemand kan op de atlas deze staat vinden, geen grenzen, geen eigen taal, geen eigen volkslied, geen eigen keuken.

15. Israel kort
++ De Likoed in Nederland heeft gereageerd op een artikel in het NRC. Kijk op http://likud.nl/2015/02/nrc-laat-onjuistheden-over-israel-gewoon-staan/
++ Prof. William Schabas was voorzitter van het VN Gaza-onderzoekscomite. Hij heeft zich teruggetrokken vanwege de enorme kritiek op zijn verleden en partijdigheid en contact met de PLO.
++ Christenen organiseren zich in Irak om te vechten tegen de ISIS. Zij willen weer controle hebben in het noordelijk deel van Niwveh Plain. Een speciale training wordt gegeven en alles wordt gedaan om de groep uit te breiden. Irak heeft nooit iets tegen deze terroristen gedaan. De groep wordt in Irak gesteund door de daar wonende christenen en door andere landen.
++ Volgens een ISIS-lid heeft ISIS ongeveer 4000 verklede Jihadisten in de EU. Zij komen in actie op bevel van hun leiders.Turkije blijkt het centrum te zijn.
++ Aantal antisemitische incidenten in Engeland was in 2014 het dubbele van het aantal in 2013. In dat jaar 535 en in 2014 1168
++ Tijdens een in Frankrijk gehouden tennistoernooi heeft een Tunesische speler na winst in de 1e set zich teruggetrokken. Hij was bang dat hij in de volgende ronde tegen een Israeli moest spelen. Dit was ook de opdracht van de Tunesische tennisfederatie.
++ Op 27/2 vindt de jaarlijkse marathon in Tel Aviv plaats. Men verwacht meer dan 40.000 deelnemers uit de hele wereld. Op 26/2 langs de route in de avond: muziek, eten, amusement. Verwachting: meer dan 150.000 aanwezigen. Tevens een fietstocht en twee korte afstandswedlopen: 5 en10 km.
++ Amerika levert wapens aan Libanon om o.a. de ISIS aan te pakken. Waarde van de wapens: $ 25 miljoen.

Stichting Lechaim
Zoals een ieder bekend tracht onze stichting de slachtoffers van terreur in Israel financieel te steunen, in het bijzonder in deze tijd de families in Sderot en omgeving. Hier zijn het de families en hun kinderen. De raketten die nog steeds uit de Gazastrook worden afgevuurd door de terreurorganisatie Hamas vergroten het aantal patiënten. Kinderen durven amper naar school te gaan, zij hebben een tekort aan nachtrust, plassen in bed, en dat alles vanwege de angst.
De sirene loeit en binnen 15 seconden de schuilkelder in. Gelukkig heeft men vanwege de mede-financiering van de regering beschermende muren in speeltuinen enz. georganiseerd.
Dus in het kort u gevraagd: help ons, opdat we met u samen humanitaire hulp kunnen geven.
Daarvoor bij voorbaat onze dank.

Shalom en groet,
Harry

Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer