Harry’s focus op Israel 544

Israel, 18 februari 2015

Beste lezer,

New book - order now...Er is eigenlijk weinig echt nieuws te melden. Belangrijk vinden velen de toespraak die onze premier Bibi Netanyahu op 3 maart voor het congres in Washington zal houden.
En toch ook het groeiende antisemitisme in te veel landen.
Eveneens het groeiende ISIS (Islamitische Staat Irak en Syrie ); en de invloed van Iran, dat samen met Hezbollah haar invloed aan het uitbreiden is. Maar al te veel politici blijken niet te begrijpen dat niet alleen de Joden maar ook de christenen door een bepaalde stroming van de islam niet worden geaccepteerd.

In ieder geval is de terreuraanslag in Denemarken wereldnieuws, en draagt een ietwat bij om de wereld wakker te schudden om eindelijk in totale samenwerking het terrorisme niet met woorden maar met daden aan te pakken.New book - order now...

Dat ook in ons Joodse land de komende verkiezingen op 17/3 zich in duidelijke tegenstellingen manifesteren is jammer genoeg een gegeven.
Het verschil tussen links- en rechtsdenkenden is groot. De resultaten zullen aangeven of we een rechts of links kabinet en parlement zullen hebben. Behalve de economische aspecten die het dagelijks leven beheersen, is de opvatting over een, Klik en geef uw advertentie op...volgens mij onmogelijke, goede relatie met de zogenaamde Palestijnen essentieel.
Persoonlijke ambities spelen jammergenoeg een te grote rol. Ik verwijs daarom naar de kreet: “staand in vandaag, bestuderend de geschiedenis, is de basis voor het toekomstige beleid.”

Als overlevende van de jaren 30 en 40 besef ik maar al te goed wat het betekent weer een eigen land, een eigen huis te hebben. Hoe onprettig het ook moge klinken maar Joden werden ook in die periode amper geholpen door de geallieerden, die geen stap hebben verzet om de vervolging, de consequenties van de concentratiekampen, de razzia’s te voorkomen. Vandaag kunnen we weer in ons eigen land wonen. Dit gegeven werd bevestigd door de Volkenbond, door de Verenigde Naties, door de Engelse mandataris van het toenmalige gebied tussen de Jordaan en de Middellandse zee.
Bekijk ook deze prachtige video over “Het mysterie van de Joden

1. Amerikaaanse ministers van BuZa
De onafhankelijkheidsverklaring van Ben Gurion op 15-5-1948: Marshall was tegen.
De 6-daagse oorlog van juni 1967 o.l.v. premier Eshkol: Amerika was tegen.
De atoomenergie aanval op Irak door premier Begin: Amerika was tegen.
De operatie Defensive Shield o.l.v premier Sharon: Amerika was tegen.
Bibi verklaart dat deze tegenstellingen geen invloed hebben gehad op de relatie. Wel is er weer een groot meningsverschil, over Iran. “Mijn opdracht is om het congres toe te spreken. Het gaat om het overleven van ons land.”

2. Zweden
De linkse Zweedse regering gaat akkoord met het openen van een Palestijnse ambassade.
Het dreigt eveneens met sancties als Israel op 17 maart politiek rechts stemt. Het wil hiermee onze bevolking dwingen. Dat noemen we dus in het Zweedse woordenboek: democratie.
Israel moet Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem opgeven en de Palestijnen een eigen staat laten beheren. Tijdens de 2e wereldoorlog heeft Zweden overigens geen Joodse vluchtelingen uit Duitsland toegelaten. Israel heeft de ambassadeur uit Zweden teruggeroepen en de EU heeft de PA 159 miljoen euro als hulpprogramma overgeboekt.

3. Jordanië
Duizenden militairen zijn door Jordanië naar de grens met Irak gestuurd. Het wil daarmee voorkomen dat ISIS-vechters haar land binnenkomen. Dus hier eindelijk: niet praten, maar voorkomen. Ook niet alleen bombarderen, maar grondtroepen inschakelen.

4. De Palestijnse Autoriteit (PA)
Abu Mazen heeft een boycot afgekondigd van Israelische producten. Voornamelijk van 6 fabrikanten. Binnen 2 weken mogen de winkels geen voorraad meer hebben. 70% van de PA-import kwam uit Israel. De Palestijnse Arabieren vinden de Israelische producten beter en goedkoper dan de Arabische

5. Jemen
Frankrijk en Engeland hebben hun ambassades in Jemen gesloten. Hun burgers moesten het land verlaten. Ook Amerika is nu dicht. De Houdzi’s, een Shi’itische groep, treedt op tegen het regeringsbeleid. De hoofdstad is door hen bezet.

6. Egypte-Rusland-Frankrijk
Putin en Al Sissi hebben een overeenkomst gesloten om een atoomenergiecentrum te bouwen in El Dabua. Ook overeengekomen dat de militaire samenwerking wordt versterkt. Het centrum zal worden gebruikt voor industrie en handel. Elektra wordt geleverd. Rusland is een goede strategische vriend en zorgt voor evenwicht ten aanzien van andere buitenlandse relaties.
Egypte had in 2014 ruim 3 miljoen Russische touristen.
Egypte heeft 24 speciale gevechtsvliegtuigen en een spciale boot bij Frankrijk gekocht. Totale waarde: 5 miljard euro. Daardoor is dit land belangrijk voor de stabiliteit in het Midden-Oosten.
Het heeft ook nu al een goede relatie met Frankrijk.

7. Syrië
Het is het 5e jaar dat Syrië interne problemen heeft. Honderduizenden vermoord en 1 miljoen zijn gevlucht uit hun huizen en hebben hun baan verloren.
Assad geeft op de BBC een interview. Hij ontkent dat hij via helikopters dodelijke projectielen heeft laten gooien. Ook geen gifgas. Hij suggereerde dat Amerika hem indirect informeerde over Amerikaanse aanslagen op ISIS en Irak. Hij heeft geen direct contact met Amerika omdat dit land de rebellen steunt en traint.
* De Free Syrian Army moet de ISIS-terreurgroep aanpakken. Maar Amerika heeft totaal geen belangstelling voor Syrië.
* De rebellen pakken onze soevereiniteit aan. Moskou en Beijing steunen ons. Ook Irak en Iran, en de Iraanse Hezbollah.
* 20.000 vrijwilligers uit 10 landen zijn in Syrië om de ISIS te versterken. Zij zijn allemaal goed opgeleid. Dit is ook een probleem voor het Westen, aldus Assad.
De toestand in dit land is nogal vreemd. Hezbollah en het Syrische leger liggen aan onze grens. Zij doen er alles aan om de Syrische rebellen te verdrijven. De Hezbollah wordt gesteund door 1500 Irakese mannen die door Iran worden gefinancierd. Er vallen veel doden.
Als we ons realiseren dat Hezbollah een terreurgroep is, dan begrijpen we niets meer van het Midden-Oosten. Men wil echter Assad handhaven. Ook wordt Israel dan een directe buur bij de Golan Hoogvlakte. Dan is dus de Hezbollah en Iran een directe bedreiging. Beiden willen Israel vernietigen, van de kaart vegen.

8. Toespraak Bibi
Obama is fel tegen de door Bibi te houden toespraak. Maar de man begrijpt niet dat Iran een gevaar voor de hele wereld kan zijn. In het bijzonder Israel. Allen Roth van Secure America verzet zich tegen Obama. We moeten niet vergeten dat Obama meer belangstelling heeft voor de Palestijnen en Arabieren dan voor Israel. Zijn visie over Parijs heeft een andere achtergrond
dan de realiteit.
Elie Wiesel, Nobelprijswinnaar en Holocaust overlevende is positief t.a.v. de te houden toespraak van Bibi. De populaire rabbijn Boteach plaatste een advertentie in de New York Times en de Washington Post om Wiesels steun te publiceren en dat inclusief zijn commentaar “geen atoom voor Iran”.
In Israel zijn velen boos om hoe Amerika (lees Obama) een deal maakt met Iran. Men moet rekening houden met de consequenties van dit plan.

9. United with Israel (UWI)
Op 18/2 wordt in Jeruzalem op de UWI de drie miljoenste ingeschreven. Dat is Mike Huckabee, gouverneur van Arkansas, de grootste pro Israel gemeenschap.
De oprichter, Michael Gerbitz, vindt het verbazingwekkend dat, terwijl regeringen in de hele wereld Israel veroordelen, wij miljoenen leden hebben uit deze landen. Natuurlijk ook uit Israel gezinde landen. Het is noodzaak om de stemming in de wereld te verbeteren. Wij zijn niet gebonden aan een politieke partij of organisatie.

10. Israelische zeemacht
Op 12/2 werd doorgegeven dat een boot was aangehouden en toen doorzocht. Het schip bleek volgepakt te zijn met materialen om raketten te produceren. Het was op weg naar Gaza.
De operatie werd uitgevoerd door een eenheid die in Ashdod gelegen is. Dit werk gebeurt bijna wekelijks. Egypte doet ook goed werk wat voornamelijk de tunnels betreft.
De 3 Palestijnen welke aan boord waren, werden ondervraagd door de Shin Beth. Zij gaven toe materiaal voor mortieren en raketten aan Hamas te leveren. De boot voer van de Sinaï naar Hamas in Gaza.

11. De Europese Unie (EU)
De EU werkt sancties uit tegen Israel. Deze zouden na de verkiezingen worden uitgevoerd.
Het gaat om de economische activiteiten met de EU landen, en om de handel in het algemeen en steun aan de Palestijnen.

12. Minister Lieberman en de Oekraïne
De minister van BuZa heeft een ontmoeting met de premier van de Oekraïne, Yatsenyuk. Beide partijen willen een vrijhandelszone. Een 2e ontmoeting volgt na de verkiezingen. Dan wordt een economische samenwerking besproken en de technische mogelijkheden.
Op 12/2 heeft Lieberman een ontmoeting met de voorzitter van het nationale parlement, Volodymgr Groysman. Beiden geloven in een goede samenwerking op het gebied van economie, landbouw, medische producten. Zij werken ook aan verruiming van de parlementaire contacten. Visa voor toeristen worden afgeschaft.
400.000 emigranten leven in Israel. Situatie met Oekraïne is daarom van groot belang. Duidelijk is wel dat Israel onafhankelijk wil zijn van de EU en Amerika.

13. De Hamas
Het plv. hoofd van de Hamas ontving de Zuid-Afrikaanse ambassadeur. De discussie ging over de humanitaire en politieke conditie in Gaza, de bezette Gazastrook.
Haneyya prees de politieke steun van het Palestijnse volk.
De Egyptische veiligheidsdienst heeft een tunnel gevonden tussen Gaza en Egypte. Lengte 2.5 km. De tunnel werd gebruikt door de militaire groep van de Hamas. Diverse militaire apparatuur werd gevonden.

14. Amerikaans Congres en de huidige situatie
Algemeen gesproken is er een discussie over de houding van Bibi wat betreft de toespraak voor het Congres. Maar ook de opvattingen tussen links en rechts. Verwezen wordt naar de dertiger jaren en de passieve houding van de Joden. De ZOA-president Morton Klein publiceert een statement .
* Hij heeft felle kritiek op de “Union for Reform Judaism” die Bibi’s toepraak wil annuleren. Dit is ook het geval met Aipac, AJC, ADR, J.street.
* Iran is een belangrijk onderwerp en een gevaar voor de Joodse staat. Ook voor Amerika. We mogen geen tijd verspillen. Iran is iedere dag een stap dichterbij. De leider Khomeina heeft gezegd de bom te gebruiken. Amerika is hier vijand nr.1. Rouhani denkt als Khomeina.
* Menachem Begin zei dat de lessen van de Holocaust zijn:
1. Geloof de vijand die ons wil vermoorden. Twijfel niet.
2. Als een Jood, waar ook in de wereld, wordt bedreigd, doe wat mogelijk is om hem te helpen. Doet er niet toe wat de wereld denkt van jou.
3. Een Jood moet leren zichzelf te verdedigen.
* We moeten spreken met trots en kracht. We moeten publiekelijk stellen dat Obama Amerika in gevaar brengt en ook Israel. Hij stelt namelijk zijn beslissing uit om Iran te doen stoppen met de atoomenergieontwikkeling. Dit land verrijkt uranium en de 19.000 centrifuges moeten verdwijnen.
Iran blijft werken aan haar ICBM (InterContinental Ballistic Missile) programma. Daardoor is niet alleen Israel bereikbaar en het Westen, maar ook ons land. en Obama blijft Iran maar verdedigen.
Obama zegt: nieuwe sancties met een veto. Waarom is Obama sympathieker voor onze vijand Iran dan voor onze bondgenoot Israel.
Democraat senator Meneindra zegt: hoe meer ik hoor van de regering hoe meer het lijkt op door Iran opgegeven punten.
Jerusalem Post journaliste Caroline Glick heeft gezegd dat Boehner Bibi heeft uitgenodigd voor de veiligheid van Amerika. Bibi is door de twee partijen uitgenodigd, omdat beide partijen angst hebben voor Iran.
De ZOA (Zionist Organisation America) pleit met veel collega’s om Bibi te steunen. Hij moet ons inspireren om de nazi-achtige radicale islam republiek Iran te stoppen met productie, waardoor miljoenen Joden, christenen, Amerikanen, Europeanen zullen worden vermoord. We moeten niet optreden zoals de Joodse leiders in de jaren 30. We moeten nu Bibi steunen. Het is nu een pro-Amerika en pro-Israel activiteit.

15. De Knesset
Het kabinet heeft 45 miljoen euro uitgetrokken om emigranten uit Frankrijk, België, Oekraïne aan te moedigen aliyah te maken. Meerdere plannen worden uitgewerkt. Bibi heeft alle EU-Joden opgeroepen naar huis te komen. Diverse Joodse stemmen in de EU zijn te horen over zijn oproep. Hij had zulk een kreet niet mogen slaken. Aangenomen mag worden dat deze mensen de oorlog niet hebben meegemaakt en zich Nederlander, Deen, Fransman, enz. voelen. Ook dat de diverse regeringen onvoldoende doen om het Jodendom te beschermen. Zoals ook eerder opgemerkt is niet alleen voor Joden, maar ook voor andersdenkenden dan de islam de huidige tijd een gevaar.

16. Al Quds Al Arabi hoofdredacteur
De voormalige Al Quds hoofdredacteur Abd Al- Bari Adwan zegt op de Libanese tv:
“al onze wapens moeten gericht zijn op onze vijand Israel. Dit ondanks onze interne verschillen. Maar dit verenigt ons. Arabieren die niet denken dat Israel onze vijand is zijn geen Arabier noch moslim”.

17. Huizenbouw door de EU
De EU bouwt in nederzettingen in gebied C ongeveer 400 huizen en gebouwen. Volgens de Oslo Akkoorden is dit tegen de regels. Het geeft ook grote bedragen aan ultra linkse Israelische en Palestijnse organisaties. 4% van de Palestijnen wonen in dit gebied. Volgens Internationaal recht niet mogelijk. Dus uw geld gaat naar terreur.

18. Republikeinse presidentskandidaat Huckabee
Huckabee bezoekt Israel en zegt dat de meningsverschillen met Obama over Iran groot zijn. De president houdt Israel ook niet meer op de hoogte van de onderhandelingen met Iran. Het gaat om de toestemming die Obama aan Iran gaf om de centrifuges met uranium te verhogen met 6500 stuks. Huckabee is tegen. Ook zijn begeleiders, te weten twee Democraten, zijn fel tegen dit besluit. Obama kan niet worden vertrouwd op dit gebied.
Tijdens de conferentie in Jeruzalem van presidenten van grotere Joodse organisaties onderstreept Bibi nogmaals dat hij naar Washington gaat vanwege zijn plicht de verkeerde deal met Iran te voorkomen. Hij wil een wereldramp voorkomen.

19. President Al Sisi
Volgens de Egyptische president is de ideologie van de Jihadisten, de wreedheid tegen de Shi’iten in Irak en Syrië, en de vervolging van christenen niet acceptabel. 1.6 miljoen miljard moslims willen 7 miljard mensen vermoorden. Dat moet worden voorkomen. De moslimreligie moet worden gewijzigd. De imans zijn verantwoordelijk voor Allah. Wij hebben daarom religieus geschoolde moslims nodig en geen sterk politieke.

Stichting Lechaim
Zoals eerder vermeld concentreert onze stichting zich op het verlenen van financiële hulp aan de diverse families in het Zuiden, in het bijzonder in de regio Sderot. Zij lijden nog meer, vooral vanwege de bijzondere weersomstandigheden. Bijna ieder dag regen en storm en gebrek aan een goede verwarming. Dus een dubbel lijden.
In de komende dagen ontvangt u van mij een verzoek van een vrouwengroep uit Shiloh. De indirect en direct getroffen vrouwen krijgen door de terreurspanning psychische en lichamelijke begeleiding. Het hoofd van deze groep doet een beroep op mij aangezien er geen goede accommodatie is en gebrek aan de nodige materialen om hen op professioneel gebied goed te begeleiden. In Shiloh leven ongeveer 400 families. Samen met u zullen wij ook hier meewerken aan het geven van financiële steun.
Mede namens het Lechaim bestuur dank ik u voor uw medewerking.

Groet en shalom,
Harry

Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer