Harry’s focus op Israel 700

Beste vrienden,

Afgelopen week werd in Normandië D-Day herdacht, nu 75 jaar geleden. De invasie op de kusten van Normandië die de ondergang van het Derde Rijk definitief inleidde.

Mijn broer en ik waren ondergedoken in Rheden. Als de dag van gisteren herinner ik me de intocht van de geallieerden. We renden naar buiten om het Canadese leger te begroeten. We waren vrij, we konden het ons niet voorstellen.

Dagelijks denk ik terug aan die periode. Ook aan de familie die ons gered heeft en de moed had twee Joodse jongens in huis te nemen. Veel van mijn familieleden en vrienden overleefden 1940-1945 niet.

Zo’n vreselijke situatie als toen is mijns inziens onmogelijk in de huidige tijd, waarin we Israël hebben. Een eigen Joodse staat waar we trots op zijn, ondanks de uitdagingen met de omliggende landen.

Gisteren, toen ik met het schrijven van deze Focus begon, hoorde ik via het nieuws dat in Sderot een raket was neergekomen uit Gaza. Het veroorzaakte materiële schade, maar er vielen wonder boven wonder geen doden of gewonden. Dit soort nieuws, ‘slechts een raket’, haalt het internationale nieuws niet. Toch is de impact steeds weer enorm. Het afgaan van de alarmen, de paniek en stress … voor de mensen uit Sderot is het helaas, helaas, onderdeel van hun dagelijkse leven.

Zij hebben recht op onze steun. Help ons en help hen.

Shalom,
Harry


Stichting LeChaim
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
(Rabobank Voorne-Putten Rozenburg)
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer